Autó árverések: fillérekért juthatsz újszerű kocsihoz!

Pénzcentrum
2009. április 2. 09:00

A bedőlt hitelek miatt átvett járművek mellett a magánszemélyek is árverésre bocsáthatják autóikat az EU Licit Zrt-nél. A társaság április végén rendezi az első árverést és már az idén mintegy kétezer autó eladásával számol.

A tervek szerint a hónap végén kerül sor az első árverésre, amelyen elsősorban pénzintézetektől, lízingcégektől bizományi rendszerben átvett személygépkocsikat értékesítenek majd. A társaság tulajdonosa szerint a válság miatt az érintett hitelintézetek részéről tömeges igény mutatkozik a fiatal járművek értékesítésére.

Mindezek mellett bérautó- és flottakezelőktől, de akár magánszemélyektől is fogad majd gépkocsikat a társaság. Az EU Licit több bankkal is tárgyalásokat folytat, várakozásaik szerint 3-5 pénzintézettel köthetnek szerződést a közeljövőben, amelyek havonta mintegy 50-100 autót bocsátanak majd árverésre.

Korábban: Ingyen autó szalonállapotban: "csak vigye a portáról"!

A cég ügyvezetője szerint idén 1500-2000 autó értékesítése várható, a vállalkozás pedig akár már idén nullszaldós lehet. Az EU Licit viszonylag alacsony beruházási összeggel kezdheti meg működését, mivel a Cél Motors budapesti parkolóházát használják majd a járművek raktározására. A cég egy 150 fő befogadására alkalmas csarnokot nyit az árverésekre, az egyes liciteken mintegy 50-70 autót kínálnak majd fel.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Az első licitekre már április végén sor kerülhet, és nem sokkal később az online árverések is megindulhatnak. A piaci tapasztalatok szerint ezzel a módszerrel 10-20 %-os árelőnnyel értékesíthetők a járművek. A lízingelt kocsik árverése mellett vállalati flották értékesítésével és egyedi eladásokkal is foglalkoznának. A társaság a kereskedők és a magánszemélyek részére egyaránt szervez majd árveréseket. Az egyedi vásárlók számára azonban csak olyan járműveket adnak el, amelyek azonnal forgalomba helyezhetők.

Piaci tapasztalatok szerint a hiteltörlesztési problémák miatt visszavett autók mintegy harmada tartozik ebbe a kategóriába.

NAPTÁR
Tovább
2021. szeptember 20. hétfő
Friderika
38. hét
Szeptember 20.
A gyermekek világnapja
Szeptember 20.
Biztosítási világnap
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?