2021. február 25. csütörtök Géza

Megkongatta a vészharangot a posta: ezt intézd el, ha így akarsz karácsonyi ajándékot


A Magyar Posta azt mondja, felkészültek az előttünk álló ünnepi időszakra, de aki nagyon messziről szeretne ajándékot rendelni az jobb, ha siet - adta hírül az RTL Klub híradója.

A híradó beszámolt arról, hogy idén a koronavírus járvány miatt sok, az Európai Unión kívülről rendelt csomag meg sem érkezett a magyar határra, ennek következtében pedig az ilyen jellegű rendelések is jócskán megcsappantak tavalyhoz képest. 

Ezzel együtt a Magyar Posta közölte azt is, felkészültek az előttünk álló ünnepi időszakra, de aki az EU-n kívülről szeretne ajándékot rendelni, például Kínából, az jobb, ha már most leadja a rendelését. A csomagok megérkezése ugyanis több hónapba is beletelhet. 

Akár 2 hónap is lehet a szállítási teljes idő normál, béke időben, de most a pandémia erre rádobott kiszámíthatatlan heteket

- mondta el a híradónak Varga János, a Magyar Posta Logisztikai üzemeltetési igazgatója. A NAV pedig arra hívta fel a vásárlók figyelmét, hogy az EU-n kívülről beérkező csomagok 22 euróig, vagyis 7 ezer forintig tehermentesek, efelett már áfát fizetni kell. 150 eurós értékhatár fölött pedig már vámot is. 

Címlapkép: Getty Images

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk

Lakásfelújítási támogatás: 10 gyakori élethelyzet, amikor bukhatod a milliókat
Nem mindig egyértelmű az elvárt Tb-jogviszony megléte.


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS


Private Investor Day 2021

Mibe fektessünk 2021-ben? Tippek, elemzések, befektetési ötletek profiktól, Neked