2020. július 13. hétfő Jenő

Besokalltak a gyógyszerészek: a hatóságokhoz fordulnak, biztonságuk a tét


Névkitűzőik miatt aggódnak a gyógyszerészek: ugyanis egyre többen válnak miatta zaklatás áldozatává. Egy felmérés szerint főképp a nők érintettek a dologban, és a gyógyszerészek komoly lépéseket várnak az illeékesektől - mondván, a kötelező névtáblának semmilyen funkciója nincsen.

Sok gyógyszerésznek volt már része magánéleti zaklatásban amiatt, mert a kötelezően viselendő névkitűzőről leolvasták a nevét - írja a PharmaOnline szakportál. Dobson Szabolcs gyógyszerész készített egy tájékoztató jellegű felmérést a gyógyszerészek között, és a megkérdezettek közül 304-en válaszolták, hogy zaklatták már őket a közösségi oldalakon keresztül - 88,8 százalékuk nő.

Az összesen 304 eset nyilvánvalóan csak egy része a valóban megtörtént eseteknek és nyomatékkal felveti a jelenlegi névkitűző használatának kockázatos voltát a közösségi média korszakában. A teljes nevet tartalmazó névkitűzőnek semmilyen érdemi-értelmes funkciója nincs, bármilyen megfontolás vezette a kötelező bevezetését

- írta Dobson Szabolcs.

A cikk szerint a teljes nevet tartalmazó névkitűzőnek semmilyen érdemi funkciója nincs, viszont a szexuális jellegű zaklatásokon túl arra is lehet számítani, hogy a hamis receptekkel házaló bűnözők bármikor beazonosíthatják a gyógyszerészeket.

A gyógyszerész szerint nem kényszeríthetik a gyógyszertári dolgozókat arra, hogy olyasmit tegyenek, ami a személyes biztonságukat és emberi méltóságukat fenyegeti; az erre irányuló jogszabályokat embertelennek és megváltoztatandónak tartja. Hozzáteszi: addig sem lehet az ellenőrzések szempontja a névkitűző számonkérés

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt idén - 60 hónapos futamidőre - 38414 forintos kedvezményes törlesztővel kalkulálhatsz, míg 2021-től 40219 forintra ugrik a törlesztő. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS