Javult a magyarok életszínvonala az elmúlt évben, de a lakosság 45 százaléka még mindig havi 300 ezer forintnál kevesebb bevételből gazdálkodik.
Elképesztő sótitokról hullott le a lepel: magyarok millió vannak veszélyben, ennyivel korábban halhatnak meg
Sóból is megárt a sok, ugyanis komoly egészségügyi problémákat okozhat. Egy friss külföldi tanulmány szerint az asztalra került ételek rendszeres sózása akár másfél-két évvel is lerövidítheti a várható élettartamot – adta hírül az RTL Híradó.
„Adataink szerint, az asztalra került ételek rendszeres sózása akár 1,5-2 évvel is lerövidítheti a várható élettartamot” – mondta el Lu Qi, a Tulane University School of Public Health kutatásvezetője. A 10 éven át monitorozott adatok szerint, azok akik rendszeresen utánsózzák az ételük, azok 28 százalékkal növelik a korai halálozásuk esélyét.
A csatorna híradójának nyilatkozott Késmárky Andárs, sürgősségi szakorvos is. Ő kiemelte, a nátriumnak, azaz a sónak nagyon fontos szerepe van az emberi test működését illetően, de nagyon fontos a mértékletesség. A riportban elhangzik, hogy a napi ajánlott sóbevitel 5 gramm, ehhez képest azonban a magyarok ennek a 2,5-3-szorosát is fogyasztják el. Szűcs Zsuzsanna, a Magyar Dietetikusok Országos Szövetségének elnöke szerint a túlzott sófogyasztást a késztermékek sótartalma is igencsak meglökheti.
-
Adatvezérelt energiakereskedelem és AI-transzformáció: ezek az Audax Renewables jövőévi célkitűzései
A Pénzcentrum Pap Gabriellát, az energetikai vállalat ügyvezető igazgatóját kérdezte.
-
Megindult az MBH Bank részvények igénylése (x)
A lakossági befektetőket egyszerű folyamat és árkedvezmény is várja a bank részvényigénylésében.
-
Megéri-e a KKV-nak napelembe fektetnie? (x)
Energiaválság és kiszámíthatatlan költségek
-
Szigetüzem egyszerűen: megbízható Pramac megoldások (x)
A stabil energiaellátás ma már nem luxus, hanem alapfeltétel – legyen szó otthonról, vállalkozásról vagy mezőgazdasági telepről.








