12 °C Budapest
Ennyi fertőzöttet találtak a magyar iskolákban: itt az Emmi bejelentése

Ennyi fertőzöttet találtak a magyar iskolákban: itt az Emmi bejelentése

2020. szeptember 1. 17:28

Egy tucat intézményben van 1-2 fertőzött az Emmi szerint, de ezek a személyek karanténban vannak, nem veszélyesek a diákokra, kollégákra. Két iskolában és két óvodában van rendkívüli szünet, egy iskolában tanítás nélküli munkanapot tartanak.

A mai napon a köznevelési intézményrendszer csaknem hatezer intézményében, 13349 feladatellátási helyen hagyományos munkarendben megkezdődött a tanév mintegy másfélmillió iskolás és óvodás részére. Két iskolában és 2 óvodában van rendkívüli szünet, egy iskolában tanítás nélküli munkanapot tartanak - számolt be az Emmi.

Egy tucat intézményben van tudomásunk 1-2 fertőzött személyről, akik karanténban vannak, így sem a tanulókra, sem a pedagógus kollégákra nem jelentenek veszélyt, ezért ezeken helyszíneken a tanítás elindult, de természetesen a következő napokban fokozottan figyeljük az adott intézményeket. Tantermen kívüli, digitális munkarend még sehol nem került elrendelésre.

- összegezte az első napot a minisztérium. Hozzátették: a Nemzeti Népegészségügyi Központ, az Emberi Erőforrások Minisztériuma, az Oktatási Hivatal és a Klebelsberg Központ folyamatosan figyelemmel követi a fertőzöttség alakulását, és minden olyan helyszínen megteszi a szükséges intézkedéseket, ahol a fertőzés megjelenik.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. április 17. szombat
Rudolf
15. hét
Április 17.
Hemofília világnap
Április 17.
Cirkuszok világnapja
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. április 17. 09:22