1 °C Budapest
Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

2023. január 13. 09:12

Tegnap este rendezték a hazai startup világ díjátadóját, ahol az év legjobb startup kampányait, mentorait és befektetőit díjazták. A rendezvényen indította el hivatalosan befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

A hazai startup szcéna egy jelentős eseménye zajlott csütörtök este az A38 állóhajón – A Tőkeportál és a Brancs közösségi piactér szervezésében tartották a Startup Utószilveszer elnevezésű programot, ahol a 2022-es év startup teljesítményeit díjazta a szakmai közönség. Több kategóriában szavazhattak befektetők, vállalkozók és a magyar startup ökoszisztéma más szereplői.

Az Év startupja díjat megosztva az ételmentő Munch, a diákapplikáció Diversum és az unikornis várományos SEON lett.

Az év befektetőjének Szakacsits Szabolcsot, a Tuxera elnökét és egyben az egyik legaktívabb hazai angyalbefektetőt választották.

“Meglep, hogy mindenki mennyire negatívan áll a magyar startup összképhez. Szerintem érdemes jobban beleásni magunkat és meglátni, hogy csak a tavalyi évben mennyi pozítiv momentumot talál az ember.” – mondta a többek között a NASA-nak is beszállító cég elnöke.

Az év kampánygazdája pedig a Tőkeportálon a kitűzött tőkecél majd két és félszeresét összegyűjtő Fehérnyúl és a Brancs legsikeresebb kampányát lebonyolító Birsbirtok lett. A startup világ az év mentorának Verő Barbarát, a Future Proof Consulting társ-alapítóját választotta:

Szerintem, ami nagyon izgalmas volt tavaly, hogy elindult az összefogás. Idáig a startup világban mindenki egyedül próbálta megoldani ezt a nagy kihívást, hogy hogyan kéne ökoszisztémát építeni. Szerintem a legnagyobb változás az az, hogy elindult ez az együttműködés. Most is egy nagyon jó példa erre, hogy a Tőkeportál, a Brancs és a HSUP együtt kezdtek el eseményeket szervezni. Én azt látom, hogy ennek a gyümölcse idén beérik, és szereplők egymást segítve egy multiplikátor hatást kifejtve helyezik fel a magyar ökoszisztémát az európai térképre

- mondta a díjazott.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Kiemelkedő befektetői tevékenységéért Balogh Petya immáron harmadszor lett díjazott. A mentori kategóriában még díjat nyert Hild Imre és Várdy Zoltán is.

Az esten nyitotta meg Kövesdi Gábor hivatalosan a Brancs közösségi piactér befektetői kampányát a Tőkeportál platformján - az elmúlt két hónapban, az előregisztrációs időszakban példátlan érdeklődés övezte a vállalkozást, hiszen több mint 200-an jelezték befektetési szándékukat.

A 2022-ben indult startup, a “magyar Kickstarter” fejlődése gyorsan lendületet kapott, a platformon vállalkozási ötletek megvalósítását lehet támogatni, amelyért cserébe a vásárló egyedi, hazai termékekhez, szolgáltatáshoz jut.

Talán meglepő, de a jelenlegi gazdasági helyzet számunkra ideális a növekedéshez, a közösségi tőkebevonáshoz. Ugyanis a pénzpiaci tényezők mellett a startupokba való befektetés megtérülése versenyképessé vált az egyéb lehetőségekkel szemben, és a közösségi befektetési forma csökkenti a művelet kockázatát

- mondta az alapító, hozzátette hogy nagy potenciált látnak a külföldi terjeszkedésben is, amelyet a hazai piacon való stabilizálás után kezdenek el előkészíteni.

NEKED AJÁNLJUK
Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Zubreczki Dávid: teljesen abszurd, hogy erről végleg lemondtak a budapestiek

A könyv szerzőjét, Zubreczki Dávidot kérdeztük a balatoni fejlesztésekről, a városnézésről, építészetről és hogy mitől lenne élhetőbb Budapest. Interjú.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. január 27. péntek
Angelika
4. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Digital Transformation 2023
Innovatív technologiák a hatékonyságnövelésért!
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap!
Biztosítás 2023
A tavasz meghatározó pénzügyi konferenciája március 8-án!
EZT OLVASTAD MÁR?