Atyaég! Ennyit költ cipőkre Berki Krisztián

2016. június 28. 14:03

A Pénzcentrum demagóg rovata jelenti: míg a magyar lakosság alig 2500 forintot költ havonta ruházkodásra, addig Berki Krisztián gardróbszekrénye több millió forintnyi lábbelivel van tömve.

Úgy érzem kell egy "lakás" gardrobnak....

- közölte Instagram oldalán nemes egyszerűséggel Berki Krisztián.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon
által megosztott bejegyzés,

És milyen igaz, az életművész Római parti lakásában álló gardróbszekrény csak úgy roskadozik a lábbeliktől. A Pénzcentrum ötfős szerkesztőségével közel

130 pár, javarészt márkás sportcipőt számoltunk össze.

Ez pedig azt jelenti, hogy páronként 20 ezer forinttal számolva Berki Krisztián 2,6 millió forintot költött cipőkre, míg 30 ezres átlagárral már felkúszik ez az összeg 3,9 millióra. És akkor az itt-ott elszórt darabokról még nem is beszéltünk.

Így az sem véletlen, hogy több rosszalló komment is megjelent a kép alatt. Van, aki szerint: "Vajon tényleg kell ennyi?! Nincs kihasznàlva de még hasznàlva sem egynél többször a 90%a". Míg egy másik kommentelő azon az álláponton volt,: "Bravo- Bőségzavar.. más meg ugyanabba jár 1 évig..". De volt, aki ennél is tovább ment:

Igazi suttyó vagy kisberki,Diplomàdat posztolnàd te senkihàzi.

Ezzel szemben az átlag magyar...

A KSH legfrissebb statisztikái szerint a tavalyi évben a háztartások egy főre jutó havi kiadása közel 75 ezer forint körül alakult. A felmérés szerint az egyes fogyasztási csoportok szerinti átlagos kiadás fejenként bő 6 ezer forintra rúg, de természetesen nagy a szórás az egyes kategóriák között.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 23 029 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől az MBH Bank 23 274 forintos törlesztőt (THM 14,56%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Magyarországon a háztartások élelmiszerre és lakhatásra költenek a legtöbbet egy hónapban: élelmiszerre fejenként közel 20 ezer forint jut, a lakásfenntartásra és energiára költött összeg pedig meghaladja a 16,5 ezer forintot.

Ezzel szemben a magyar családoknál még 2,5 ezer forint sem jut fejenként ruházkodásra.

Azt persze érdemes hozzátenni, hogy szeszes italra és dohánytermékekre viszont ennél valamivel többet fordítanak a háztartások, de többet költenek például lakberendezésre is. A legkevesebb pénz pedig az oktatásra jut: havonta körülbelül 500 forintot fordítanak erre fejenként a családok.

NEKED AJÁNLJUK
Súlyos: az 1-3 éves gyerekek negyedének vannak félelmei különböző ételektől

Beszámolók szerint az 1-3 éves korosztály 25%-a - tehát minden negyedik gyermek - elutasít valamilyen ételt, és sokuknál óvodás, általános iskolás korban is fennáll még a probléma.

Megdőlt a 120 milliós közösségi finanszírozási rekord – itt az EU-s pénzek utódja? (x)

Az egyre népszerűbb finanszírozási forma itthon is gyorsan terjed, egyre többen ismerik és használják.

Balogh Petya: Önmagunkkal versenyzünk, és van hova fejlődni (x)

Bár sokat fejlődött az utóbbi években a hazai startup ökoszisztéma, még egy nagyságrenddel, szinte minden fontos mutatóban le van maradva a régiós élvonaltól.

Szemet vetett erre a szektorra Balogh Petya: 50 ezerért még te is a cégtársa lehetsz

A 120 fős tulajdonosi közösség mellé most Balogh Petya cége is beszállt a Brancs közösségi finanszírozási platformba.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. május 28. vasárnap
Emil, Csanád
21. hét
Május 28.
Hősök napja
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Portfolio Balaton Business Forum 2023
Együtt a régió szereplői
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2023. május 28. 16:06