4 °C Budapest
Nem éri meg tahóskodni: felfüggesztett börtönt kapott az M5-ösön büntetőfékező nő

Nem éri meg tahóskodni: felfüggesztett börtönt kapott az M5-ösön büntetőfékező nő

2021. október 21. 08:28

Közúti veszélyeztetés bűntette miatt egy év - végrehajtásában két év próbaidőre felfüggesztett - börtönre ítélte, valamint másfél évre eltiltotta a járművezetéstől a bíróság azt a nőt, aki az M5-ösön büntetőfékezett.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

A Kecskeméti Járásbíróság közúti veszélyeztetés miatt felfüggesztett börtönbüntetést szabott ki arra a nőre, aki az M5-ösön többször büntetőfékezett a Mercedesével. A kecskeméti nő november 11-én reggel a lajosmizsei pihenőnél hajtott fel az M5-ös autópályára Kecskemét felé. Nappali, jó látási viszonyok voltak, és a sztráda úttestje is száraz volt.

A nő szerint az előtte, azonos irányban közlekedő kisteherautó sofőrje túl lassan hajtott, ezért a nő többször is rávillantott a távolsági fényszóróval. A kisteherautót vezető férfi a felhajtóról az autópálya külső sávjába sorolt, a terhelt pedig a belső sávba áttérve balról előzni kezdett - írja a 24.hu.

Az előzés során a nő a tehergépkocsi mellé hajtott, leengedte a jobb oldali első ablakot és kiabálni kezdett a férfi felé. Miután az előzést befejezte, a nő hirtelen jobbra kormányozta az kocsit és részben áttért a külső sávba, majd legalább ötször indokolatlanul röviden fékezett. A másik sofőr csak fékezéssel és a jármű leállósáv felé kormányzásával tudta elkerülni az ütközést.

Ezután a külső sávban haladtak tovább, de a vádlott ismét indokolatlanul fékezett. A teherautós áttért a belső sávba, hogy balról előzze a vádlottat, de a nő szintén áttért a belső sávba és megint indokolatlanul fékezett. A sértett csak erőteljes fékezéssel tudta elkerülni az ütközést. A teherautósnak köszönhetően a járművek nem ütköztek, és személyi sérülés sem történt.

Az ítélettel szemben az ügyészség súlyosításért, míg a vádlott és a védője enyhítésért fellebbezett.

Címlapkép: YouTube

NEKED AJÁNLJUK
A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. január 28. péntek
Károly, Karola
4. hét
KONFERENCIA
Tovább
Private Investor Day 2022
Mibe fektessünk 2022-ben? Tippek, elemzések, befektetési ötletek profiktól, Neked! Február 24-én online.
EZT OLVASTAD MÁR?