2019. február 19. kedd Zsuzsanna

Sok magyar család retteg ettől az időszaktól: így kerüld el az anyagi csődöt


Az évnek ebben a szakaszában hajlamosak vagyunk többet költeni, mint amennyit ésszerű keretek között megengedhetnénk magunknak. A magyarok egy jelentős része érzi úgy az ünnepek után, hogy több pénze ment el a készülődésre és az ajándékokra, mint szerette volna. Hogy idén ez másképp legyen, abban egy sikeres brit üzletasszony tanácsai segíthetnek.

Karácsony előtt könnyen elengedjük a pénzügyi gyeplőt, és az ünnep hangulatában hajlamosak vagyunk elcsábulni. A magyarok közel 40 százaléka érzi úgy, hogy többet költ karácsonyi ajándékokra, mint megtehetné - derült ki az Intrum Justitia tavaly novemberben készített európai fogyasztói fizetési jelentéséből.

A karácsonyi időszak megterheli a családok pénztárcáját, amelynek hatása januárban érződik. A magyarok közel fele szerint pénzügyi szempontból az év legmegterhelőbb időszaka az első hónap, és minden harmadik fogyasztó úgy érzi, a közösségi média nyomásgyakorlása miatt többet vásárol, mint amire szüksége lenne.

Pénzügyi detoxra van szüksége az embereknek az évnek ebben a szakaszában, annak érdekében, hogy nyugodt decemberük és pénzügyileg nyugodt januárjuk legyen - a sikeres brit üzletasszony, Sarah Willingham karácsony előtti időszakra szóló tippjeit szedte össze a Daily Mail cikke.

  • Amennyiben akciósan vásárolsz, győződj meg róla, hogy valóban szükségetek van-e az adott termék(ek)re, és ellenőrizd egy árösszehasonlító oldalon, hogy tényleg kedvezményesen kaptad-e meg, vagy pedig túlárazva akciózták le.
  • Készíts tervet! Legjobban úgy tudod kihasználni a leárazásokat, ha már jó előre eldöntöd, kinek mit szánsz ajándékba, és célirányosan keresel online és offline is. Ezzel elkerülheted a felesleges, impulzusvásárlásokból fakadó költéseket.
  • Ha még nem használsz pénzügyi applikációt, akkor itt a tökéletes alkalom, hogy letölts egyet. A pénzügyeidet nyilvántartó alkalmazás segítségével nem érhet túl nagy meglepetés: pontosan nyomon követheted mire mennyi költöttél. Ez lehet, hogy első pillanatban sokkoló, de nagy eséllyel megakadályozza, hogy továbbra is feleslegesen szórd a pénzt.
  • Nézz körül otthon, valamit biztosan pénzzé tehetsz: rég nem használt, de még jó állapotban lévő elektronikai eszközöket, feleslegessé vált gyerekjátékokat, esetleg olyan bútordarabokat, melyeket már csak kerülgetsz. Ezzel nem csak karácsony előtti extra pénzhez juthatsz hozzá, de helyet szabadíthatsz fel az otthonodban is.
  • Ilyenkor az ünnepek előtt sokan ruhacserét szerveznek baráti körében, ahová mindenki elviheti a még jó állapotan lévő, de már megunt darabjait. Ez olyan érzés, mintha új holmikat vásárolt volna magának, holott nem költött egy fillért sem.
  • Amin még rengeteget lehet spórolni ebben az időszakban az az étel. Az évnek egyetlen időszakában sem dobunk ki annyi ételt, mint karácsonykor. Felesleges hatféle süteményt és négyféle sültet az asztalra tenni, hiszen vagy túlesszük magunkat a rosszullétig, vagy kidobjuk december 27-én a felesleget.

KIHÚZNA A BAJBÓL 400 EZER FORINT?

A Pénzcentrum kalkulátorával könnyedén megtalálhatod a legolcsóbb személyi kölcsönt. Mutatunk egy konkrét példát: kalkulátorunkban 400 ezer forintos hitelösszeget, és 48 hónapos futamidőt adtunk meg. A törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 11 130 forintos törlesztőrészlettel az Erste nyújtja (THM 16,70%), de nem sokkal marad el ettől az OTP 11 602 forintos törlesztőt (THM 18,73%) ígérő ajánlata sem. Emellett érdemes még megemlíteni a CIB és a Cetelem konstrukcióját is. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
11
22
33
 Kedvelem az oldalt

A címlapról ajánljuk

Családostul viszik külföldre a magyarokat: 600 ezres fizetés, diploma sem kell
Aki eddig még nem indult útnak, azt jó eséllyel a családja tartotta vissza.


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS