Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

2023. január 13. 09:12

Tegnap este rendezték a hazai startup világ díjátadóját, ahol az év legjobb startup kampányait, mentorait és befektetőit díjazták. A rendezvényen indította el hivatalosan befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

A hazai startup szcéna egy jelentős eseménye zajlott csütörtök este az A38 állóhajón – A Tőkeportál és a Brancs közösségi piactér szervezésében tartották a Startup Utószilveszer elnevezésű programot, ahol a 2022-es év startup teljesítményeit díjazta a szakmai közönség. Több kategóriában szavazhattak befektetők, vállalkozók és a magyar startup ökoszisztéma más szereplői.

Az Év startupja díjat megosztva az ételmentő Munch, a diákapplikáció Diversum és az unikornis várományos SEON lett.

Az év befektetőjének Szakacsits Szabolcsot, a Tuxera elnökét és egyben az egyik legaktívabb hazai angyalbefektetőt választották.

“Meglep, hogy mindenki mennyire negatívan áll a magyar startup összképhez. Szerintem érdemes jobban beleásni magunkat és meglátni, hogy csak a tavalyi évben mennyi pozítiv momentumot talál az ember.” – mondta a többek között a NASA-nak is beszállító cég elnöke.

Az év kampánygazdája pedig a Tőkeportálon a kitűzött tőkecél majd két és félszeresét összegyűjtő Fehérnyúl és a Brancs legsikeresebb kampányát lebonyolító Birsbirtok lett. A startup világ az év mentorának Verő Barbarát, a Future Proof Consulting társ-alapítóját választotta:

Szerintem, ami nagyon izgalmas volt tavaly, hogy elindult az összefogás. Idáig a startup világban mindenki egyedül próbálta megoldani ezt a nagy kihívást, hogy hogyan kéne ökoszisztémát építeni. Szerintem a legnagyobb változás az az, hogy elindult ez az együttműködés. Most is egy nagyon jó példa erre, hogy a Tőkeportál, a Brancs és a HSUP együtt kezdtek el eseményeket szervezni. Én azt látom, hogy ennek a gyümölcse idén beérik, és szereplők egymást segítve egy multiplikátor hatást kifejtve helyezik fel a magyar ökoszisztémát az európai térképre

- mondta a díjazott.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Kiemelkedő befektetői tevékenységéért Balogh Petya immáron harmadszor lett díjazott. A mentori kategóriában még díjat nyert Hild Imre és Várdy Zoltán is.

Az esten nyitotta meg Kövesdi Gábor hivatalosan a Brancs közösségi piactér befektetői kampányát a Tőkeportál platformján - az elmúlt két hónapban, az előregisztrációs időszakban példátlan érdeklődés övezte a vállalkozást, hiszen több mint 200-an jelezték befektetési szándékukat.

A 2022-ben indult startup, a “magyar Kickstarter” fejlődése gyorsan lendületet kapott, a platformon vállalkozási ötletek megvalósítását lehet támogatni, amelyért cserébe a vásárló egyedi, hazai termékekhez, szolgáltatáshoz jut.

Talán meglepő, de a jelenlegi gazdasági helyzet számunkra ideális a növekedéshez, a közösségi tőkebevonáshoz. Ugyanis a pénzpiaci tényezők mellett a startupokba való befektetés megtérülése versenyképessé vált az egyéb lehetőségekkel szemben, és a közösségi befektetési forma csökkenti a művelet kockázatát

- mondta az alapító, hozzátette hogy nagy potenciált látnak a külföldi terjeszkedésben is, amelyet a hazai piacon való stabilizálás után kezdenek el előkészíteni.

NEKED AJÁNLJUK
Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 27. szombat
Zita
17. hét
Április 27.
Morse nap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. április 27. 19:15
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem