7 °C Budapest
Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

2023. január 13. 09:12

Tegnap este rendezték a hazai startup világ díjátadóját, ahol az év legjobb startup kampányait, mentorait és befektetőit díjazták. A rendezvényen indította el hivatalosan befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

A hazai startup szcéna egy jelentős eseménye zajlott csütörtök este az A38 állóhajón – A Tőkeportál és a Brancs közösségi piactér szervezésében tartották a Startup Utószilveszer elnevezésű programot, ahol a 2022-es év startup teljesítményeit díjazta a szakmai közönség. Több kategóriában szavazhattak befektetők, vállalkozók és a magyar startup ökoszisztéma más szereplői.

Az Év startupja díjat megosztva az ételmentő Munch, a diákapplikáció Diversum és az unikornis várományos SEON lett.

Az év befektetőjének Szakacsits Szabolcsot, a Tuxera elnökét és egyben az egyik legaktívabb hazai angyalbefektetőt választották.

“Meglep, hogy mindenki mennyire negatívan áll a magyar startup összképhez. Szerintem érdemes jobban beleásni magunkat és meglátni, hogy csak a tavalyi évben mennyi pozítiv momentumot talál az ember.” – mondta a többek között a NASA-nak is beszállító cég elnöke.

Az év kampánygazdája pedig a Tőkeportálon a kitűzött tőkecél majd két és félszeresét összegyűjtő Fehérnyúl és a Brancs legsikeresebb kampányát lebonyolító Birsbirtok lett. A startup világ az év mentorának Verő Barbarát, a Future Proof Consulting társ-alapítóját választotta:

Szerintem, ami nagyon izgalmas volt tavaly, hogy elindult az összefogás. Idáig a startup világban mindenki egyedül próbálta megoldani ezt a nagy kihívást, hogy hogyan kéne ökoszisztémát építeni. Szerintem a legnagyobb változás az az, hogy elindult ez az együttműködés. Most is egy nagyon jó példa erre, hogy a Tőkeportál, a Brancs és a HSUP együtt kezdtek el eseményeket szervezni. Én azt látom, hogy ennek a gyümölcse idén beérik, és szereplők egymást segítve egy multiplikátor hatást kifejtve helyezik fel a magyar ökoszisztémát az európai térképre

- mondta a díjazott.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Kiemelkedő befektetői tevékenységéért Balogh Petya immáron harmadszor lett díjazott. A mentori kategóriában még díjat nyert Hild Imre és Várdy Zoltán is.

Az esten nyitotta meg Kövesdi Gábor hivatalosan a Brancs közösségi piactér befektetői kampányát a Tőkeportál platformján - az elmúlt két hónapban, az előregisztrációs időszakban példátlan érdeklődés övezte a vállalkozást, hiszen több mint 200-an jelezték befektetési szándékukat.

A 2022-ben indult startup, a “magyar Kickstarter” fejlődése gyorsan lendületet kapott, a platformon vállalkozási ötletek megvalósítását lehet támogatni, amelyért cserébe a vásárló egyedi, hazai termékekhez, szolgáltatáshoz jut.

Talán meglepő, de a jelenlegi gazdasági helyzet számunkra ideális a növekedéshez, a közösségi tőkebevonáshoz. Ugyanis a pénzpiaci tényezők mellett a startupokba való befektetés megtérülése versenyképessé vált az egyéb lehetőségekkel szemben, és a közösségi befektetési forma csökkenti a művelet kockázatát

- mondta az alapító, hozzátette hogy nagy potenciált látnak a külföldi terjeszkedésben is, amelyet a hazai piacon való stabilizálás után kezdenek el előkészíteni.

NEKED AJÁNLJUK
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 19. kedd
József, Bánk
12. hét
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
A diákok 97% kedvezménnyel, a 27 év alattiak 92% kedvezménnyel regisztrálhatnak! Gyere Te is!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum Retail Day 2024
Magyarország legfontosabb kiskereskedelmi rendezvénye - Inspiráló előadók, izgalmas előadások, gyakorlati tudás.
Most nem