2019. szeptember 20. péntek Friderika

Besokalltak a gyógyszerészek: a hatóságokhoz fordulnak, biztonságuk a tét


Névkitűzőik miatt aggódnak a gyógyszerészek: ugyanis egyre többen válnak miatta zaklatás áldozatává. Egy felmérés szerint főképp a nők érintettek a dologban, és a gyógyszerészek komoly lépéseket várnak az illeékesektől - mondván, a kötelező névtáblának semmilyen funkciója nincsen.

Sok gyógyszerésznek volt már része magánéleti zaklatásban amiatt, mert a kötelezően viselendő névkitűzőről leolvasták a nevét - írja a PharmaOnline szakportál. Dobson Szabolcs gyógyszerész készített egy tájékoztató jellegű felmérést a gyógyszerészek között, és a megkérdezettek közül 304-en válaszolták, hogy zaklatták már őket a közösségi oldalakon keresztül - 88,8 százalékuk nő.

Az összesen 304 eset nyilvánvalóan csak egy része a valóban megtörtént eseteknek és nyomatékkal felveti a jelenlegi névkitűző használatának kockázatos voltát a közösségi média korszakában. A teljes nevet tartalmazó névkitűzőnek semmilyen érdemi-értelmes funkciója nincs, bármilyen megfontolás vezette a kötelező bevezetését

- írta Dobson Szabolcs.

A cikk szerint a teljes nevet tartalmazó névkitűzőnek semmilyen érdemi funkciója nincs, viszont a szexuális jellegű zaklatásokon túl arra is lehet számítani, hogy a hamis receptekkel házaló bűnözők bármikor beazonosíthatják a gyógyszerészeket.

A gyógyszerész szerint nem kényszeríthetik a gyógyszertári dolgozókat arra, hogy olyasmit tegyenek, ami a személyes biztonságukat és emberi méltóságukat fenyegeti; az erre irányuló jogszabályokat embertelennek és megváltoztatandónak tartja. Hozzáteszi: addig sem lehet az ellenőrzések szempontja a névkitűző számonkérés

NEM SZABAD TOVÁBB VÁRNI A LAKÁSVÁSÁRLÁSSAL!

Ha tervezed, hogy ingatlant vásárolsz, akkor jobb, ha tudod, hogy lakáspiaci elemzők szerint az árak emelkedése lassul, és a finanszírozási költségek is rekord alacsony szinten vannak, de már nem biztos, hogy sokáig így is marad. Nem hiszed? Nos, a Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 20 millió forintot, 20 éves futamidő mellett már 2,71 százalékos THM-el, és havi 107 743 forintos törlesztővel fel lehet venni az Ersténél De nem sokkal maradnak el ettől a további bankok ajánlatai sem: a K&H Banknál például 107 546 forintos törlesztőt ígér a 2,81 százalékos THM; míg az OTP Banknál szintén alacsony, 2,97 százalékos THM is alacsony, 108 811 forintos törlesztőt jelent. Érdemes még megnézni a Raiffeisen, a Budapest Bank és a többi magyar hitelintézet konstrukcióját, különböző hiteösszegek és futamidők mellett is - ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
11
22
33
 Kedvelem az oldalt

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS

Interspar

09.19-09.25
Országos

Spar

09.19-09.25
Országos

Lidl

09.19-09.25
Országos

Aldi

09.19-09.25
Országos

Tesco

09.19-09.25
Országos

Auchan

09.19-09.25
Országos

Kika

09.18-10.01
Országos

Praktiker

09.02-12.31
Országos