34 °C Budapest

Annyira öreg, hogy az már díjat érdemel

Pénzcentrum
2005. november 3. 08:10

Nyolc év után újabb jelentős nemzetközi elismerést kapott a fővárosi Vidám Park: az intézmény elnyerte az olasz kezdeményezésre megalapított Golden Pony-díjat, melyet idén harmadik alkalommal osztottak ki.

 
Nyolc év után újabb jelentős nemzetközi elismerést kapott a fővárosi Vidám Park: az intézmény elnyerte az olasz kezdeményezésre megalapított Golden Pony-díjat, melyet idén harmadik alkalommal osztottak ki.
Az "európai szórakoztató parkok" kategóriában a Budapesti Vidám Park megkapta a tekintélyes Golden Pony-díjat. Az olasz díjalapító hivatalos indoklása így hangzott: "A modernizálási képességért, miközben őrzi a hagyományokat, a múlt vonzerejét, és gondosan ápolja azokat a játékokat, amelyek történelmének egy-egy darabját képezik".
Tari Julianna igazgató elmondta: a Pony-díjak alapítója, Danilo Tosetto maga is többször járt a városligeti Vidám Parkban, s az ő ötlete volt, hogy legyen egy díj azoknak, akik különös lelkesedéssel és érdemekkel dolgoznak a szórakoztatás ezen műfajában. A parkok közötti az eredetiség, történelem, sikeres menedzsment és az egyes attrakciók szépsége alapján válogatják ki a díjra esélyes jelölteket.
A díjakat 2005-ben harmadik alkalommal osztották ki, három fő kategóriában: a legjobb vidámparkoknak, a családi szórakoztató központoknak és a legjobb utazó showman-eknek.
A szobrocska tervezője - aki nem más, mint a díj alapítója - szerint a póni minden országban a szórakoztatást jelképezi. Nem véletlen, hogy a körhinta az egyik legrégibb, immár örökzöld játék.

Tari Julianna október 28-án vette át a díjat Genovában, s elmondta: büszke rá, hogy a Budapesti Vidám Park - a lovas körhinta műemléki rekonstrukciójáért 1997-ben kapott Europa Nostra kitüntetés mellett - újabb jelentős nemzetközi elismeréssel gazdagodott.

Tücsökfehérjéből készít proteinszeletet a magyar orvostanhallgató, a Cápák között befektetője is beszállt az üzletbe (x)

Ennek nincs is tücsök íze, ez a leggyakoribb visszajelzés a többféle ízesítéssel gyártott, tücsökfehérjével dúsított proteinszelet, snack és shake kapcsán.

A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

Üzleti ötletek tesztelése: ezt kell tenned, hogy befutó legyen a kampányod a közösségi piactéren

Magyarországon az üzleti ötletek mintegy 6 százaléka jut el abba a fázisba, hogy jutalomalapú közösségi finanszírozási kampány indulhat rájuk.

Meglepő dolgokat rejt egy kamasz naplója 2024-ben: less bele, a te gyereked is érintett!

Megvalósul Jocó bácsi nagy álma, színpadra állítják regényét. A Kamaszharc, bár fikció, a tanárként nap, mint nap megtapasztalt élethelyzeteket dolgozza fel.

NAPTÁR
Tovább
2024. június 19. szerda
Gyárfás
25. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Felújítási támogatás - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető lakásfelújítási támogatásról.
Most nem