9 °C Budapest
Ennyi fertőzöttet találtak a magyar iskolákban: itt az Emmi bejelentése

Ennyi fertőzöttet találtak a magyar iskolákban: itt az Emmi bejelentése

2020. szeptember 1. 17:28

Egy tucat intézményben van 1-2 fertőzött az Emmi szerint, de ezek a személyek karanténban vannak, nem veszélyesek a diákokra, kollégákra. Két iskolában és két óvodában van rendkívüli szünet, egy iskolában tanítás nélküli munkanapot tartanak.

A mai napon a köznevelési intézményrendszer csaknem hatezer intézményében, 13349 feladatellátási helyen hagyományos munkarendben megkezdődött a tanév mintegy másfélmillió iskolás és óvodás részére. Két iskolában és 2 óvodában van rendkívüli szünet, egy iskolában tanítás nélküli munkanapot tartanak - számolt be az Emmi.

Egy tucat intézményben van tudomásunk 1-2 fertőzött személyről, akik karanténban vannak, így sem a tanulókra, sem a pedagógus kollégákra nem jelentenek veszélyt, ezért ezeken helyszíneken a tanítás elindult, de természetesen a következő napokban fokozottan figyeljük az adott intézményeket. Tantermen kívüli, digitális munkarend még sehol nem került elrendelésre.

- összegezte az első napot a minisztérium. Hozzátették: a Nemzeti Népegészségügyi Központ, az Emberi Erőforrások Minisztériuma, az Oktatási Hivatal és a Klebelsberg Központ folyamatosan figyelemmel követi a fertőzöttség alakulását, és minden olyan helyszínen megteszi a szükséges intézkedéseket, ahol a fertőzés megjelenik.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. május 6. csütörtök
Ivett, Frida
18. hét
Május 6.
Jelszó világnap
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. május 5. 20:40