24 °C Budapest
Old clothes a row in a flea market

Te is szoktál a Vinteden adni-venni? Váratlan jelentés érkezett, erről jobb, ha tudsz

2024. április 30. 14:46

Először jelentett nyereséget a Vinted, a használt ruhák itthon is kedvelt piactere. A vállalat az elmúlt időszakban Dániában, Finnországban és Romániában is terjeszkedett és fejlesztette a Vinted Go nevű szállítási szolgáltatását - írja a BBC.

Először jelentett nyereséget a Vinted, a használt ruhák itthon is kedvelt piactere, ami azt mutatja, hogy a másodkézből származó divat iránti érdeklődés továbbra is erős. A cég vezérigazgatója, Thomas Plantenga kiemelte, hogy bár a használt divatcikkek még mindig csak egy kis szeletét képezik a piacnak, és szerinte a cég kiemelkedő helyzetben van. Az elmúlt időszakban a vállalat Dániában, Finnországban és Romániában is terjeszkedett és fejlesztette a Vinted Go nevű szállítási szolgáltatását.

A cég tavaly 17,8 millió eurós nyereséget ért el a 2022-es évi 20,4 millió eurós veszteség után. Plantenga szerint ez lehetőséget ad arra, hogy továbbra is befektessenek és gyorsítsák küldetésük megvalósítását. A Vinted célja többek között az, hogy csökkentse a divatipar negatív hatásait azáltal, hogy lehetővé teszi az emberek számára, hogy egymás között adjanak-vesznek használt ruhákat - mondta.

A vállalat bevételei 2023-ban 61%-kal növekedtek az előző évhez képest, elérve az 596,3 millió eurót. Ezen felül bővítették portfóliójukat a Rebelle felvásárlásával - egy használt designer ruhákra specializálódott platformmal - és egy új szolgáltatást indítottak az értékes darabok eredetiségének ellenőrzésére.

A brit piacon is sikereket értek el, megszorongatva az eBay-t és bevonzva a fiatalabb generációt. A BBC szerint ez részben annak köszönhető, hogy növekszik az emberek tudatossága a divat környezeti hatásaival kapcsolatosan és a megélhetési válság miatt is többen keresik a használt ruhákat. A közösségi média influencerek és hírességek is hozzájárulnak ahhoz, hogy megváltozzon az emberek véleménye a másodkézből származó divatcikkekről.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Egy amerikai jelentés szerint a használt divatpiac már évente több tízmilliárd dollár értékű globálisan. Ennek ellenére új ruhák iránti igény és az alacsony minőségű termékek piaca miatt nehézségekbe ütközik ezeknek a platformoknak nyereségessé válniuk.

Natalie Berg kiskereskedelmi elemző szerint az olyan cégek mint Vinted sokat fektettek létszámbővítésbe és közönségük növelésébe. Szerinte úgy tűnik, hogy Vinted számára ezek a befektetések megtérültek.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Tücsökfehérjéből készít proteinszeletet a magyar orvostanhallgató, a Cápák között befektetője is beszállt az üzletbe (x)

Ennek nincs is tücsök íze, ez a leggyakoribb visszajelzés a többféle ízesítéssel gyártott, tücsökfehérjével dúsított proteinszelet, snack és shake kapcsán.

A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

Üzleti ötletek tesztelése: ezt kell tenned, hogy befutó legyen a kampányod a közösségi piactéren

Magyarországon az üzleti ötletek mintegy 6 százaléka jut el abba a fázisba, hogy jutalomalapú közösségi finanszírozási kampány indulhat rájuk.

Meglepő dolgokat rejt egy kamasz naplója 2024-ben: less bele, a te gyereked is érintett!

Megvalósul Jocó bácsi nagy álma, színpadra állítják regényét. A Kamaszharc, bár fikció, a tanárként nap, mint nap megtapasztalt élethelyzeteket dolgozza fel.

NAPTÁR
Tovább
2024. június 18. kedd
Arnold, Levente
25. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Felújítási támogatás - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető lakásfelújítási támogatásról.
Most nem