Atyaég! Ennyit költ cipőkre Berki Krisztián

2016. június 28. 14:03

A Pénzcentrum demagóg rovata jelenti: míg a magyar lakosság alig 2500 forintot költ havonta ruházkodásra, addig Berki Krisztián gardróbszekrénye több millió forintnyi lábbelivel van tömve.

Úgy érzem kell egy "lakás" gardrobnak....

- közölte Instagram oldalán nemes egyszerűséggel Berki Krisztián.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon
által megosztott bejegyzés,

És milyen igaz, az életművész Római parti lakásában álló gardróbszekrény csak úgy roskadozik a lábbeliktől. A Pénzcentrum ötfős szerkesztőségével közel

130 pár, javarészt márkás sportcipőt számoltunk össze.

Ez pedig azt jelenti, hogy páronként 20 ezer forinttal számolva Berki Krisztián 2,6 millió forintot költött cipőkre, míg 30 ezres átlagárral már felkúszik ez az összeg 3,9 millióra. És akkor az itt-ott elszórt darabokról még nem is beszéltünk.

Így az sem véletlen, hogy több rosszalló komment is megjelent a kép alatt. Van, aki szerint: "Vajon tényleg kell ennyi?! Nincs kihasznàlva de még hasznàlva sem egynél többször a 90%a". Míg egy másik kommentelő azon az álláponton volt,: "Bravo- Bőségzavar.. más meg ugyanabba jár 1 évig..". De volt, aki ennél is tovább ment:

Igazi suttyó vagy kisberki,Diplomàdat posztolnàd te senkihàzi.

Ezzel szemben az átlag magyar...

A KSH legfrissebb statisztikái szerint a tavalyi évben a háztartások egy főre jutó havi kiadása közel 75 ezer forint körül alakult. A felmérés szerint az egyes fogyasztási csoportok szerinti átlagos kiadás fejenként bő 6 ezer forintra rúg, de természetesen nagy a szórás az egyes kategóriák között.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Magyarországon a háztartások élelmiszerre és lakhatásra költenek a legtöbbet egy hónapban: élelmiszerre fejenként közel 20 ezer forint jut, a lakásfenntartásra és energiára költött összeg pedig meghaladja a 16,5 ezer forintot.

Ezzel szemben a magyar családoknál még 2,5 ezer forint sem jut fejenként ruházkodásra.

Azt persze érdemes hozzátenni, hogy szeszes italra és dohánytermékekre viszont ennél valamivel többet fordítanak a háztartások, de többet költenek például lakberendezésre is. A legkevesebb pénz pedig az oktatásra jut: havonta körülbelül 500 forintot fordítanak erre fejenként a családok.

NEKED AJÁNLJUK
Ezen a szőnyegen jógázva már semmi sem választ el a természettől (x)

Gombából és növényi szálakból fejlesztett újgenerációs jógamatracot egy fiatal magyar csapat.

Tücsökfehérjéből készít proteinszeletet a magyar orvostanhallgató, a Cápák között befektetője is beszállt az üzletbe (x)

Ennek nincs is tücsök íze, ez a leggyakoribb visszajelzés a többféle ízesítéssel gyártott, tücsökfehérjével dúsított proteinszelet, snack és shake kapcsán.

A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

Üzleti ötletek tesztelése: ezt kell tenned, hogy befutó legyen a kampányod a közösségi piactéren

Magyarországon az üzleti ötletek mintegy 6 százaléka jut el abba a fázisba, hogy jutalomalapú közösségi finanszírozási kampány indulhat rájuk.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. július 20. szombat
Illés
29. hét
Július 20.
A Hold napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. július 20. 19:21
Felújítási támogatás - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető lakásfelújítási támogatásról.
Most nem