7 °C Budapest

Nyerő pályán a Stadler

Pénzcentrum
2005. szeptember 26. 13:15

Az Austini Közlekedési Felügyelet igazgatósága múlt hét pénteken egyhangú döntéssel hirdette ki győztesként a Stadler Bussnang AG ajánlatát a 6 + 12 elővárosi vonat szállítására kiírt tenderén. Az amerikai megbízás 6 csuklós GTW elővárosi vonat szállításra, valamint opcionálisan további 12 vonat szállítása vonatkozik. A szerződés értéke mintegy 32,3 millió USA dollár, azaz 6,5 milliárd forint, amely az összes vonat szállítása esetén eléri a 94,6 millió dollárt, azaz a 19,1 milliárd forintot.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

A texasi közlekedési vállalat Austin és Leander között egy 32 mérföld hosszúságú elővárosi vonalat épít ki, amelynek elindítását 2008 januárjára időzítették. A Stadler az első motorvonatot 2007 végén, míg az utolsó darabot 2008 tavaszán szállítja le.

A közlekedési vállalat közleményében bejelentette, hogy a Stadler GTW típusú terméke elsősorban működési és üzemeltetési hatékonyságával, egyediségével, valamint korszerű dízel-elektromos meghajtású erőforrásával győzte meg a szakembereket. Hozzátették, hogy a GTW-k zaj- és vibrációs szintje Amerikában egyedülállóan alacsony.

A szerelvényeket egyenként 2 darab dízel elektromos erőforrás hajtja, a járművek a hagyományos elővárosi vonatoknál kedvezőbb indítási gyorsítási és lassítási tulajdonsággal rendelkeznek. A szerelvények, amelyek teljesen megfelelnek az amerikai fogyatékkal élőkkel kapcsolatos jogszabályoknak, a mozgássérültek számára is könnyen megközelíthetőek és átjárhatóak. Az egyenként 225 utas szállítására alkalmas, továbbá 108 ülőhellyel, 117 állóhellyel rendelkező szerelvények speciálisan tolókocsiknak és kerékpároknak kialakított helyekkel is rendelkeznek. A vonatok kommunikációs rendszere magába foglalja az audiovizuális utastájékoztatási rendszert, a videó rögzítést, valamint a kábel nélküli helyi hálózat (LAN) alkalmazását.

Peter Spuhler, a Stadler Bussnang AG tulajdonos vezérigazgatója az újabb nemzetközi tender megnyerésével kapcsolatban elmondta: „Megtisztelve érezzük magunkat, hogy elnyertük az Austini Közlekedési Felügyelet új elővárosi vonalára szóló megbízást. Bízunk abban, hogy az austini és new-jersey sikereinkre alapozva tovább építhetjük és fejleszthetjük jelenlétünket az amerikai közlekedési piacon. A megbízás elnyerése további megerősítés abban, hogy a Stadler termékei a világ bármelyik részén magas minőséget képviselnek.”

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. január 28. péntek
Károly, Karola
4. hét
KONFERENCIA
Tovább
Private Investor Day 2022
Mibe fektessünk 2022-ben? Tippek, elemzések, befektetési ötletek profiktól, Neked! Február 24-én online.
EZT OLVASTAD MÁR?