Young man hands holding credit card and using phone

Fontos változás élesedik a SZÉP-kártyáknál: itt vannak a részletek

2021. december 25. 22:02

Február elsejétől már élelmiszert is vásárolhatunk SZÉP-kártyánkkal, sőt még egy évig bármely zsebből költhetünk bármire.

A Magyar Közlönyben megjelent, hogy a SZÉP-kártyák felhasználási feltételeinek változásának szeptemberi határideje kibővült további egy évre. Így a rendelet szerint továbbra is bármely zsebből bármire költhetnek a kártyatulajdonosok. Sőt, bővül is a lista, ugyanis februártól már élelmiszerre is költhetünk a kártyán lévő összegből.

Februártól egyelőre május 31-ig lehet majd élelmiszert vásárolni SZÉP-kártyával, egyedül alkoholt és dohányárut nem vásárolhatunk majd így. Azonban, mivel megszűnik a járvány miatti rendkívüli adókedvezmény, a dolgozók mintegy tizedével kaphatnak kevesebbet kártyáikra.

Fata László, a Cafeteria Trend ügyvezetője az RTL híradóban elmondta, hogy jövőre az adó ismét 28 százalék lehet a SZÉP-kártyákon lévő összegek után a 2021-es 15 százalék helyett.

 

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Ilyen egyszerűen keresheted rommá magad egy webshoppal: a profik így csinálják!

Az uniós tagállamok közül a második legnagyobb mértékben nőtt az internetet vásárlásra is használók aránya Magyarországon az elmúlt öt évben.

Érik a forradalom a magyar iskolákban: lépni kell, különben nincs jövője a gyerekeknek

Hova kerül a magyarok elektronikus hulladéka, milyen szemléletváltásra lenne szükség, és legfőképpen hogyan készül kincs a szemétből- erről kérdeztük a RoboKalandot.

Különleges kávék jelentek meg itthon: az elit már csak ezt issza, ez bennük az extra

Az otthoni kávézásnak is egyre inkább szeretjük megadni a módját, akár egy drágább kávégépről van szó, akár kávékülönlegességről.

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 28. szombat
Emil, Csanád
21. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. május 28. 19:25