20 °C Budapest
Full Frame Colorful Fireworks Display Against Dark Night Sky. Ambient Light, Copy Space

Elképesztő akciót robbantott a Lidl és a Tesco: ilyen tényleg csak egyszer van egy évben

2023. december 24. 15:30

Két nagy hazai boltlánc kínálatában is megjelentek a szilveszteri tűzijátékok - szúrta ki a Pénzcentrum. A Tesco és a Lidl vállalta be, hogy már hirdeti is őket, mutatjuk, mi mennyiért lesz kapható.

Jövő csütörtöktől, azaz december 28-ától lehet tűzijátékokat árusítani Magyarországon, és a pirotechnikai termékek megjelentek már a nagy hazai boltláncok akciós újságjaiban is - szúrta ki a Pénzcentrum. Egyelőre csak a Lidl és a Tesco kiadványában fedeztük fel a szilveszteri rakétákat, bombákat, de amint megjelenik más áruházlánc újságja is, akkor azt is közöljük.

A Lidl egyébként már tavaly is hirdette a pirotechnikai eszközöket, és ahogyan akkor is, most is feltüntették, melyik termék mely pirotechnikai osztályba tartozik. Émlékeztetőül: az I. és II. osztályba tartozó tűzijátékok egész évben használhatók, tárolhatók és vásárolhatók, és csak abban az esetben kell visszavinni a forgalmazónak, ha az hibásat vettünk.

A kiadványban korhatárokat is feltüntettek az egyes termékeknél, ezek is a besorolásokhoz kapcsolódnak.

  • Az I-eshez nem kell semmiféle engedély, minden 14 év feletti megveheti és tárolhatja őket, maximum egy kilogramm össztömegig - viszont 14 éven aluliak csak nagykorú felügyeletével használhatják őket.
  • A második kategóriás termékeket 16 éven felüliek vehetik meg, és tárolhatják. Itt is él a maximum egy kilós határ.
  • A III-as kategóriába tartozó tűzijátékokat viszont csak nagykorú személyek vehetik meg és tárolhatják. A vásárlás csak és kizárólag december 28 és 31 között engedélyezett! Egy időben és helyen 3 kiló összes nettó hatóanyag-tartalomig tárolhatók.

És akkor lássuk a kínált termékeket: Olyan kis eszközök közül is lehet válogatni, mint a Varázsvirág, amelyből 6 darab 699 forintba kerül, a Pattogó egérke nevű pedig 399-be (december 28-án csak 299 forintba) - ennyiért 50 darabot adnak belőle. Ezeket 14 éven felüliek is megvehetik.

Tűzijátékok a Lidl kiadványában.
Tűzijátékok a Lidl kiadványában.

A Mount Venus nevű, vulkán-szerű eszköz 2799 forintba kerül (28-29-én csak 2000-be), de van Sikoly rakéta is, amiből 499 forint 12 darab, a 4 darabos Katyusa-telepért 3999 forintot jkérnek, és az olcsóbbak közé tartozik az 5 lövéses római gyertya, aminek darabja 1899 forint - ugyanez kisebb méretben, 12 darabos csomagban 3599 forintba kerül (28-29-én 2999-be). A 25 darabos Hurrican rakétacsomag 19 999 forintba kerül, ajándék tűzijáték-teleppel.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A legnagyobb december 28-29-i leárazást a James Bomb nevű bombatelepnél vetették be, ami ezen a két napon 29 999 forintba kerül, utána pedig 35 999 forintba. A legdrágább tűzijáték a Lidl-ben a 61 lövéses El Ninjo bombatelep, ami 59 999 forinba kerül. De nem ez a legnagyobb, hanem a 79 lövéses Mount Everest nevű termék, ami 49 999 forintért lesz kapható. További részletek a Lidl-újságban.

A Tescó csak ízelítőt adott a kínálatból, de ebből kiderült, hogy a Sokoly rakéta itt is 499 forint lesz, a római gyertya 4 darabos csomagban 3 599 forintba kerül. Az olcsóbb bombatelepek közé tartozik az Echo nevű termék, amely 2 999 forintba kerül, 100 lövést tud leadni. A legdrágább a Skeletom nevű telep, ami 39 999 forintért lesz kapható, 49 lövést tud leadni. A 65 lövéses Big Bang telep 19 999 forintba fog kerülni a Tesco-áruházaknál. Részletek az újságban.

Kis részlet a Tesco kínálatából.
Kis részlet a Tesco kínálatából.

 

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 27. szombat
Zita
17. hét
Április 27.
Morse nap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm