22 °C Budapest

Elvitték az Ötöslottó 3 milliárdos főnyereményét

Pénzcentrum
2014. március 15. 19:40

A 2013-as év 39. hete, azaz tavaly október óta halmozódott az Ötöslottó főnyereménye: most egy szerencsés elvitte a 3 milliárdos főnyereményt.

24 hetes halmozódás utánszombaton elvitték az Ötöslottó főnyereményét.

Egy szerencsés 3 054 187 380 forinttal lett gazdagabb.

A 11. héten az alábbi nyerőszámok értek 3 milliárd forintot:

5; 10; 54; 59; 80;

Érdekes, hogy a mostani jackpot összege szinte pontosan annyi, mint a legutóbbié: tavaly szeptemberben egy szerencsés 3 087 029 290 millió forinttal lett gazdagabb.Számításaink szerint a mostani nyeremény az öt legnagyobb magyar jackpot között van.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 6 százalékos THM-el, és havi 106 085 forintos törlesztővel fel lehet venni a Raiffeisen Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 6,42% a THM; a K&H Banknál 6,43%; az Erste  Banknál 6,67%,  a MagNet Banknál pedig 6,8%; míg az UniCredit Banknál 6,9%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a Sopron Bank, a Takarékbank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A Pénzcentrum.hu számításai szerint - a havi nettó átlagkeresettel számolva (150 400 forint) - mintegy 1680 évig tartana, hogy ekkora vagyont elköltsünk

Te vagy a friss lottónyertes? Kiszámoltuk, mennyit kaszálhatsz, ha befekteted a pénzedet:

  • Ha bankbetétben helyezed el a pénzt, akkor a privátbanki kedvező ajánlatok miatt a jegybanki alapkamattal megegyező kamatot is elérhetsz, ami jelenleg 2,7 százalék. Így évente 82 millió forintból kell "beérned" ahhoz, hogy a tőkéd ne csökkenjen.
  • Ha takarékszámlán tartod a pénzt (aminek nagy előnye a betéthez képest, hogy a kamat látra szóló), akkor (1,4 százalékos kamattal számolva) 42 millió forintból gazdálkodhatsz egy évben.
  • Amennyiben kicsit hosszabb távra is elkötelezed magad, akkor a magyar állampapírokon érdemes elgondolkoznod, amelyek most 5 százalék körüli átlagos hozammal bírnak a 3 és 5 éves futamidő esetén. Ezzel számolva 151 millió forintos a képzeletbeli erszény évente..
  • Az amerikai állampapírokat tartják a világon az egyik legbiztonságosabb befektetésének, igaz az öt éves futamidejű kötvények évente csupán 1,5 százalék körül hoznak. Ezzel számolva az évente elkölthető összeg 45 millió forintra rúg, ha nem nyúlsz a tőkédhez.

NEKED AJÁNLJUK
Nagy siker a közösségépítő agrárprogram: így fogadhatsz Te is örökbe egy birsalmafát

Hatalmas siker a birsalmafa-örökbefogadó program, az a cél pedig, hogy közösséget építsenek, egyre inkább beérni látszik.

Semmit nem ér csak az ötlet: sok magyar így rontja el az esélyeit arra, hogy a saját főnöke lehessen

Sokakat vonz az, hogy a saját főnöke legyen, ráadásul többen éreztük már úgy, hogy olyan ötlettel rukkoltunk elő, ami tényleg felpörgetné a piacot.

Alapvető hibákon úszik el a magyarok pénze: erre figyelj, ha nem akarsz legatyásodni

A mostani gazdasági helyzetbe szinte bármit megtennénk, hogy spóroljunk, azonban sokan tapasztalhatják azt, hogy hiába igyekeznek, még így is elfolyik a pénz a bankszámlájukról.

Ilyet még nem láttál: így adnák ki a magyar gyerekek kedvenc könyvét újra

Közösségi finanszírozással adnák ki újra a 2012-es év gyerekkönyvét, a Dobozvárost.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. augusztus 20. szombat
István
33. hét
KONFERENCIA
Tovább
Portfolio Future of Finance 2022
Októberben jön a magyar pénzügyi szakma nagy találkozója.
Energy Investment Forum 2022 - A MEKH szakmai támogatásával
Válság kontra klímacélok? Lesz miről beszélni az Energy Investment Forum-on!
Private Health Forum 2022
A hazai magánegészségügy legkiemelkedőbb konferenciája.
EZT OLVASTAD MÁR?