2020. augusztus 14. péntek Marcell

Óriási adósságot nyögnek a magyar kórházak: a leállás sem javított a helyzeten

  • Népszava
  • 2020. július 23. csütörtök 09:30

Júniusban már 34,6 milliárdos tartozást toltak maguk előtt a magyar kórházak. A járvány alatt ugyan kisebb ütemben, de növekedett az eladósodottság.

Hiába kisebb az átlagos gyógyítási teljesítmény, a kórházak eladósodása, noha mérséklődött, de nem állt meg: júniusban már 34,6 milliárd forint volt a magyar kórházak adósságállománya - írta a Népszava. A lap szerint a járványkészültség alatt a kórházak a tételes elszámolás helyett havi átlagfinanszírozást kaptak az egészségbiztosítótól. A rendszer fenntartása viszont akkor is sokba kerül, ha nem kezelnek beteget az ágyakon.

Így hiába kaptak annyi pénzt az intézmények, mintha átlagos ellátást végeztek volna, a mérlegük nem lett annyival jobb, mint amennyivel kevesebb embert láttak el. Márciusról áprilisra 6,3 milliárddal, májusra további 4 milliárddal, majd júniusra 2,6 milliárddal nőtt a kórházak tartozása.

Rásky László, az Orvostechnikai Szövetség főtitkára szerint a Magyar Államkincstár adataiból az látszik, hogy ha csökkenő ütemben is, de a járvány miatti megszorítások idején is növekedett a kórházak eladósodása.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt idén - 60 hónapos futamidőre - 38414 forintos kedvezményes törlesztővel kalkulálhatsz, míg 2021-től 40219 forintra ugrik a törlesztő. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok (OTP Bank, Budapest Bank, ERSTE Bank, Cetelem, Provident, stb.) ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS

  Ajánlatunk

Portfolio HR Revolution 2020 Konferencia

Vörös riadó! A munkaerőpiac aktuális kérdései, kihívásai, és természetesen a lehetséges megoldások.

Sustainable World 2020 Konferencia

A jövő vállalata konferenciát, melyen a fenntarthatóságról, zöld finanszírozásról és befektetésekről, az energiatársaságok aktuális helyzetéről, és a zöld vállalatok kihívásairól, lehetőségeiről lesz szó.