16 °C Budapest
Picture of a tobacco store in Szeged, Hungary, with its standard colors. A nemzeti dohanybolt is a government-approved and government-controlled shop that sells tobacco products.nn

Fontos változás jön februártól a dohányboltokban: ezeket a cigarettákat már ne keresd!

2022. január 30. 16:59

Február elejétől gyakorlatilag az ország összes dohányboltjában már csak egységes csomagolásba helyezett cigarettákat lehet majd megvásárolni – írja piaci forrásokra hivatkozva a 24.hu.

A lap emlékeztet, hogy Lázár János még 2015 júniusában jelentette be, hogy a kormány egységes cigarettacsomagolásokat szeretne bevezetni, ám az eredetileg tervezett 2019. május 20-i határidőt végül két és fél évvel kitolták egy kormányrendeletben.

A türelmi idő 2021. december 31-én lejárt, de a rendelet megalkotásakor a döntéshozók ügyeltek arra, hogy a kiskereskedőket védjék, ezért a tavaly készletre vásárolt, még felmárkázott és egyedi designú termékeket a határidő lejártát követően is lehetett értékesíteni a dohányboltokban.

A felhalmozott készletek viszont a forgalomtól és a beszállítás gyakoriságától függően napokon belül szinte mindenhol elfogynak, onnantól az új rendelésekben szereplő termékek már csak az egységes csomagolásban kerülhetnek ki a polcokra. Az egséges csomagolás az alábbi termékeket érinti:

  • cigaretta
  • finomra vágott töltős és sodródohányok
  • pipadohány

A szivarkák, a szivarok és a dohányhevítéses termékek, mint például az IQOS Heets, tehát továbbra is egyedi csomagolásban lesznek majd kaphatóak. Érdekesség amúgy, hogy épp a dohányhevítéses termékek azok, amelyekre az átalakulóban lévő hazai cigarettapiac szereplői  újdonsült zászlóhordozóként tekintenek.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkor rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

NAPTÁR
Tovább
2024. március 4. hétfő
Kázmér
10. hét
Ajánlatunk
  • Márciusban biztosítsa otthonát MFO-val! (x)

    Hazánkban megközelítőleg 4 millió lakott ingatlanon van biztosítás, ami azt jelenti, hogy minden negyedik háztartás védtelen az elemi károk, a tűzesetek vagy épp a betörés ellen.

KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
A diákok 97% kedvezménnyel, a 27 év alattiak 92% kedvezménnyel regisztrálhatnak! Gyere Te is!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum Retail Day 2024
Magyarország legfontosabb kiskereskedelmi rendezvénye - Inspiráló előadók, izgalmas előadások, gyakorlati tudás.
Most nem