2020. január 26. vasárnap Vanda, Paula

Hiába szeretnék a szülők: három napnál több hiányzást nem igazolhatnak


A szülők a legtöbb iskolában félévente három nap hiányzást igazolhatnak a gyereküknek, és a kormány nem tervezi, hogy rendeletben szabja meg a szülők által igazolható iskolai hiányzások számát - számol be az Infostart.

Rengeteg bosszúságot okoz a magyar szülőknek, hogy minden esetben, amikor a gyermek beteg, még ha csak egy 3 napos nátháról van is szó, orvosi igazolást kell vinniük a nevelési, oktatási intézménybe, mert különben igazolatlan hiányzásként könyvelik el a távollétet.

Sok szülő szerint számos olyan betegség van, amivel orvoshoz sem kellene menni, ha nem lenne szükség igazolásra, hiszen a szülő is el tudja dönteni, hogy mi a baja a gyereknek és mehet-e iskolába.

Hétfőn Bencsik János az Országgyűlés elé vitte a témát. Mint mondta: ezt a kérdést az iskolák házirendje határozza meg, de a vonatkozó rendelet módosításával pozitív változást lehetne elérni. Azt kérdezte, tervezi-e kormány, hogy lazít az egynapos hiányzások igazolásának iskolai és óvodai gyakorlatán. A kormány azonban nem tartja indokoltnak, hogy a szülők háromnál több napot igazolhassanak a gyereküknek - derült ki Rétvári Bence válaszából. Az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára azt mondta: ha a gyermek három napnál többet betegeskedik, akkor jobb, ha látja orvos.

Jól jönne 4 millió forint?

A Pénzcentrum kalkulátorával könnyedén megtalálhatod a legolcsóbb személyi kölcsönt. Íme, itt egy konkrét példa: 4 millió forintos hitelösszeget, és 72 hónapos futamidőt adtunk meg, ezen kívül bepipáltuk "250 000 Ft feletti havi nettó jövedelem", illetve a "Jövedelmem a kiválasztott bankba utalnám" opciókat. A törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legolcsóbb konstrukciót, havi 69 895 forintos törlesztővel a CIB Bank (THM 8,17 %) nyújtja; de nem sokkal marad el ettől az MKB Bank (72 095 Ft/hó; THM 9,96%) ajánlata sem. Némileg lemaradva követi őket az OTP (80 275 Ft/hó; THM 13,79 %) ajánlata, de érdemes megnézni az K&H és az Erste ajánlatát is. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS