A 3 legfontosabb tudnivaló a kijárási korlátozásról: ezt minden munkavállalónak tudnia kell

A 3 legfontosabb tudnivaló a kijárási korlátozásról: ezt minden munkavállalónak tudnia kell

2020. március 27. 18:01

A kormány kijárási korlátozást vezet be Magyarország egész területére március 28. és április 12. között. Mutatjuk a munkavállalókat érintő legfontosabb tudnivalókat.

Jelenleg a legfontosabb dolog a dolgozók, kollégák egészségének védelme. Ezt a cél szolgálja a kormányzat által hozott intézkedés is. Ennek kapcsán a legfontosabb talán, hogy továbbra is biztosított a munkába járás lehetősége, de néhány egyéb gyakorlati kérdés is felmerülhet, amelyekre igyekeztünk választ találni

- foglalta össze Juhász Csongor, a Prohuman cégcsoport ügyvezető igazgatója, aki szerint a következők most a munkavállalókat érintő legfontosabb kérdések és válaszok:

Mehetek-e dolgozni a kijárási korlátozás alatt?

Igen. A kormány 71/2020. (III. 27.) számú rendelete a kijárási korlátozásról, egyértelműen lakhelyelhagyásra alapos indoknak tekinti a munkavégzést, a hivatásbeli kötelezettséget, a gazdasági, mezőgazdasági és erdészeti tevékenységet.

Kell-e igazolást magammal vinnem?

A rendelet nem tartalmaz erre vonatkozó információt, de minden vállalt dönthet úgy, hogy ilyen igazolással ellátja dolgozóit.

Mehetek-e állásinterjúra a kijárási korlátozás alatt?

Igen. A rendelet tartalmazza, hogy munkavégzés, illetve a legszükségesebb esetben a személyes megjelenést igénylő ügyintézés, így hatósági, banki, pénzügyi, biztosítási és postai szolgáltatások igénybevétele esete lakhelyelhagyásra alapos indoknak tekinthető.

NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. május 18. kedd
Erik, Alexandra
20. hét
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?