2020. április 3. péntek Buda, Richárd

Kényelmes menedékhely - horgász sátor (X)

  • 2020. február 10. hétfő 09:31

A halászok hosszú órákat töltnek a folyók és tavak mellett, várva fogásukat. Éjjeli tartózkodás a tavak partján a halászat nélkülözhetetlen része. A kényelmes éjszakáról a horgász sátor gondoskodik.

A szenvedélyes halászok az időjárástól függetlenül horgásznak, amikor csak szabadidejük engedélyezi. Többnapos kiránduláskor fontos előre tudni az időjárást abban a régióban, ahol horgászni fog. A horgász sátrak jó megoldást jelentenek a biztonságos menedékhely kialakításához. Az egyszerű kezelhetőségnek és az ollórendszernek köszönhetően a sátor kényelmesen szállítható személygépkocsi csomagtartójában is. A sátor felépítése kevesebb, mint egy percig tart. Egyszerűen elhelyezhető a kívánt helyen. A PVC réteggel dúsított poliészter anyag védelmet nújt eső esetében. A horgász sátrak elegendő helyet és kényelmet biztosítanak Önnek,barátainak vagy családtagjainak. A horgászbotok és egyéb felszerelések taŕolhatók sátorbans, nem kell aggódnia hogy megkárosodnak vagy netalánn ellopják.

 

 

Gázmelegítők a hideg éjszakák során kifűtik a sátrat. A levegő általában hűvösebb a vízfelületek közelében. Élvezze a maximális kényelmet az őszi szezonban.


A horgász sátrak extrém körülmények között is felállíthatók. A sátorcövekekkel rögzítse a sátrat a füves területen. Abban az esetben, ha a sátrat beton felületen szeretné felállítai, a rögzítés lehetséges homokkal tölthető nehezékzsákokkal. A nehezékzsákokat egyszerűen homokkal vagy kavicsokkal töltik meg, és tépőzáras rögzítőkkel rögzítik a sátor lábaihoz.


A sátor összecsukása olyan egyszerű és gyors, mint a sátor felállítása.


Menjen horgászni egy tágas sátorral, amely kényelmet, védelmet és sok más előnyt kínál Önnek.

 

(X)

Mi az a koronavírus?

A 2019-nCoV (SARS-CoV-2) névre keresztelt vírus a koronavírusok közé tartozik. Ma "mindössze" 7 olyan koronavírusról tudunk, ami az embereknél is képes betegséget okozni - súlyosságukat tekintve nagyon változatos problémákkal: az egyszerű náthától a súlyos légúti problémákig. Aki nem tudná, ugyanez a vírustörzs (koronavírus) felelős a néhány éve feltűnt SARS-ért és MERS-ért. A vírus okozta megbetegedés hivatalos neve COVID-19.

Hogyan terjed a koronavírus?

A COVID-19 főként cseppfertőzéssel terjed, de a kutatók által az sem zárható ki, hogy a fertőzött széklettel való érintkezés során is megfertőződhetünk.

Kik kaphatják el a koronavírust?

Ahogy más, a légutakat érintő vírusfertőzést, úgy a koronavírust is gyakorlatilag bárki elkaphatja. Viszont erre is fogékonyabbak lehetnek a krónikus betegségekben szenvedők, a legyengült immunrendszerűek, a kisgyerekek és az idősebbek. A betegség lefolyása náluk súlyosabb tünetekkel járhat, és a szövődmények is gyakoribbak.

A koronavírus tünetei

A koronvírus lappangási ideje a jelenlegi tudásunk alapján 2-14 nap. A tünetek súlyossága egyénenként nagyon eltérő lehet, vannak, akik kb. teljesen tünetmentesek, míg mások csak enyhe tüneteket tapasztalnak. Ez is hozzájárul a COVID-19 gyors terjedéséhez. A koronavírus a légutakat támadja meg. A fertőzés tünetei kezdetben hasonlítanak az influenza vagy egyéb légúti fertőzés tüneteihez:

  • száraz köhögés
  • láz
  • gyengeség, fáradékonyság
  • légzési nehézségek
  • légszomj
  • hasmenés
  • torokfájás (ritkábban)
  • orrfolyás (ritkábban)

A COVID-19 okozta fertőzés az esetek nagyjából kb. 80 százalékában enyhe vagy közepesen súlyos tünetekkel jár együtt, míg a jelenelgi statisztikák szerint az érintettek negyedénél volt súlyos a betegség. Az elsődleges, influenzaszerű tünetek után a betegség továbbterjedhet a tüdőre, súlyos légzési nehézségeket okozva. A koronavírus szövődménye tüdőgyulladás, akut légzőszervi distressz szindróma (ARDS), szeptikus sokk, veseelégtelenség, végső esetben pedig halál is lehet. A kórházi kezelésre szorulók többsége a fertőzés előtt egészséges volt. A halálos áldozatok azonban azok közül kerültek ki, akik a fokozott rizikójú csoportokba tartoztak, például krónikus betegségeik, szívproblémáik, cukorbetegségük volt vagy idősebbek voltak.

Minden a koronavírusról a Pénzcentrum tematikus mellékletében - KATT!

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk

Megszólalt a pesti elitgimnázium igazgatója: így megy náluk a digitális oktatás
Gadóné Kézdy Edit, a Deák Téri Evangélikus Gimnázium igazgatónője adott interjút a Pénzcentrumnak.


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS

Lidl

04.02-04.07
Országos

Interspar

04.02-04.11
Budapest

Spar

04.02-04.11
Országos

Tesco

04.02-04.06
Budapest

Auchan

04.02-04.08
Országos

Praktiker

04.02-04.12
Országos

Aldi

04.01-04.08
Országos

Auchan

Húsvét
03.12-04.11
Országos

  Ajánlatunk