Ukraine, Kyiv - 6 April 2021: Red Suzuki Vitara car moving on the street. Editorial

Ez sokaknak fájhat: nagyot drágultak a magyarok kedvenc autói

2022. április 11. 10:15

A két hazai gyártású modell mellett az egyik import típus ára is emelkedett. Az emelkedésről már korábban tájékoztatott a Suzuki, most azonban több modellt érintő áremelés következett be.

Drágul több Suzuki modell is, az S-Cross után a Vitara és a Swace is. Vannak azonban modellek, amelyeknek nem emelték az árát. Márciusban egyes modellek ára már emelkedett első körben, akkor szintén a Vitara, és az S-Cross árát emelték meg.

Az Esztergomban gyártott két típus közül az egyetlen lágyhibrid hajtással elérhető S-Cross alapára 6,09-ről 6,54 millió forintra emelkedett, a legjobban felszerelt kivitelért pedig az eddigi 8,93 helyett már 9,38 millió forintot kell fizetnünk, írta a Hvg.

A másik hazai gyártású modell, a Vitara lágyhibrid alapmodellje 5,81-ről 6,24 millió forintra drágult, a fullextrás kivitel esetében pedig 7,8-ról 8,27 millió forintra emelkedett a kedvezményes listaár. A turbós helyett szívó benzinmotorra épülő normál hibrid Vitara az eddigi 8,41 helyett minimum 8,88 millió forint ellenében vezethető haza, a jól felszerelt csúcsmodell ára 10-ről 10,47 millió forintra emelkedett.

Az átbrandelt Toyota Corolla kombinak tekinthető importált Suzuki Swace alapára 8,56-ról 8,7 millió forintra nőtt, a magasabb felszereltségű verzióért pedig az eddigi 9,91 helyett 10,05 millió forintot kérnek el. Az Ignis, a Swift, a Swift Sport és a kishaszonjármű Jimny ára nem emelkedett, mint ahogy a legdrágább modell, a 20 millió forintos Across árát sem emelték meg. Az idei év elején a nemrégiben ráncfelvarrt S-Cross volt a legnépszerűbb modell az új személyautók hazai piacán, melyet a Vitara követett a sorban. 2021-ben még fordított volt a helyzet, tavaly a Vitara uralta a piacot, az S-Cross pedig a képzeletbeli dobogó második fokára gurulhatott fel.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Megdőlt a nagy videójáték-tévhit: ezt rengeteg szülő elrontja, súlyos árat fizet érte

A 6-18 éves fiatalok mintegy heti 8 órát töltenek játékkal, a magyar gyerekek pedig mintegy 76 százaléka ezzel tölti a szabadidejét.

Ezzel robbantana bankot rengeteg magyar: sokan nem is ismerik, pedig milliók múlhatnak rajta

A startolásnál a magyarok mindössze 10-15 százaléka ismerte a közösségi finanszírozás lényegét, és sokan még mindig összekeverik ezt a fajta támogatást a jótékonykodással.

5 érv amellett, hogy vásárlóként miért válaszd a közösségi finanszírozást

Békebeli személyesség, XXI. századi technológia - a közösségi finanszírozás közel sem olyan újkeletű fogalom, mint azt gondolnánk.

Csendes gyilkostól rettegnek a magyarok: van ok a félelemre, a génjeinkben lapulhat a kór

A szorongás nem alaptalan, hiszen Magyarország évek óta rosszul szerepel a rákkal kapcsolatos halálozási listákon.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. július 7. csütörtök
Apollónia
27. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?