Front view, Pouring cola soda with ice and bubble, cold drink beverage on night background

Itt a Coca-Cola drasztikus bejelentése: leáldozott a hagyományos kóláknak Magyarországon is?

2024. május 1. 12:00

A Coca-Cola jelentése szerint a cég a vártakat meghaladó negyedéves eredményeket ért el, köszönhetően a Fanta és Fairlife termékek iránti fokozott fogyasztói keresletnek, ami lehetővé tette számára, hogy megemelje az éves organikus bevételi előrejelzését - írta meg a Cnbc.

A Coca-Cola jelentése szerint a vállalat a várakozásokat meghaladó negyedéves eredményeket ért el, köszönhetően annak, hogy a fogyasztók több Fanta és Fairlife italt vásároltak. Emiatt a cég felülvizsgálta az egész évre vonatkozó organikus bevételi előrejelzéseit is.

Az LSEG elemzői felmérése alapján a Coca-Cola egy részvényre jutó nyeresége 74 cent volt, ami meghaladja a várt 70 centet. A bevétel 11,30 milliárd dollár lett, szemben az előzetesen várt 11,01 milliárd dollárral. Az első negyedévben a nettó nyereség 3,18 milliárd dollár volt, ami növekedést mutat az egy évvel korábbi 3,11 milliárd dollárhoz képest.

A vállalat továbbá elszámolt egy 760 millió dolláros nem készpénzes értékvesztést a Bodyarmor sportital márka kapcsán, amelyet 2021-ben vásárolt meg teljes egészében 5,6 milliárd dollárért. John Murphy pénzügyi igazgató szerint ez a költség magasabb diszkontrátát és versenyképesebb piaci környezetet tükröz.

A nettó árbevétel 3%-kal nőtt és elérte az 11,30 milliárd dollárt. Az organikus eladások pedig 11%-os emelkedést mutattak. A globális egységnyi dobozos volumen enyhén, 1%-kal bővült, míg az észak-amerikai volumen változatlan maradt.

James Quincey vezérigazgató szerint az észak-amerikai piac lassan indult a negyedévben, de februárban és márciusban javulást mutatott. Megjegyezte azt is, hogy bár az amerikai fogyasztók továbbra is jó állapotban vannak, az alacsony jövedelmű rétegek vásárlóereje csökkent.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

A szénsavas üdítőitalok üzletágából származó volumen 2%-kal nőtt. A gyümölcslevek, tejtermékek és növényi alapú italok területén szintén 2%-os növekedést regisztráltak. Ezzel szemben a víz-, sport-, kávé- és teaüzletág volumene csökkenést mutatott.

Az árak összességében emelkedtek az előző évhez képest, amit részben hiperinflációnak tulajdonítanak bizonyos piacokon. A Coca Cola mostantól egy év alatt 8-9%-os szerves bevételnövekedésre számít. Az egész évre vonatkozóan továbbra is tartja a 4-5%-os összehasonlítható nyereségnövekedés előrejelzését.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Tücsökfehérjéből készít proteinszeletet a magyar orvostanhallgató, a Cápák között befektetője is beszállt az üzletbe (x)

Ennek nincs is tücsök íze, ez a leggyakoribb visszajelzés a többféle ízesítéssel gyártott, tücsökfehérjével dúsított proteinszelet, snack és shake kapcsán.

A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

Üzleti ötletek tesztelése: ezt kell tenned, hogy befutó legyen a kampányod a közösségi piactéren

Magyarországon az üzleti ötletek mintegy 6 százaléka jut el abba a fázisba, hogy jutalomalapú közösségi finanszírozási kampány indulhat rájuk.

Meglepő dolgokat rejt egy kamasz naplója 2024-ben: less bele, a te gyereked is érintett!

Megvalósul Jocó bácsi nagy álma, színpadra állítják regényét. A Kamaszharc, bár fikció, a tanárként nap, mint nap megtapasztalt élethelyzeteket dolgozza fel.

NAPTÁR
Tovább
2024. június 18. kedd
Arnold, Levente
25. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm