25 °C Budapest
Amsterdam, The Netherlands - April 16, 2015: Suzuki Vitara compact crossover SUV on display during the 2015 Amsterdam motor show. People in the background are looking at the cars.

Elképesztően megdrágulnak a magyarok kedvenc autói: brutál áremelést lengettek be

2022. március 21. 10:31

Az autógyártók mostanság szinte egymás után emelik az áraikat, ez alól a hazai gyártóüzemmel rendelkező Suzuki sem kivétel, ugyanis az S-Cross és a Vitara is közel félmillió forinttal emelkedik majd.

Drágulnak a magyarok kedvenc autói, a Vitara és az S-Cross is félmillió forintos áremelkedésre számíthat. A Hvg információ szerint az áprilisi gyártástól kezdődően az S-Crossok ára egységesen 450 ezer forinttal emelkedik, a Vitarákért pedig ezután 430 ezer forinttal kell majd többet fizetni.

A legolcsóbb S-Cross ára így 6,09-ről 6,54 millió forintra nő, a legdrágább kivitelért pedig az eddigi 8,93 millió helyett már 9,38 millió forintot kell fizetni. A Vitara esetében a legkedvezőbb árú kivitel kevdezményes listaára 5,81-ről 6,24 millió forintra emelkedik, a legjobban felszerelt új öntöltő hibrid változatért pedig az eddigi 10 helyett 10,43 millió forintot fognak kérni.

Az áremelés a készleten lévő autókra nem vonatkozik, viszont az ilyen autók mostanság lényegében olyan ritkák, mint a fehér hollók. Az idei év első két hónapjában a nemrégiben ráncfelvarrt S-Cross volt a legnépszerűbb modell az új személyautók hazai piacán, melyet a Vitara követett a sorban. 2021-ben még fordított volt a helyzet, tavaly a Vitara uralta a piacot, az S-Cross pedig a képzeletbeli dobogó második fokára gurulhatott fel.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Megdőlt a nagy videójáték-tévhit: ezt rengeteg szülő elrontja, súlyos árat fizet érte

A 6-18 éves fiatalok mintegy heti 8 órát töltenek játékkal, a magyar gyerekek pedig mintegy 76 százaléka ezzel tölti a szabadidejét.

Ezzel robbantana bankot rengeteg magyar: sokan nem is ismerik, pedig milliók múlhatnak rajta

A startolásnál a magyarok mindössze 10-15 százaléka ismerte a közösségi finanszírozás lényegét, és sokan még mindig összekeverik ezt a fajta támogatást a jótékonykodással.

5 érv amellett, hogy vásárlóként miért válaszd a közösségi finanszírozást

Békebeli személyesség, XXI. századi technológia - a közösségi finanszírozás közel sem olyan újkeletű fogalom, mint azt gondolnánk.

Csendes gyilkostól rettegnek a magyarok: van ok a félelemre, a génjeinkben lapulhat a kór

A szorongás nem alaptalan, hiszen Magyarország évek óta rosszul szerepel a rákkal kapcsolatos halálozási listákon.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. július 6. szerda
Csaba
27. hét
Július 6.
A csók világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?