2018. július 16. hétfő Valter

Vagyonokat kaszálhatsz te is a focivébén: néhány kattintás az egész


A nagy sportesemények alatt sokan fogadnak a mérkőzések eredményeire, a következő héten több VB-meccsen is megkereshetjük a pénzünk 13-17-szeresét, ha megmerjük tenni előre, hogy a jelentősen gyengébb csapat fog győzni. Mindemellett ez a tevékenység arra utalhat, hogy nincs minden rendben a pénzhez való viszonyunkkal. Mutatjuk, melyik meccseken kereshetsz a legtöbbet a héten, de azt is, hogy mire utalhat, ha állandóan sportfogadással töltöd az idődet.

Magyarországon sportfogadás szervezéséhez állami engedély szükséges, így ha legálisan szeretnénk fogadni, akkor a Szerencsejáték Zrt. tipmmix vagy tippmixPro rendszerét kell használni. Ahogy a tippmixPro oldalán is írják,

a szerencsejáték szórakoztató, gyakran örömteli elfoglaltság, ami segít a kikapcsolódásban, ám fontos tudni, hogy a játék, mint alapvető emberi szükséglet bizonyos esetekben problémákat okoz, akár súlyos függőséghez is vezet.

Ugyanakkor nemcsak az utalhat problémára, ha túlzásba visszük a szerencsejátékot. A lottózással kapcsolatban Németh Erzsébet egyetemi tanár, a Budapesti Metropolitan Egyetem professzora a Pénzcentrumnak elmondta, hogy 

aki az anyagiakkal kapcsolatban a szerencsében bízik, az bizony jó eséllyel pénzügyileg sérülékeny.

Ha mindezt figyelembe véve a sportfogadás mellett döntesz, akkor nézzük, hogy a jelenleg (azaz vasárnap délelőtt) elérhető szorzók alapján melyik meccsekkel nyerhetsz a legtöbb pénzt.

Mégis hogy működik?

A sportfogadás lényege, hogy a sportmérkőzés eredményét (vagy egyéb tulajdonságait) előre vagy meccs közben megtippeled és tétként befizetsz egy összeget. Ha szerencséd van, azaz például az győz, akire fogadtál vagy az rúgja a következő gólt, akire pénzt tettél, akkor a fogadás pillanatában érvényes szorzóval (odds) együtt kapod vissza a pénzed. Alapvetően minél nagyobb szorzót kapsz egy adott fogadásért, annál kisebb az esélye, hogy nyerni fogsz. Amennyiben szeretnél profitot maximalizálni (de az esélyeket csökkenteni), fogadhatsz több meccsre is kötésben, így a szorzóid összeadódnak, mindemellett csak akkor kapsz kifizetést, ha a szelvényszabályaidnak megfelelő számú tipped egyszerre jön be.

A holnaptól jövő vasárnapig tartó hétnapos időszak alatt a legnagyobb jelenleg elérhető szorzót a panamai válogatott hétfői győzelmére fizetik. Amennyiben arra fogadsz, hogy legyőzik Belgiumot, akkor a pénzed 17-szeresét kaphatod vissza a tippmixPro felületén. Ez már csak azért sem valószínű, hogy megtörténik, mivel Belgium a nemzetközi futballszövetség (FIFA) világranglistáján jelenleg a harmadik legjobb csapat, Panama pedig az 55. helyen tanyázik.

Szintén Dávid és Góliát csatájának ígérkezik szerdán Irán és Spanyolország összecsapása, ahol Irán győzelme esetén a pénzed 16-szorosát kaphatod vissza. Itt ugyanakkor a hivatalos ranglistán nincs akkora különbség a felek között, mint a Belgium-Panama meccs esetében, Spanyolország ugyanis a 10. a FIFA-ranglistán, Irán pedig a 37.

A harmadik legnagyobb odds-szal a szintén szerdai Uruguay - Szaúd-Arábia meccs esetleges szaúdi győzelmét adják, ha most (azaz vasárnap délelőtt, a cikk írásakor) fogadunk, akkor a pénzünk 15,5-szeresét kaphatjuk vissza.

10-szeres szorzó felett még két meccs szerepel a fogadási lehetőségek között jövő hétre. 13-szoros szorzóval adják jelenleg

 

  • Costa Rica pénteki győzelmét Brazília ellen és
  • a Belgium-meccsről már ismert panamai csapat vasárnapi győzelmét Anglia ellen.

 

NEM SZABAD TOVÁBB VÁRNI A LAKÁSVÁSÁRLÁSSAL!

Lakáspiaci elemzők szerint az árak emelkedése lassul, és a finanszírozási költségek is rekord alacsony szinten vannak, de már nem biztos, hogy sokáig így is marad. Nem hiszed? Nos, a Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 7 millió forintot, 15 éves futamidő mellett már 2,04 százalékos THM-el, és havi 44 981 forintos törlesztővel fel lehet venni a Gránit Banknál. De nem sokkal maradnak el ettől a legnagyobb kereskedelmi bankok ajánlatai sem: a Budapest Banknál például 47606 forintos törlesztőt ígér a 2,13 százalékos THM; míg az OTP Banknál némileg magasabb, 2,23 százalékos THM is alacsonyabb, 44949 forintos törlesztőt jelent. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és a többi magyar hitelintézet konstrukcióját, különböző hiteösszegek, és futamidők mellett is - ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát.

Hozzászólások száma: 3 - Hozzászólok a fórumhoz
Ezt olvastad már?
11
22
33
 Kedvelem az oldalt

A címlapról ajánljuk

Kritikus a helyzet 331 településen: a magyarok egészsége a tét
Térképre raktuk a tartósan betöltetlen háziorvosi praxisokat.


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS