33 °C Budapest

Mi leselkedik a sötétben? - Amitől még a biztosítók is félnek...

Pénzcentrum
2008. április 11. 12:00

Örökös gond: verseny, munka, adózás... Számos, régi-új, pozitív és negatív kihívással kell szembenéznie a biztosítási szektorban tevékenykedő vállalatoknak, s nincs ez másként Európában sem. A PricewaterhouseCoopers elemzése ezen nehézségeket, s a rájuk adott lehetséges válaszokat veszi górcső alá elemzésében, de azt is megmutatja, milyen lehetőségeket aknázhatnak ki a biztosító szektorban tevékenykedő társaságok, mai cikkünkben ezeket kívánjuk áttekinteni.

Az örök téma: versenyhelyzet

A biztosítási szektorra mindig is jellemző volt a fokozott verseny, ez érvényes napjainkban is, a már meglévő szereplőkre veszélyt jelenthetnek az új belépők, az új értékesítési csatornák megjelenése, ezek közül az egyik legnagyobb szerepet az internet játssza.

Ahhoz hogy a kiélezett versenyben talpon maradhassanak az egyes társaságok, a költségek racionalizálására, azok csökkentésére van szükség, s ezen a téren újfent az internetbe ütközhetünk, ugyanis ezen direkt értékesítési csatorna kiépítésével jelentős szerzési és adminisztrációs költségeket lehet megtakarítani.

NAPTÁR
Tovább
2021. július 31. szombat
Oszkár
30. hét
EZT OLVASTAD MÁR?