2021. január 26. kedd Vanda, Paula

Egyre többet járunk magánklinikára


20-30 százalékkal emelkedett tavaly a betegforgalom több magánegészségügyi szolgáltatónál - írja a Világgazdaság.


A Dr. Rose magánklinika gyorsuló növekedésről számolt be a lapnak. Míg 2015-ben 1100 műtétet végeztek, 2016-ban már több mint 1300-at. De nemcsak a fekvőbeteg-, hanem a járóbeteg részlegen is növekedett a forgalom.

A Swiss Medicalnál is jelentős volt a növekedés: tavaly országszerte 250 ezer vizsgálatot végeztek, vagyis 32 százalékkal többet, mint egy évvel korábban. A magánegészségügyi cégek szerint évről évre nő az igény a szolgáltatásaik iránt, ami részben az állami ellátórendszer nehézkességével, például a hosszú várólistákkal magyarázható.

Ezek mellett növekszik az emberek egészség tudta is: egyre több szűrővizsgálatra járunk. Pedig az árak magasak: a Swiss Medicalnél 15-18 ezer forintba kerül egy átlagos szakorvosi vizsgálat, a Dr. Rose-nál 32 ezerbe.

MOST ÉRHETI MEG IGAZÁN LAKÁST, HÁZAT VENNI!

Ha tervezed, hogy ingatlant vásárolsz, akkor most jött el a Te időd! Egyrészt azért, mert a lakáspiaci mutatók szerint egyértelműen megtört az elmúlt évek brutális áremelkedése. Jelenleg leginkább stagnálnak az árak, de van, ahol már árcsökkenést is tapasztalhatunk. Mindeközben a finanszírozási költségek még rekord alacsony szinten vannak. Nem hiszed? Nos, a Pénzcentrum megújult lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,74 százalékos THM-el, és havi 81 188 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 3,03% a THM; a Budapest Banknál 3,10%; az MKB Banknál 3,12%; míg az OTP Banknál 3,23%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS


Private Investor Day 2021

Mibe fektessünk 2021-ben? Tippek, elemzések, befektetési ötletek profiktól, Neked