28 °C Budapest

Valóra válik az álom: Európába igazolnak az NBA sztárok?

Pénzcentrum
2008. július 24. 18:00

Az európai kosárlabda-ligákban szereplő játékosok egyik legnagyobb álma, hogy a nemzetközi mérkőzéseken mutatott jó teljesítményüknek köszönhetően a tengerentúli NBA csapatok megfigyelői észrevegyék őket és játéklehetőséget adjanak nekik. A tengerentúli csapatokban egyelőre nem túl sok európai játékos szerepel, de mit szólnának vajon az amerikai csillagok egy európai szerződéshez?


Blokkolják Európát? (Forrás: nba.com)
Az utóbbi időben három európai sztárcsapat is Amerikából erősített, a Roma, a Barcelona és az Olympiakos is az NBA-ből igazolt játékost. Bár az európai bajnokságok színvonala még nem éri el az NBA tempóját, a nemzetközi válogatott mérkőzések azt bizonyítják, hogy a lemaradás egyre kisebb, sőt többen már két vállra is fektették az USA nemzeti csapatát.

Az amerikai játékosok szerint nincs kizárva, hogy európai kosárlabda-csapatokba igazoljanak, de - mint az korábban is előfordult már - inkább csak a pályafutásuk vége felé látnak erre reális esélyt. A közelmúltban európai csapatokba szerződő játékosok hiánya nem rengeti meg a tengerentúli csapatokat, mivel az ifjú tehetségek alig várják, hogy bizonyítsanak.

A tengerentúli játékosok szerint, akinek még van négy-öt jó éve ebben a sportban, az átjöhet Európába szerencsét próbálni. A legnagyobb sztárok ennek lehetőségén csak évi nettó 30-40 millió dollár (4,5-6 milliárd forint) ellenében hajlandóak elgondolkodni és ezt az európai csapatok nem engedhetik meg maguknak.

Az amerikai játékosok most teljes erőbedobással a közelgő pekingi olimpiai játékokra koncentrálnak és sokakat még több éves szerződés köt a jelenlegi csapatához. Európában módosítani kellene az idegenlégiósokra vonatkozó szabályokat és emelni kellene a bajnokságok színvonalán, ha igazi sztárt akarnak átcsábítani a tengerentúlról.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

A gazdaságban uralkodó globalizáció a sportokban is egyre inkább megfigyelhető. Az NBA-ben bevezetésre kerülő fizetési plafon és az euróval szemben rendkívül gyenge dollár az üzleti alapon gondolkodó játékosokat gondolkodóba ejtheti, hiszen miért ne lehetne Amerikából Európába igazolni. A válogatott csillagai egyelőre csak mosolyogtak az ötleten, de vajon meddig?

Semmit nem ér csak az ötlet: sok magyar így rontja el az esélyeit arra, hogy a saját főnöke lehessen

Sokakat vonz az, hogy a saját főnöke legyen, ráadásul többen éreztük már úgy, hogy olyan ötlettel rukkoltunk elő, ami tényleg felpörgetné a piacot.

Alapvető hibákon úszik el a magyarok pénze: erre figyelj, ha nem akarsz legatyásodni

A mostani gazdasági helyzetbe szinte bármit megtennénk, hogy spóroljunk, azonban sokan tapasztalhatják azt, hogy hiába igyekeznek, még így is elfolyik a pénz a bankszámlájukról.

Ilyet még nem láttál: így adnák ki a magyar gyerekek kedvenc könyvét újra

Közösségi finanszírozással adnák ki újra a 2012-es év gyerekkönyvét, a Dobozvárost.

Sok magyar nem is tud erről az egyszerű trükkről: milliókat bukhatnak, ha nem figyelnek oda

A vállalkozásunk sikere rengeteg dolgon múlhat, nem elég az ötlet, bizony kemény munkát kell fektetni a sikerbe.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. augusztus 15. hétfő
Mária
33. hét
Augusztus 15.
Nagyboldogasszony
KONFERENCIA
Tovább
Portfolio Future of Finance 2022
Októberben jön a magyar pénzügyi szakma nagy találkozója.
Energy Investment Forum 2022 - A MEKH szakmai támogatásával
Válság kontra klímacélok? Lesz miről beszélni az Energy Investment Forum-on!
Private Health Forum 2022
A hazai magánegészségügy legkiemelkedőbb konferenciája.
EZT OLVASTAD MÁR?