5 évig retteghetnek a bliccelők: nem változik semmi?

Pénzcentrum
2007. december 17. 08:14

Az Országos Fogyasztóvédelmi Egyesület (OFE) nemrégiben megfogalmazta, hogy a BKV Zrt. által kiszabott pótdíjkövetelések egy év alatt évüljenek el, valamint hogy a kiskorúak esetében kirótt büntetéseket ne az érintett, hanem annak jogi képviselői, a szülők, gondviselők nevére állítsák ki.

A Budapesti Közlekedési Zártkörűen Működő Részvénytársaság pótdíjai jelenleg 5 évig hajhatóak be. Az OFE kérése alapján, amennyiben életbe lépne az egy éves behajthatósági időtartam, a BKV Zrt. nagymértékben károsítaná fizető utasait. Mivel a pótdíjak sokszor sajnos nem hajthatóak be egy év alatt, a bliccelők a fizető utasok kárára, sokkal kisebb arányban fizetnék be tartozásaikat. A Ptk kimondja, hogy "a követelések öt év alatt elévülnek".

A büntetésről, pótdíjtartozásról szóló értesítések postázása a BKV Zrt.-nél mindezidáig valóban a bliccelésen kapott kiskorúak nevére és címére történt és történik jelenleg is. Mivel a diákigazolvány nem tartalmazza a szülők, gondviselők nevét és elérhetőségét, ezért továbbra is csak a rajtakapott diák nevére és címére postázhatóak a pótdíjazásról szóló iratok.

NAPTÁR
Tovább
2021. május 7. péntek
Gizella
18. hét
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?