Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

2023. január 13. 09:12

Tegnap este rendezték a hazai startup világ díjátadóját, ahol az év legjobb startup kampányait, mentorait és befektetőit díjazták. A rendezvényen indította el hivatalosan befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

A hazai startup szcéna egy jelentős eseménye zajlott csütörtök este az A38 állóhajón – A Tőkeportál és a Brancs közösségi piactér szervezésében tartották a Startup Utószilveszer elnevezésű programot, ahol a 2022-es év startup teljesítményeit díjazta a szakmai közönség. Több kategóriában szavazhattak befektetők, vállalkozók és a magyar startup ökoszisztéma más szereplői.

Az Év startupja díjat megosztva az ételmentő Munch, a diákapplikáció Diversum és az unikornis várományos SEON lett.

Az év befektetőjének Szakacsits Szabolcsot, a Tuxera elnökét és egyben az egyik legaktívabb hazai angyalbefektetőt választották.

“Meglep, hogy mindenki mennyire negatívan áll a magyar startup összképhez. Szerintem érdemes jobban beleásni magunkat és meglátni, hogy csak a tavalyi évben mennyi pozítiv momentumot talál az ember.” – mondta a többek között a NASA-nak is beszállító cég elnöke.

Az év kampánygazdája pedig a Tőkeportálon a kitűzött tőkecél majd két és félszeresét összegyűjtő Fehérnyúl és a Brancs legsikeresebb kampányát lebonyolító Birsbirtok lett. A startup világ az év mentorának Verő Barbarát, a Future Proof Consulting társ-alapítóját választotta:

Szerintem, ami nagyon izgalmas volt tavaly, hogy elindult az összefogás. Idáig a startup világban mindenki egyedül próbálta megoldani ezt a nagy kihívást, hogy hogyan kéne ökoszisztémát építeni. Szerintem a legnagyobb változás az az, hogy elindult ez az együttműködés. Most is egy nagyon jó példa erre, hogy a Tőkeportál, a Brancs és a HSUP együtt kezdtek el eseményeket szervezni. Én azt látom, hogy ennek a gyümölcse idén beérik, és szereplők egymást segítve egy multiplikátor hatást kifejtve helyezik fel a magyar ökoszisztémát az európai térképre

- mondta a díjazott.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Kiemelkedő befektetői tevékenységéért Balogh Petya immáron harmadszor lett díjazott. A mentori kategóriában még díjat nyert Hild Imre és Várdy Zoltán is.

Az esten nyitotta meg Kövesdi Gábor hivatalosan a Brancs közösségi piactér befektetői kampányát a Tőkeportál platformján - az elmúlt két hónapban, az előregisztrációs időszakban példátlan érdeklődés övezte a vállalkozást, hiszen több mint 200-an jelezték befektetési szándékukat.

A 2022-ben indult startup, a “magyar Kickstarter” fejlődése gyorsan lendületet kapott, a platformon vállalkozási ötletek megvalósítását lehet támogatni, amelyért cserébe a vásárló egyedi, hazai termékekhez, szolgáltatáshoz jut.

Talán meglepő, de a jelenlegi gazdasági helyzet számunkra ideális a növekedéshez, a közösségi tőkebevonáshoz. Ugyanis a pénzpiaci tényezők mellett a startupokba való befektetés megtérülése versenyképessé vált az egyéb lehetőségekkel szemben, és a közösségi befektetési forma csökkenti a művelet kockázatát

- mondta az alapító, hozzátette hogy nagy potenciált látnak a külföldi terjeszkedésben is, amelyet a hazai piacon való stabilizálás után kezdenek el előkészíteni.

NEKED AJÁNLJUK
Tücsökfehérjéből készít proteinszeletet a magyar orvostanhallgató, a Cápák között befektetője is beszállt az üzletbe (x)

Ennek nincs is tücsök íze, ez a leggyakoribb visszajelzés a többféle ízesítéssel gyártott, tücsökfehérjével dúsított proteinszelet, snack és shake kapcsán.

A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

Üzleti ötletek tesztelése: ezt kell tenned, hogy befutó legyen a kampányod a közösségi piactéren

Magyarországon az üzleti ötletek mintegy 6 százaléka jut el abba a fázisba, hogy jutalomalapú közösségi finanszírozási kampány indulhat rájuk.

Meglepő dolgokat rejt egy kamasz naplója 2024-ben: less bele, a te gyereked is érintett!

Megvalósul Jocó bácsi nagy álma, színpadra állítják regényét. A Kamaszharc, bár fikció, a tanárként nap, mint nap megtapasztalt élethelyzeteket dolgozza fel.

NAPTÁR
Tovább
2024. június 23. vasárnap
Zoltán
25. hét
Június 23.
Szentivánéj
Június 23.
Olimpiai világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Árfolyamok!
A legfontosabb magyar és nemzetközi részvény és devizaárfolyamok ÉLŐBEN!
Most nem