6 °C Budapest

Annyira öreg, hogy az már díjat érdemel

Pénzcentrum
2005. november 3. 08:10

Nyolc év után újabb jelentős nemzetközi elismerést kapott a fővárosi Vidám Park: az intézmény elnyerte az olasz kezdeményezésre megalapított Golden Pony-díjat, melyet idén harmadik alkalommal osztottak ki.

 
Nyolc év után újabb jelentős nemzetközi elismerést kapott a fővárosi Vidám Park: az intézmény elnyerte az olasz kezdeményezésre megalapított Golden Pony-díjat, melyet idén harmadik alkalommal osztottak ki.
Az "európai szórakoztató parkok" kategóriában a Budapesti Vidám Park megkapta a tekintélyes Golden Pony-díjat. Az olasz díjalapító hivatalos indoklása így hangzott: "A modernizálási képességért, miközben őrzi a hagyományokat, a múlt vonzerejét, és gondosan ápolja azokat a játékokat, amelyek történelmének egy-egy darabját képezik".
Tari Julianna igazgató elmondta: a Pony-díjak alapítója, Danilo Tosetto maga is többször járt a városligeti Vidám Parkban, s az ő ötlete volt, hogy legyen egy díj azoknak, akik különös lelkesedéssel és érdemekkel dolgoznak a szórakoztatás ezen műfajában. A parkok közötti az eredetiség, történelem, sikeres menedzsment és az egyes attrakciók szépsége alapján válogatják ki a díjra esélyes jelölteket.
A díjakat 2005-ben harmadik alkalommal osztották ki, három fő kategóriában: a legjobb vidámparkoknak, a családi szórakoztató központoknak és a legjobb utazó showman-eknek.
A szobrocska tervezője - aki nem más, mint a díj alapítója - szerint a póni minden országban a szórakoztatást jelképezi. Nem véletlen, hogy a körhinta az egyik legrégibb, immár örökzöld játék.

Tari Julianna október 28-án vette át a díjat Genovában, s elmondta: büszke rá, hogy a Budapesti Vidám Park - a lovas körhinta műemléki rekonstrukciójáért 1997-ben kapott Europa Nostra kitüntetés mellett - újabb jelentős nemzetközi elismeréssel gazdagodott.

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Zubreczki Dávid: teljesen abszurd, hogy erről végleg lemondtak a budapestiek

A könyv szerzőjét, Zubreczki Dávidot kérdeztük a balatoni fejlesztésekről, a városnézésről, építészetről és hogy mitől lenne élhetőbb Budapest. Interjú.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. február 2. csütörtök
Karolina, Aida
5. hét
KONFERENCIA
Tovább
Digital Transformation 2023
Innovatív technologiák a hatékonyságnövelésért!
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap!
Biztosítás 2023
A tavasz meghatározó pénzügyi konferenciája március 8-án!
EZT OLVASTAD MÁR?