2020. szeptember 29. kedd Mihály

Nem csoda, hogy emelkedik az esetszám: ezzel nem sokan számoltak


Egy áprilisi nemzetközi kutatás szerint a parlagfű pollenje olyan anyagot hordoz, ami gátolja a szervezet természetes védekezését, és így megkönnyíti a légúti fertőzések, például a koronavírus dolgát is. A száraz, nyári idő pedig kedvez a pollenek terjedésének. Ezért az allergiások jelenleg jobban ki vannak téve a fertőzésnek.

Valószínű, hogy az esetszám emelkedésében nemcsak annak lehet szerepe, hogy kicsit felelőtlenebbek vagyunk vagy hogy külföldről behurcolják a vírust, hanem az is, hogy szaporodott a parlagfűpollen mennyisége a levegőben - mondta Dr. Endre László allergológus az RTL Híradóban.

Az ország egy részén már most nagyon magas a parlagfű miatti pollenterhelés, ez az egészséges szervezetet is megviselheti. Az allergológus tanácsa, hogy a szabadban is érdemes jó minőségű maszkot viselni, amin nem jutnak át az apró növényi részecskék.

Múlt héten főként a középső országrészben, Budapesten és délen, Szeged környékén volt a legmagasabb a parlagfű pollenszórása, amely hétvégén tovább erősödhetett. Jelenleg a közepes-magas, néhol már nagyon magas szintet érheti el.

Magas szinten lehet jelen a csalánfélék, illetve helyenként az üröm virágporának mennyisége. A kültéri allergén gombák spóraszáma sokfelé magas szintet érhet el - írja az Időkép.

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS

Aldi

09.24-09.30
Országos

Lidl

09.24-09.30
Országos

Auchan

09.24-09.30
Országos

Interspar

09.24-09.30
Országos

Spar

09.24-09.30
Országos

Tesco

09.24-09.30
Országos


Öngondoskodás 2020

Befektetés, vagyon, megtakarítás

Portfolio Private Health Forum 2020

A koronavírus és a magánegészségügy

Budapest Economic Forum 2020

A magyar gazdasági csúcstalálkozó