Coronavirus around blood cells cimlapi

Színt vallott a WHO: máshogy nem lehet legyőzni a koronavírus újabb hullámát

MTI
2021. november 21. 15:03

A súlyos COVID-19 helyzet Magyarországon mindenkitől összehangolt erőfeszítést igényel. Dr. Hans Henri P. Kluge, a WHO európai regionális igazgatója 2021. november 18-19-én rövid magyarországi látogatása során ismét hangsúlyozta, hogy mindenkinek felelőssége van abban, hogy lépéseket tegyen a COVID-19 terjedésének lassítása érdekében, beleértve a védőoltás beadatását, amikor azt felajánlják, a maszk viselését, a gyakori kézmosást, a hajlított könyökbe vagy zsebkendőbe tüsszentést, a beltéri helyiségek jó szellőzésének biztosítását, a fizikai távolságtartást és a zsúfolt és zárt terek elkerülését.

A WHO Európai Régiója ismét a COVID-19 világjárvány epicentrumában van, és Magyarországról a COVID-19-es megbetegedések és halálesetek gyors ütemű növekedését jelentik.

A COVID-19 világjárvány még mindig mindenütt jelen van, mindennapi életünk része Magyarországon és egész Európában. A döntéshozóknak, az egészségügyi dolgozóknak és az egyéneknek egyaránt mindent meg kell tenniük a megelőző intézkedések bevezetése, a fertőzés kockázatának csökkentése és az életek megmentése érdekében

- mondta Dr. Kluge. Hozzátette: "Ez továbbra is kihívásokkal teli időszak mindenki számára. Az egyik tanulság, amelyet a világjárvány megtanított nekünk, az a családdal, a barátokkal és a kollégákkal való kapcsolatok fontossága. Figyeljünk egymásra, tegyünk meg mindent, amiről tudjuk, hogy működik a fertőzések csökkentése érdekében, és vigyázzunk a mentális és a fizikai egészségünkre egyaránt" - tette hozzá.

Dr. Kluge a Semmelweis Egyetem meghívására érkezett, ahol november 19-én ünnepélyes keretek között Doctor Honoris Causa címmel tüntették ki. Az ünnepségen Dr. Kluge így nyilatkozott: "Köszönöm a megtiszteltetést. Ezt a WHO Európai Régióban végzett munkájának elismeréseként fogom fel - és bátorításként arra, hogy folytassuk ugyanezt az utat, és bizonyítékokon alapuló intézkedésekkel küzdjünk az egészséget fenyegető veszély ellen olyan élvonalbeli tudósokkal, oktatási szakemberekkel és a kutatóintézetekkel való partnerségek révén, mint amilyen az Önöké."

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Ilyen egyszerűen keresheted rommá magad egy webshoppal: a profik így csinálják!

Az uniós tagállamok közül a második legnagyobb mértékben nőtt az internetet vásárlásra is használók aránya Magyarországon az elmúlt öt évben.

Érik a forradalom a magyar iskolákban: lépni kell, különben nincs jövője a gyerekeknek

Hova kerül a magyarok elektronikus hulladéka, milyen szemléletváltásra lenne szükség, és legfőképpen hogyan készül kincs a szemétből- erről kérdeztük a RoboKalandot.

Különleges kávék jelentek meg itthon: az elit már csak ezt issza, ez bennük az extra

Az otthoni kávézásnak is egyre inkább szeretjük megadni a módját, akár egy drágább kávégépről van szó, akár kávékülönlegességről.

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 28. szombat
Emil, Csanád
21. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. május 28. 19:25