14 °C Budapest
Coronavirus around blood cells cimlapi

Színt vallott a WHO: máshogy nem lehet legyőzni a koronavírus újabb hullámát

MTI
2021. november 21. 15:03

A súlyos COVID-19 helyzet Magyarországon mindenkitől összehangolt erőfeszítést igényel. Dr. Hans Henri P. Kluge, a WHO európai regionális igazgatója 2021. november 18-19-én rövid magyarországi látogatása során ismét hangsúlyozta, hogy mindenkinek felelőssége van abban, hogy lépéseket tegyen a COVID-19 terjedésének lassítása érdekében, beleértve a védőoltás beadatását, amikor azt felajánlják, a maszk viselését, a gyakori kézmosást, a hajlított könyökbe vagy zsebkendőbe tüsszentést, a beltéri helyiségek jó szellőzésének biztosítását, a fizikai távolságtartást és a zsúfolt és zárt terek elkerülését.

A WHO Európai Régiója ismét a COVID-19 világjárvány epicentrumában van, és Magyarországról a COVID-19-es megbetegedések és halálesetek gyors ütemű növekedését jelentik.

A COVID-19 világjárvány még mindig mindenütt jelen van, mindennapi életünk része Magyarországon és egész Európában. A döntéshozóknak, az egészségügyi dolgozóknak és az egyéneknek egyaránt mindent meg kell tenniük a megelőző intézkedések bevezetése, a fertőzés kockázatának csökkentése és az életek megmentése érdekében

- mondta Dr. Kluge. Hozzátette: "Ez továbbra is kihívásokkal teli időszak mindenki számára. Az egyik tanulság, amelyet a világjárvány megtanított nekünk, az a családdal, a barátokkal és a kollégákkal való kapcsolatok fontossága. Figyeljünk egymásra, tegyünk meg mindent, amiről tudjuk, hogy működik a fertőzések csökkentése érdekében, és vigyázzunk a mentális és a fizikai egészségünkre egyaránt" - tette hozzá.

Dr. Kluge a Semmelweis Egyetem meghívására érkezett, ahol november 19-én ünnepélyes keretek között Doctor Honoris Causa címmel tüntették ki. Az ünnepségen Dr. Kluge így nyilatkozott: "Köszönöm a megtiszteltetést. Ezt a WHO Európai Régióban végzett munkájának elismeréseként fogom fel - és bátorításként arra, hogy folytassuk ugyanezt az utat, és bizonyítékokon alapuló intézkedésekkel küzdjünk az egészséget fenyegető veszély ellen olyan élvonalbeli tudósokkal, oktatási szakemberekkel és a kutatóintézetekkel való partnerségek révén, mint amilyen az Önöké."

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Óriásit húzott a magyar Kickstarter: ilyen lehetőség kevés alkalommal lesz 2024-ben, most bárki élhet vele

Ahogy Jeff Bezos, az Amazon alapítója híres mondása is szól: "A márkád az, amit az emberek mondanak rólad, amikor nem vagy ott.”

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. február 25. vasárnap
Mátyás
8. hét
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem