13 °C Budapest

Autó árverések: fillérekért juthatsz újszerű kocsihoz!

Pénzcentrum
2009. április 2. 09:00

A bedőlt hitelek miatt átvett járművek mellett a magánszemélyek is árverésre bocsáthatják autóikat az EU Licit Zrt-nél. A társaság április végén rendezi az első árverést és már az idén mintegy kétezer autó eladásával számol.

A tervek szerint a hónap végén kerül sor az első árverésre, amelyen elsősorban pénzintézetektől, lízingcégektől bizományi rendszerben átvett személygépkocsikat értékesítenek majd. A társaság tulajdonosa szerint a válság miatt az érintett hitelintézetek részéről tömeges igény mutatkozik a fiatal járművek értékesítésére.

Mindezek mellett bérautó- és flottakezelőktől, de akár magánszemélyektől is fogad majd gépkocsikat a társaság. Az EU Licit több bankkal is tárgyalásokat folytat, várakozásaik szerint 3-5 pénzintézettel köthetnek szerződést a közeljövőben, amelyek havonta mintegy 50-100 autót bocsátanak majd árverésre.

Korábban: Ingyen autó szalonállapotban: "csak vigye a portáról"!

A cég ügyvezetője szerint idén 1500-2000 autó értékesítése várható, a vállalkozás pedig akár már idén nullszaldós lehet. Az EU Licit viszonylag alacsony beruházási összeggel kezdheti meg működését, mivel a Cél Motors budapesti parkolóházát használják majd a járművek raktározására. A cég egy 150 fő befogadására alkalmas csarnokot nyit az árverésekre, az egyes liciteken mintegy 50-70 autót kínálnak majd fel.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Az első licitekre már április végén sor kerülhet, és nem sokkal később az online árverések is megindulhatnak. A piaci tapasztalatok szerint ezzel a módszerrel 10-20 %-os árelőnnyel értékesíthetők a járművek. A lízingelt kocsik árverése mellett vállalati flották értékesítésével és egyedi eladásokkal is foglalkoznának. A társaság a kereskedők és a magánszemélyek részére egyaránt szervez majd árveréseket. Az egyedi vásárlók számára azonban csak olyan járműveket adnak el, amelyek azonnal forgalomba helyezhetők.

Piaci tapasztalatok szerint a hiteltörlesztési problémák miatt visszavett autók mintegy harmada tartozik ebbe a kategóriába.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Óriásit húzott a magyar Kickstarter: ilyen lehetőség kevés alkalommal lesz 2024-ben, most bárki élhet vele

Ahogy Jeff Bezos, az Amazon alapítója híres mondása is szól: "A márkád az, amit az emberek mondanak rólad, amikor nem vagy ott.”

NAPTÁR
Tovább
2024. február 29. csütörtök
Elemér
9. hét
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
A diákok 97% kedvezménnyel, a 27 év alattiak 92% kedvezménnyel regisztrálhatnak! Gyere Te is!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum Retail Day 2024
Magyarország legfontosabb kiskereskedelmi rendezvénye - Inspiráló előadók, izgalmas előadások, gyakorlati tudás.
Most nem