Koronavírus-járvány: így úszta meg a válságot a mangalicák magyar királynője

2020. május 7. 08:14

A mangalica amellett, hogy Magyarországon őshonos, világhírű sertésfajtának számít. Kiváló minőségű húsa miatt közkedvelt alapanyag a magyar konyhákban, de szép lassan befészkelte magát a street food ételek világába is. Hazánkban a mangalicatenyésztés szinte összeforrt Fekete Zsóka nevével. Nem csoda, hiszen a hajdúböszörményi fiatal tenyésztő évről-évre egyre nagyobb sikereket ér el a mangalica tenyésztés terén, de az általuk készített termékek is elérték a prémium kategóriát. A HelloVidék arról kérdezte Zsókát, hogyan zajlik egy nap a farmon, mit érzékeltek a koronavírus-járványból és milyen terveik vannak a jövőre nézve.

Élelmiszerre mindig szükség van, mindig esznek az emberek, és sokan igenis keresik a jó minőségű élelmiszereket. Sőt, ebben az időszakban különösképpen odafigyelnek az emberek mit esznek. Nálunk minősített, édesapám által megtermelt bio takarmányt kapnak az állatok, ezt a minőséget megkapjuk a húsban is. Így mi pozitív visszajelzéseket kapunk a járvány alatt is. Fontos megjegyezni, a forgalmunk visszaesett, de nem álltunk le, az állandó vevőinkkel tudjuk tartani a kapcsolatot. Az ellátási láncot is folyamatossá tudtam tenni

- mondta el a lapnak Fekete Zsóka, Magyarország egyik legsiekresebb mangalicatenyésztője, aki hozzátette a járvány váratlan, új dolgokat eredményezett az életükben.

El kell gondolkoznunk az értékesítés területén. Jövőben szeretném könnyíteni munkámat, viszont a minőség magas szintje továbbra fontos szempont

- teszi hozzá a tenyésztő, aki a kialakult helyzetben is igyekszik a legjobban helytállni. Mint mondja, a farm létrehozása óta számos elismerést sikerült elnyerniük. Ez pozitív visszacsatolás számukra. Ha ennél többet is meg szeretnél tudni a magyar mangalicatenyésztéről, akkor olvasd el a HelloVidék teljes cikkét!

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 26. péntek
Ervin
17. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm