Kötelező: ne keverd a szezont a fazonnal!

Pénzcentrum
2011. november 16. 09:55

Hamarosan véget ér az idei kötelező gépjármű felelősség biztosítási (kgfb) kampány, hiszen aki váltani akar, annak 2011. december 1-ig fel kell mondania érvényben lévő szerződését. Az eddigi évek tapasztalatai azt mutatják, hogy sok autós hagyja az utolsó pillanatra a váltást. Mire figyeljenek a későn ébredők?

Idén november elején is nagy csinnadrattával indult a versengés a biztosítótársaságok között az autósok kegyeiért. Az előrejelzések csendes kgfb-kampányt jósoltak, mondván, hogy az elmúlt években olyannyira lecsökkent a kötelező biztosítás díja, hogy abból további engedményt a társaságok már nem tudnak adni. Főként úgy nem, hogy időközben a kormány jelezte: 30 százalékos baleseti adót vezet be, amelyet a kötelező után pluszban kell befizetniük az autósoknak.

Az élet azonban rácáfolt az előrejelzésekre. A kgfb díjak tovább csökkentek, így az autósoknak idén is érdemes utánajárniuk, vajon megéri-e biztosítót váltaniuk. Az azonban nem mindegy, hol járunk ennek utána. Az idei kampány másik nagy tanulsága ugyanis, hogy az eddig biztosnak gondolt független biztosítási alkuszcégek honlapjai pontatlanok - legalábbis ezt állítja a magyar biztosítók érdekképviselete. Ilyen esetben az autós nem tehet mást, minthogy több helyen kalkulál, majd megkérdezi a régi és a leendő biztosítóját is arról, mennyi az annyi.

A kiszámolt díj azonban még nem minden. Az idei esztendő harmadik tanulsága, hogy a biztosítók számtalan kedvezményt kínálnak az autósoknak. A közalkalmazottaknak, a kisgyermekes szülőknek járó engedmények mellett kedvezményt kaphatnak azok is, akik a kötelező mellé valamilyen más biztosítási termékkel is rendelkeznek, vagy hajlandóak kizárólag online intézni biztosítási ügyeiket.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

A fentieken túlmenően azonban még számos nehezen megválaszolható kérdés merülhet fel az autósokban. Miért és miként változott meg a bonus-malus besorolás rendszere? Hogyan hat idén a baleseti adó a GFB díjakra? Mit kell tenni biztosítóváltáskor Meddig kell befizetni a díjat? A Pénzcentrum.hu, Magyarország vezető lakossági pénzügyi portáljaként 2011. november 21. és 2011. november 27. között cikksorozatot indít, hogy segítse a későn ébredő autósokat abban, hogy ki tudják választani a nekik legmegfelelőbb kötelezőt!

PC BLOGGER & PODCASTER
Holdblog  |  2022. május 22. 16:17
Idealisztikus világban a pénzügyi befektetéseinket elsődlegesen a fenntarthatóság szempontjai alapjá...
Kiszámoló  |  2022. május 22. 12:05
Tizenhárom évig tartott a féktelen fesztivál a tőzsdéken és úgy általában az egész világgazdaságban....
MEDIA1  |  2022. május 20. 20:36
Az ország egyik leggazdagabb vállalkozójához köthető Rádió 1 hálózat egy hét alatt egyszerre 6 pénzü...
MNB Intézet  |  2022. május 20. 10:46
Környezeti kérdések az egyik legszélesebb látókörű magyar közgazdász gondolatainak tükrében. Miképp...
Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 23. hétfő
Dezső
21. hét
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. május 22. 16:18