15 °C Budapest
Preparing Delicious Minestrone Soup with Fresh Spring Vegetables and Dumplings

Ezzel a trükkel spórolnak az élelmes magyarok: simán kijön 2000 forintból egy 3 fogásos menü

2023. március 3. 08:17

Több mint egy éve tart a megállíthatatlannak tűnő áremelkedés a boltokban, ami miatt a heti bevásárlás során mindenki elgondolkozik azon, hogy miből tudunk olcsó és laktató ételt főzni. A HelloVidék most annak járt utána, hogy mit lehet kihozni a lehető legalacsonyabb büdzséből, ha előételt, főételt és desszertet is szeretnénk készíteni a családnak?

Nincsen annak egyszerű dolga, aki egyszerű magyaros ételt szeretne készíteni fillérekből, főleg, ha olyan változatot keresünk, amit még a rohanós hétköznapokban is hamar el lehet készíteni. Most összeszedtünk egy három fogásos menüt, ami fillérekből kijön, finom és laktató is.

Ha pedig filléres élelmiszerek után kutatunk, akkor a legjobb, ha a régi paraszti ételekhez, illetve a menzák konyhája felé fordulunk: míg előbbi esetben a legegyszerűbb és legkönnyebben hozzáférhető anyagokból tanulhatunk meg finom ételeket főzni, addig a menzás ételek megmutatják, hogy milyen fogásokat lehet olcsón és nagymennyiségben előállítani. Ráadásul, ha odafigyelünk kicsit, akkor még finoman is el lehet készíteni őket.

A boltokban ha a spórolás a cél, akkor elsősorban olyan alapélelmiszereket éri meg vásárolni, amelyekből olcsóbban előállíthatjuk a késztermékeket, mintha a boltban vennénk meg. Ilyenek a hatósági áras termékek (tej, búzafinomliszt, tojás), illetve a krumpli, alma, hagyma, a gyökérzöldségek, illetve a húsok közül is jó áron kaphatóak a belsőségek és az olcsó szalonnák, amelyek megízesítik az áteleinket. Ha pedig éedességre vágyunk, akkor felejtsük el a csokit, cukorkát, vegyünk inkább egy üveg házi lekvárt a kamra polcáról, ami süteményhez és tésztához is kiváló.

Így kis odafigyeléssel könnyedén elkészíthetünk egy három fogásos menüt 2000 forint alatt. Az előétel ebben az esetben egy köménymagos leves krutonnal, a főétel egy újragondolt krumplistészta, míg desszertnek készíthetünk mákos puliszkát. A köménymagos leves költségei 200 forint köré tehetőek, hiszen olyan alapanyagokból készül, ami eleve megtalálható a legtöbb konyhában. A krumplistészta már kicsit drágább, körülbelül 697 forinból jön ki, míg a desszertünk 735 forintból. Így el tudunk készíteni könnyen egy laktató ebédet, vagy vacsorát 2000 forint alatt. Aki pedig belevágna a főzésbe, a pontos recepteket itt találja.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 26. péntek
Ervin
17. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm