21 °C Budapest
Zamárdi, 2023. augusztus 24.Azahriah (Baukó Attila) koncertje a Strand Fesztiválon Zamárdiban 2023. augusztus 24-én. A fesztivált augusztus 23. és 26. között rendezik meg a Balaton-parti településen.MTI/Vasvári Tamás

Atyaég! Máris horroráron árulják Azahriah limitált Tisza cipőit a nyerészkedők

2024. május 21. 13:01

Alig pár napja volt Azahriah és a Tisza kollaborációjának bemutatkozó eseménye, amin a leginkább várt Tisza cipőket 50 ezer forintért vásárolhatták meg a rajongók. Mostanra viszont már tele vannak az online piacterek, amik nem hogy 50 ezerért, de akár 150 ezer forintért is hirdetik a szóban forgó lábbeliket. Persze olyan is akad, aki 100 ezerért már hajlandó lenne lemondani a cipőért, de vannak hirdetők akik 90, de akár már 75 ezer forintért is eladnák a terméket.

Éppen egy hete számoltunk be a Pénzcentrumon arról, hogy akkor még nem hivatalos információk szerint 50-60 ezer forintrét lehet majd megvásárolni Azahriah és Tisza közös cipőjét. Azóta megtörtént a valóságos drop, és kiderült, az információink helytállóak voltak. A kollaborációban készült cipőt 49 990 forintért árulták, miközben egy pulcsi 34 990, egy mez 29 990, egy zokni pedig 3 990 forintba került.

És ahogy arra számítani lehetett, Azahriah rajongói már jóval a pénteki 10 órás boltnyitás ellepték az Astoriát, sőt voltak, akik már éjjel beálltak a sorba, hogy elsőként vásárolhassanak a termékekből – tudósított az eseményről a Pénzcentrum vlogja, a Cashtag. Érdemes megjegyezni, hogy a szervezők azért készültek a rohamra, és vásárlási korlátot vezettek be a termékekre. Ennek értelmében egy fő egy termékből maximum 2 darabot tudott vásárolni, így egy ember összesen 2 pár fehér cipőt, 2 pár fehér-fekete cipőt, 2 db. tréning felsőt, 2 db. mezt, és 2 db. zoknit vásárolhatott meg.

Megjelentek Azahriah Tisza cuccainak vámszedői

Ilyen korlátozások mellett is borítékolható volt ugyanakkor, hogy nem kell majd sokat várni azokra a hirdetőkre, akik majd a másodpiacon, jókora felárral akarnak majd túladni Azahriah cuccaikon a drop után. És ez meg is történt. Gyors keresgélés után ugyanis több hirdetést is találtunk, amiben leginkább a Tiszta és Azazhriah közös cipőjét hirdetik.

Az egyik ilyen, az általunk talált legdrágább darabot a Vaterán hirdetik. A licit 100 ezer forintról indult, viszont immáron 150 ezer forintnál jár, így aki be akarja zsebelni, annak már 160 ezer forintot kellene kiperkálni érte, ugyanis a licitlépcső 10 ezer forintos. Ennél a terméknél azt lehet tehát mondani, hogy a vásárlója 3 nap alatt gyakorlatilag -legalább- megtriplázta az 50 ezer forintos vásárlási árat.

A 46-os méretű cipőben egyébként az a pláne, hogy alá is van írva. A hirdető tájékoztatása szerint Azahriah az első 10 vásárló cipőit személyesen aláírta, és ez is egy olyan cipő. Hogyha hozzávesszük, hogy az első néhány vásárló közé kerüléshez akár már éjszaka, hajnalba ki kellett menni a rideg, esős időbe hosszú órákat várakozni, akkor az 100 ezer forintos kényelmi díj egy internetes vásárlásért nem is tűnik rossznak. Sőt, az eladónak is tisztes haszonnak számítható.

Szintén a Vaterán hirdetnek aláírott, de 43-as méretű cipőt 100 ezer forintért is. Itt a hirdető kevésbé volt bátrabb, mint a társa, még sincs egyelőre licit a terméken. Azonban, ha ennyiért is sikerülne eladni, az is a vételár dupláját jelentené az eladónak.

Természetesen a másik nagy közösségi piacon, a Jófogáson is lehet találni hirdetéseket Azahriah Tisza kollabjának ruháiról. Az egyik ilyen tanúsága szerint a hirdető 90 ezer forintért árul 42-43-44-es cipőt is, amiket személyen Veszprémen és környékén lehetne átvenni. Az hogy három különböző cipő is a vásárlók elé van bocsátva arra utal, hogy a hirdető felkészülve, és nem egyedül érkezett vásárolni, ennyi különböző méretben cipőt ugyanis egy ember nem tudott megvásárolni.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

A Jófogáson találtunk 42-es cipőt 75 ezer forintért is. Itt az eladó képeket a termékről csak privátban küld, személyesen Budapesten a III. kerületben és környékén lehetne átvenni a ruhadarabot.

Azahriah cipő, de ennyiért?

Az már a most kinn lévő hirdetésekből is jól látszik, bőve van másodlagos piaca a május 17-18-án bemutatott Azahriah x Tisza termékeknek. A kérdés persze mindig az lesz, mekkora többletet hajlandók majd fizetni azok, akik a termékek bemutatásán nem vettek részt. Nem segít túlságosan a másodlagos piacnak az sem, hogy a Tisza éppen néhány perce jelentette be hivatalos Facebook-oldalán, hogy néhány méretben online is meg lehet vásárolni a lábbeliket ugyanúgy 49 990 forintos áron.

Egyébként, ha az előrejelzéseknek hinni lehet, akkor sokan nem is mindennapi viseletre vették például a cipőket, hanem egyfajta ereklyeként, művészeti alkotásként (?) a polcon, vitrinben tartják. Ha innen nézzük, illetve belevesszük, hogy Azahriah még igencsak a pályája elején jár, és ki tudja mi lesz még belőle, akkor idővel akár sokszorosát is érheti majd egy dedikált, első droppos példány. Persze ezt előre nehéz megmondani, ahogy azt is, hogyha bekövetkezik egy szemmel is látható brutális értékrobbanás, az mekkora időtávon fog megtörténni.

Annyi azonban bizonyos, hogy a Pénzcentrum vlogja, a CashTag már holnap, azaz egy május 22-i videójában bővebben foglalkozni fog a kérdéssel! Úgyhogy kövessétek a Pénzcentrum YouTube csatornáját, ha többet szeretnétek majd megtudni a dropról, annak a hatásáról, illetve úgy általában véve a sneakerpiacról.

(Címlapkép - Vasvári Tamás, MTI/MTVA)

NEKED AJÁNLJUK
Tini unokájával közösen ad ki könyvet a 77 éves, Pulitzer-emlékdíjas fotóművész (x)

Révész Tamás 20 évnyi amerikai élet után visszatért Magyarországra és az újabb könyve már itthon, Budapesten készült.

Ezen a szőnyegen jógázva már semmi sem választ el a természettől (x)

Gombából és növényi szálakból fejlesztett újgenerációs jógamatracot egy fiatal magyar csapat.

Tücsökfehérjéből készít proteinszeletet a magyar orvostanhallgató, a Cápák között befektetője is beszállt az üzletbe (x)

Ennek nincs is tücsök íze, ez a leggyakoribb visszajelzés a többféle ízesítéssel gyártott, tücsökfehérjével dúsított proteinszelet, snack és shake kapcsán.

A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

NAPTÁR
Tovább
2024. július 27. szombat
Olga, Liliána
30. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Felújítási támogatás - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető lakásfelújítási támogatásról.
Most nem