2020. július 13. hétfő Jenő

Hiába szeretnék a szülők: három napnál több hiányzást nem igazolhatnak


A szülők a legtöbb iskolában félévente három nap hiányzást igazolhatnak a gyereküknek, és a kormány nem tervezi, hogy rendeletben szabja meg a szülők által igazolható iskolai hiányzások számát - számol be az Infostart.

Rengeteg bosszúságot okoz a magyar szülőknek, hogy minden esetben, amikor a gyermek beteg, még ha csak egy 3 napos nátháról van is szó, orvosi igazolást kell vinniük a nevelési, oktatási intézménybe, mert különben igazolatlan hiányzásként könyvelik el a távollétet.

Sok szülő szerint számos olyan betegség van, amivel orvoshoz sem kellene menni, ha nem lenne szükség igazolásra, hiszen a szülő is el tudja dönteni, hogy mi a baja a gyereknek és mehet-e iskolába.

Hétfőn Bencsik János az Országgyűlés elé vitte a témát. Mint mondta: ezt a kérdést az iskolák házirendje határozza meg, de a vonatkozó rendelet módosításával pozitív változást lehetne elérni. Azt kérdezte, tervezi-e kormány, hogy lazít az egynapos hiányzások igazolásának iskolai és óvodai gyakorlatán. A kormány azonban nem tartja indokoltnak, hogy a szülők háromnál több napot igazolhassanak a gyereküknek - derült ki Rétvári Bence válaszából. Az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára azt mondta: ha a gyermek három napnál többet betegeskedik, akkor jobb, ha látja orvos.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt idén - 60 hónapos futamidőre - 38414 forintos kedvezményes törlesztővel kalkulálhatsz, míg 2021-től 40219 forintra ugrik a törlesztő. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok (OTP Bank, Budapest Bank, ERSTE Bank, Cetelem, Provident, stb.) ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS