2020. augusztus 8. szombat László

Egyre többet járunk magánklinikára


20-30 százalékkal emelkedett tavaly a betegforgalom több magánegészségügyi szolgáltatónál - írja a Világgazdaság.


A Dr. Rose magánklinika gyorsuló növekedésről számolt be a lapnak. Míg 2015-ben 1100 műtétet végeztek, 2016-ban már több mint 1300-at. De nemcsak a fekvőbeteg-, hanem a járóbeteg részlegen is növekedett a forgalom.

A Swiss Medicalnál is jelentős volt a növekedés: tavaly országszerte 250 ezer vizsgálatot végeztek, vagyis 32 százalékkal többet, mint egy évvel korábban. A magánegészségügyi cégek szerint évről évre nő az igény a szolgáltatásaik iránt, ami részben az állami ellátórendszer nehézkességével, például a hosszú várólistákkal magyarázható.

Ezek mellett növekszik az emberek egészség tudta is: egyre több szűrővizsgálatra járunk. Pedig az árak magasak: a Swiss Medicalnél 15-18 ezer forintba kerül egy átlagos szakorvosi vizsgálat, a Dr. Rose-nál 32 ezerbe.

KIHÚZNA A BAJBÓL 2 MILLIÓ FORINT?

Fontos! 2020. december 31-ig minden hazai banknál igényelhetőek az akciós fogyasztási hitelek, melyek kamata egységesen 5,9%. A kedvezményes személyi kölcsön kamata viszont a legtöbb banknál 2021-től megváltozik, és így magasabb lehet a törlesztőrészlet is. Ha például 2 millió forintra lenne szükséged, akkor az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt 60 hónapos futamidővel a kedvezményes időszakban 38414 forintos törlesztőre, míg 2021-től 40219 forintos törlesztőre számíthatsz. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, szintén 60 hónapos futamidő esetén, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS


Portfolio HR Revolution 2020 Konferencia

Vörös riadó! A munkaerőpiac aktuális kérdései, kihívásai, és természetesen a lehetséges megoldások.

Sustainable World 2020 Konferencia

A jövő vállalata konferenciát, melyen a fenntarthatóságról, zöld finanszírozásról és befektetésekről, az energiatársaságok aktuális helyzetéről, és a zöld vállalatok kihívásairól, lehetőségeiről lesz szó.