Syringe with vaccine against covid 19 ready to go.

Itt van Merkely Béla válasza: végre kiderült, kell-e harmadik oltás a Pfizerből, Sinopharmból

2021. május 5. 09:28

A Semmelweis Egyetemen még nem találtak olyan kínai vakcinával beoltott személyt, akinek ne lett volna pozitív, a tüskefehérjével ellenes antitestje két dózis beadását követően, tehát minden esetben kimutatható ellenanyagot detektáltak - nyilatkozta Merkely Béla a Magyar Nemzetnek.

A Semmelweis Egyetem rektora azt mondta a lapnak, hogy a vakcinák ellenanyagszinttől függetlenül, mindenkinél kialakítják a védettséget. Merkely Béla úgy fogalmazott,

a Semmelweis Egyetemen még nem találtak olyan kínai vakcinával beoltott személyt, akinek ne lett volna pozitív, a tüskefehérjével ellenes antitestje két dózis beadását követően, tehát minden esetben kimutatható ellenanyagot detektáltak.

A rektor elmondta azt is, hogy tapasztalatai szerint minden oltás sokkal erősebb immunválaszt vált ki, mint maga a megbetegedés, ez pedig a kínai oltóanyag esetében is igaz. Merkely beszélt arról is, hogy a Magyarországon használt vakcinák teljesen más technológia alapján készülnek, így egyszerre egy oltás nem tud mindenféle előnyt biztosítani. A szakember ezen felül hangsúlyozta azt is, hogy

sem a Sinopharm, sem a Pfizer esetében nincs szükség az oltóanyag harmadik dózisának felvételére, sőt Merkely Béla szerint ez a közeljövőben sem fog változni.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Vedd fel a harcot! (x)

Több levegő, kevesebb parlagfű! Kezdődik a parlagfű szezonja. A parlagfű irtása mindannyiunk közös érdeke.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. június 16. szerda
Jusztin
24. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?