2 °C Budapest
Atyaég! Ennyit költ cipőkre Berki Krisztián

Atyaég! Ennyit költ cipőkre Berki Krisztián

2016. június 28. 14:03

A Pénzcentrum demagóg rovata jelenti: míg a magyar lakosság alig 2500 forintot költ havonta ruházkodásra, addig Berki Krisztián gardróbszekrénye több millió forintnyi lábbelivel van tömve.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Úgy érzem kell egy "lakás" gardrobnak....

- közölte Instagram oldalán nemes egyszerűséggel Berki Krisztián.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon
által megosztott bejegyzés,

És milyen igaz, az életművész Római parti lakásában álló gardróbszekrény csak úgy roskadozik a lábbeliktől. A Pénzcentrum ötfős szerkesztőségével közel

130 pár, javarészt márkás sportcipőt számoltunk össze.

Ez pedig azt jelenti, hogy páronként 20 ezer forinttal számolva Berki Krisztián 2,6 millió forintot költött cipőkre, míg 30 ezres átlagárral már felkúszik ez az összeg 3,9 millióra. És akkor az itt-ott elszórt darabokról még nem is beszéltünk.

Így az sem véletlen, hogy több rosszalló komment is megjelent a kép alatt. Van, aki szerint: "Vajon tényleg kell ennyi?! Nincs kihasznàlva de még hasznàlva sem egynél többször a 90%a". Míg egy másik kommentelő azon az álláponton volt,: "Bravo- Bőségzavar.. más meg ugyanabba jár 1 évig..". De volt, aki ennél is tovább ment:

Igazi suttyó vagy kisberki,Diplomàdat posztolnàd te senkihàzi.

Ezzel szemben az átlag magyar...

A KSH legfrissebb statisztikái szerint a tavalyi évben a háztartások egy főre jutó havi kiadása közel 75 ezer forint körül alakult. A felmérés szerint az egyes fogyasztási csoportok szerinti átlagos kiadás fejenként bő 6 ezer forintra rúg, de természetesen nagy a szórás az egyes kategóriák között.

Magyarországon a háztartások élelmiszerre és lakhatásra költenek a legtöbbet egy hónapban: élelmiszerre fejenként közel 20 ezer forint jut, a lakásfenntartásra és energiára költött összeg pedig meghaladja a 16,5 ezer forintot.

Ezzel szemben a magyar családoknál még 2,5 ezer forint sem jut fejenként ruházkodásra.

Azt persze érdemes hozzátenni, hogy szeszes italra és dohánytermékekre viszont ennél valamivel többet fordítanak a háztartások, de többet költenek például lakberendezésre is. A legkevesebb pénz pedig az oktatásra jut: havonta körülbelül 500 forintot fordítanak erre fejenként a családok.

NEKED AJÁNLJUK
A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. november 30. kedd
András, Andor
48. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?