2020. szeptember 27. vasárnap Adalbert

200 boltot tervez az egyik legnagyobb magyar franchise-lánc


Intenzív terjeszkedéssel számol az egyik legnagyobb magyar lakberendezési áruházlánc. A piacon 25 éve jelenlévő, 145 üzlettel rendelkező Diego új magyar boltokat és további szlovákiai, romániai nyitásokat is tervez. A netes vásárlást azonban nem tartják csodafegyvernek. 


Tovább bővít az egyik legnagyobb magyar franchise-hálózat. A Diego lakberendezési üzletlánc Magyarországon 6-8 további boltot, Romániában és Szlovákiában pedig - a meglévő 32 és 17 szaküzlet mellé - 6-6 új üzlet elindítását tervezi az idei évre. 2020-ig pedig a tervek szerint megduplázzák a külföldi áruházak számát, így összesen 200 boltjuk fog működni - hangzott el a cég keddi sajtótájékoztatóján.

A cég 2020-ra 25 milliárdos nettó árbevételt szeretne elérni. Jelenleg összesen 5 ezer-féle terméket forgalmaznak. A termékösszetétel is változik, a padlószőnyeg, a szőnyeg és a PVC padló mellett a laminált padló a meghatározó, de függöny-, tapéta- és bútorszövet-kínálatuk is hangsúlyos.

Franchise, franchise, franchise

Az áruházlánc továbbra is franchise rendszerben terjeszkedik (erről nemrég itt írtunk bővebben).

Pincési Endre tulajdonos a Pénzcentrum kérdésére elmondta: jelenleg 3 olyan bolt van, amit az anyacég saját maga üzemeltet, azaz 142 bolt franchise-partnereknél van.

A cégvezető úgy látja, fontos, hogy olyan üzleti modellt adjon át, amivel a franchise-partner profitot tud csinálni. Ezért van az, hogy sok kisebb üzletben nem lehet megtalálni a teljes termékválasztékot, csak mintákat, katalógusokat látnak a vevők, ez alapján rendelnek. És ezért is hangsúlyos az enteriőrök bemutatása, és az olyan új üzletág, mint a bútorhuzat.

A cég webshopot is üzemeltet, ebben azonban nem a teljes áruválaszték, hanem a szőnyegkínálat érhető el. Pincési szerint egyelőre nem szerepel a tervek között az online bővítés: elsősorban a professzionális kiszolgálásra, a könnyen elérhető boltokra helyezik a hangsúlyt.

Az áruházlánc egyébként óvatosan nyit a bútorforgalmazás irányába, egyelőre azonban nem valószínű, hogy az összes boltot eléri ez a fajta bővülés.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

A koronavírus-járvány negatív gazdasági hatásainak csökkentése érdekében a kormány 2020. március 19-től - többek között - maximalizálta a fogyasztási hitelek teljes hiteldíj mutatóját (THM). Érdemes azonban körültekintően választani, mivel a kedvezményes személyi kölcsön kamata a legtöbb banknál 2021-től megváltozik, és az új, jellemzően magasabb kamatszint miatt megugrik a törlesztőrészlet is. Ha például 2 millió forintra lenne szükséged, akkor kalkulátorunk szerint 60 hónapos futamidőre jelenleg az UniCredit Bank nyújtja a legjobb ajánlatot, náluk 42 099 forintos törlesztővel számolhatsz; míg az MKB Banknál 43 358 forintos törlesztőt ígér a 10,95%-os THM. Érdemes még megemlíteni a Cetelem, a K&H Bank, illetve a Raiffeisen Bank ajánlatát is, náluk a teljes futamidőre tekintve 11,28% és12,84% közötti THM-mel kalkulálhatsz. Ha kíváncsi vagy arra is, mennyit kell visszafizetni összesen a hazai bankoknak, ha 2 millió forintot veszel fel 60 hónapos futamidőre, akkor a kondíciókért és egyéb kedvezményekért kersd fel a Pénzcecntrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk

Már repkednek a 100 ezres bírságok: könnyen megüthetik a bokájukat a háztulajok
Magyaroszágon évente több ezer köbméternyi illeglis hulladékot rak le a lakosság, melynek elszállítása komoly gondot okoz a hatóságoknak. Kevesen tudják, de akár 100 ezer forintos bírsággal is sújthatja őket a hatóság.


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS

Aldi

09.24-09.30
Országos

Lidl

09.24-09.30
Országos

Auchan

09.24-09.30
Országos

Interspar

09.24-09.30
Országos

Spar

09.24-09.30
Országos

Tesco

09.24-09.30
Országos


Öngondoskodás 2020

Befektetés, vagyon, megtakarítás

Portfolio Private Health Forum 2020

A koronavírus és a magánegészségügy

Budapest Economic Forum 2020

A magyar gazdasági csúcstalálkozó