-2 °C Budapest

Szünetmentes ADSL szolgáltatóváltás

Pénzcentrum
2005. szeptember 20. 14:07

Az internet-szolgáltatók, a nagykereskedelmi szolgáltatók és a Hírközlési Fogyasztói Jogok Képviselője (HFJK) kedden aláírta azt a megállapodást, amelynek nyomán ezután szünetmentessé válik az ADSL (szélessávú Internet) előfizetők számára a szolgáltatóváltás.

 
A szolgáltató-váltás felgyorsítása, szünetmentessé tétele nagyban hozzájárulhat a piaci verseny élesedéséhez, valamint az ügyfelek elégedettségének növeléséhez, mondta a sajtótájékoztatón Pataki Dániel a Nemzeti Hírközlési Hatóság (NHH) elnöke. Hozzátette, hogy az összes Internet hozzáférés számát tekintve még mindig nagy hazánk lemaradása az európai átlaghoz képest, de a szélessávú hozzáférések területén Magyarország igen jól áll – és ez reményt ad arra, hogy hamarosan sikerül az összes hozzáférést tekintve is a felzárkózás.
A HFJK kezdeményezésére, hosszú tárgyalás sorozat után létre jött megállapodást 17 szolgáltató, köztük a nagykereskedelmi szolgáltatók is, mint a T-Com, az Invitel, vagy a Hungarotel írta alá. Juhász Károly, a Hírközlési Fogyasztói Jogok Képviselője a sajtótájékoztatón elmondta, hogy a korábbi gyakorlat szerint a szolgáltatóváltás akár 60 napot is igénybe vehetett, azaz előfordulhatott, hogy a felhasználó két hónapig is Internet nélkül maradt csak azért, mert szolgáltatót akart váltani.
Mostantól a helyzet alapvetően megváltozik. A szolgáltatóváltás nyolc napon belül lezajlik és közben nem szünetel a szolgáltatás, mondta Juhász.
A felhasználó a szolgáltatást régi szolgáltatójánál lemondja azzal, hogy szolgáltatót kíván váltani. Az ügyfél a régi szolgáltatónál rendezi az esetleges számlatartozást, majd a szolgáltató kiállít egy nyilatkozatot, amivel az ügyfélnek négy napon belül fel kell keresnie az újonnan választott szolgáltatót, ahol nyilatkozik arról, hogy szolgáltatóváltással kíván előfizetni nála ADSL Internet szolgáltatására. Ezt követően az előfizetőnek nincs további tennivalója.
Az NHH adatai szerint július végén Magyarországon közel 310 ezer ADSL előfizetés volt, mintegy 74 ezerrel több, mint 2004 végén.
Vége az iskolai bántalmazásoknak? Magyar innováció segíthet megelőzni az ilyen eseteket

A zárkózott kamaszok ventilációjában segíthet egy, a mentális jóllétet támogató új hazai mobilapp, a Healmindset, amelyben a felhasználók chaten, anonim módon kaphatna támogatást.

Most bárki fillérekért lecsaphat Magyarország egyik legnagyobb kincsére: érdemes sietni, hamar elkapkodják

Bár a 20 ezer magyar méhész 1,2 millió méhcsaládja évente 25 ezer tonna mézet termel, Magyarországon az egy főre jutó mézfogyasztás mindössze 1 kg/év.

Ismered a Ferit? Milyen Ferit? Vadiúj főzelékbár hódíthatja meg Budapestet

Újabb gasztronómiai témájú sikersztori a Brancsnál: közösségi előfinanszírozásból nyithatja meg főzelékbárját az ötletgazda Szatmári Ferenc, azaz Főzelékes Feri.

Súlyos rendellenesség ütötte fel a fejét a magyar iskolákban: minden tizedik gyerek érintett

Október a figyelemhiányos hiperaktivitás-zavar, azaz az ADHD rendellenesség tudatosításának hónapja, amiben Magyarországon az iskoláskorú gyerekek 8-10 százaléka érintett.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. december 2. szombat
Melinda, Vivien
48. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2023
Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Mi lesz veled magyar élelmiszer?
Ingyenes Signature rendezvény
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm