24 °C Budapest
Hands of female sales clerk scanning the products on flat bed scanner at grocery store . Supermarket employee doing checkout for customer.

Több boltjában is új kasszákat vezetett be az Aldi: sokan nem örülnek, rengeteg a hiba

2024. április 30. 09:13

Az Aldi Sür több németországi üzletében is bevezette az úgynevezett dupla kasszákat. Ezek egyszerre gyakorlatilag két vásárlót is ki tudnak szolgálni, sokan viszont nem örülnek ennek – írja a 444.hu

Egyes németországi egységeiben úgynevezett dupla kasszákat vezetett be az Aldi Sür diszkontlánc. Ezeknek a lényege az, hogy egy pénztáros egyszerre szinte két vevőt is ki tud szolgálni. Például míg az egyik vásárló elrakja és kifizeti a vásárlását, addig a pénztáros már a másik vásárló áruját szkenneli. Az új kasszákkal kapcsolatban azonban több alkalmazott is panaszkodott, ugyanis ezeket a berendezéseket véleményük szerint nehéz használni.

A működés lényege, hogy a miután a pénztáros beolvasta az egyes vásárló összes áruját, hátat fordít neki, hogy átvegye a kettes vásárló vásárlásait. A pénztárszalag melletti kijelzőnek mutatnia kellene, hogy az egyes vásárló valóban fizetett-e. Ha minden működik, egy pénztáros több vásárlót is ki tud fizetni. Ha azonban bárhol fennakadás van, a rendszer gyorsan összeomlik. Egy pénztáros, aki több mint húsz éve dolgozik az Aldinál, azt mondta, az új pénztárgépekkel már nem tud jó munkát végezni, nagy a nyomás, a hibák elkerülhetetlenek.

Te mit gondolsz a saját márkás termékekről?

A következő hetekben a Pénzcentrum és a Debreceni egyetem közös, nagymintás felmérést végez, hogy kiderüljön, hogyan vélekednek a hazai vásárlók az ún. kereskedelmi/saját márkás, illetve a gyártói márkás termékekről. Az alábbiakban arra szeretnénk megkérni, hogy töltsd ki a kérdőívet, ezzel segítve munkánkat. Köszönjük!

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Tücsökfehérjéből készít proteinszeletet a magyar orvostanhallgató, a Cápák között befektetője is beszállt az üzletbe (x)

Ennek nincs is tücsök íze, ez a leggyakoribb visszajelzés a többféle ízesítéssel gyártott, tücsökfehérjével dúsított proteinszelet, snack és shake kapcsán.

A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

Üzleti ötletek tesztelése: ezt kell tenned, hogy befutó legyen a kampányod a közösségi piactéren

Magyarországon az üzleti ötletek mintegy 6 százaléka jut el abba a fázisba, hogy jutalomalapú közösségi finanszírozási kampány indulhat rájuk.

Meglepő dolgokat rejt egy kamasz naplója 2024-ben: less bele, a te gyereked is érintett!

Megvalósul Jocó bácsi nagy álma, színpadra állítják regényét. A Kamaszharc, bár fikció, a tanárként nap, mint nap megtapasztalt élethelyzeteket dolgozza fel.

NAPTÁR
Tovább
2024. június 18. kedd
Arnold, Levente
25. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm