1 °C Budapest

Atyaég! Ennyit költ cipőkre Berki Krisztián

2016. június 28. 14:03

A Pénzcentrum demagóg rovata jelenti: míg a magyar lakosság alig 2500 forintot költ havonta ruházkodásra, addig Berki Krisztián gardróbszekrénye több millió forintnyi lábbelivel van tömve.

Úgy érzem kell egy "lakás" gardrobnak....

- közölte Instagram oldalán nemes egyszerűséggel Berki Krisztián.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon
által megosztott bejegyzés,

És milyen igaz, az életművész Római parti lakásában álló gardróbszekrény csak úgy roskadozik a lábbeliktől. A Pénzcentrum ötfős szerkesztőségével közel

130 pár, javarészt márkás sportcipőt számoltunk össze.

Ez pedig azt jelenti, hogy páronként 20 ezer forinttal számolva Berki Krisztián 2,6 millió forintot költött cipőkre, míg 30 ezres átlagárral már felkúszik ez az összeg 3,9 millióra. És akkor az itt-ott elszórt darabokról még nem is beszéltünk.

Így az sem véletlen, hogy több rosszalló komment is megjelent a kép alatt. Van, aki szerint: "Vajon tényleg kell ennyi?! Nincs kihasznàlva de még hasznàlva sem egynél többször a 90%a". Míg egy másik kommentelő azon az álláponton volt,: "Bravo- Bőségzavar.. más meg ugyanabba jár 1 évig..". De volt, aki ennél is tovább ment:

Igazi suttyó vagy kisberki,Diplomàdat posztolnàd te senkihàzi.

Ezzel szemben az átlag magyar...

A KSH legfrissebb statisztikái szerint a tavalyi évben a háztartások egy főre jutó havi kiadása közel 75 ezer forint körül alakult. A felmérés szerint az egyes fogyasztási csoportok szerinti átlagos kiadás fejenként bő 6 ezer forintra rúg, de természetesen nagy a szórás az egyes kategóriák között.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Magyarországon a háztartások élelmiszerre és lakhatásra költenek a legtöbbet egy hónapban: élelmiszerre fejenként közel 20 ezer forint jut, a lakásfenntartásra és energiára költött összeg pedig meghaladja a 16,5 ezer forintot.

Ezzel szemben a magyar családoknál még 2,5 ezer forint sem jut fejenként ruházkodásra.

Azt persze érdemes hozzátenni, hogy szeszes italra és dohánytermékekre viszont ennél valamivel többet fordítanak a háztartások, de többet költenek például lakberendezésre is. A legkevesebb pénz pedig az oktatásra jut: havonta körülbelül 500 forintot fordítanak erre fejenként a családok.

NEKED AJÁNLJUK
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 19. kedd
József, Bánk
12. hét
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
A diákok 97% kedvezménnyel, a 27 év alattiak 92% kedvezménnyel regisztrálhatnak! Gyere Te is!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem