6 °C Budapest
Ukraine, Kyiv - 6 April 2021: Red Suzuki Vitara car moving on the street. Editorial

Ez sokaknak fájhat: nagyot drágultak a magyarok kedvenc autói

2022. április 11. 10:15

A két hazai gyártású modell mellett az egyik import típus ára is emelkedett. Az emelkedésről már korábban tájékoztatott a Suzuki, most azonban több modellt érintő áremelés következett be.

Drágul több Suzuki modell is, az S-Cross után a Vitara és a Swace is. Vannak azonban modellek, amelyeknek nem emelték az árát. Márciusban egyes modellek ára már emelkedett első körben, akkor szintén a Vitara, és az S-Cross árát emelték meg.

Az Esztergomban gyártott két típus közül az egyetlen lágyhibrid hajtással elérhető S-Cross alapára 6,09-ről 6,54 millió forintra emelkedett, a legjobban felszerelt kivitelért pedig az eddigi 8,93 helyett már 9,38 millió forintot kell fizetnünk, írta a Hvg.

A másik hazai gyártású modell, a Vitara lágyhibrid alapmodellje 5,81-ről 6,24 millió forintra drágult, a fullextrás kivitel esetében pedig 7,8-ról 8,27 millió forintra emelkedett a kedvezményes listaár. A turbós helyett szívó benzinmotorra épülő normál hibrid Vitara az eddigi 8,41 helyett minimum 8,88 millió forint ellenében vezethető haza, a jól felszerelt csúcsmodell ára 10-ről 10,47 millió forintra emelkedett.

Az átbrandelt Toyota Corolla kombinak tekinthető importált Suzuki Swace alapára 8,56-ról 8,7 millió forintra nőtt, a magasabb felszereltségű verzióért pedig az eddigi 9,91 helyett 10,05 millió forintot kérnek el. Az Ignis, a Swift, a Swift Sport és a kishaszonjármű Jimny ára nem emelkedett, mint ahogy a legdrágább modell, a 20 millió forintos Across árát sem emelték meg. Az idei év elején a nemrégiben ráncfelvarrt S-Cross volt a legnépszerűbb modell az új személyautók hazai piacán, melyet a Vitara követett a sorban. 2021-ben még fordított volt a helyzet, tavaly a Vitara uralta a piacot, az S-Cross pedig a képzeletbeli dobogó második fokára gurulhatott fel.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 27. szombat
Zita
17. hét
Április 27.
Morse nap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem