Autó árverések: fillérekért juthatsz újszerű kocsihoz!

Pénzcentrum
2009. április 2. 09:00

A bedőlt hitelek miatt átvett járművek mellett a magánszemélyek is árverésre bocsáthatják autóikat az EU Licit Zrt-nél. A társaság április végén rendezi az első árverést és már az idén mintegy kétezer autó eladásával számol.

A tervek szerint a hónap végén kerül sor az első árverésre, amelyen elsősorban pénzintézetektől, lízingcégektől bizományi rendszerben átvett személygépkocsikat értékesítenek majd. A társaság tulajdonosa szerint a válság miatt az érintett hitelintézetek részéről tömeges igény mutatkozik a fiatal járművek értékesítésére.

Mindezek mellett bérautó- és flottakezelőktől, de akár magánszemélyektől is fogad majd gépkocsikat a társaság. Az EU Licit több bankkal is tárgyalásokat folytat, várakozásaik szerint 3-5 pénzintézettel köthetnek szerződést a közeljövőben, amelyek havonta mintegy 50-100 autót bocsátanak majd árverésre.

Korábban: Ingyen autó szalonállapotban: "csak vigye a portáról"!

A cég ügyvezetője szerint idén 1500-2000 autó értékesítése várható, a vállalkozás pedig akár már idén nullszaldós lehet. Az EU Licit viszonylag alacsony beruházási összeggel kezdheti meg működését, mivel a Cél Motors budapesti parkolóházát használják majd a járművek raktározására. A cég egy 150 fő befogadására alkalmas csarnokot nyit az árverésekre, az egyes liciteken mintegy 50-70 autót kínálnak majd fel.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 7,78 százalékos THM-el, és havi 121 083 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a Raiffeisen Banknál 8,4% a THM; az MKB Banknál 8,59%; a CIB Banknál 8,63%,  a Takarékbanknál Banknál pedig 8,77%; míg az Erste Banknál 9,41%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a Sopron Bank, a Takarékbank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Az első licitekre már április végén sor kerülhet, és nem sokkal később az online árverések is megindulhatnak. A piaci tapasztalatok szerint ezzel a módszerrel 10-20 %-os árelőnnyel értékesíthetők a járművek. A lízingelt kocsik árverése mellett vállalati flották értékesítésével és egyedi eladásokkal is foglalkoznának. A társaság a kereskedők és a magánszemélyek részére egyaránt szervez majd árveréseket. Az egyedi vásárlók számára azonban csak olyan járműveket adnak el, amelyek azonnal forgalomba helyezhetők.

Piaci tapasztalatok szerint a hiteltörlesztési problémák miatt visszavett autók mintegy harmada tartozik ebbe a kategóriába.

Több ezer magyar szülő rontja el így a gyerekét: vigyázz, nehogy elkövesd ezt a hibát

Mi, magyarok nem vagyunk a toppon, ha pénzügyi tudatosságról van szó, pedig fontos lenne, hogy jó példával járjunk gyermekeink előtt is.

Ismét zsebbe kell nyúlnia a magyar szülőknek: súlyos kiadás vár rájuk a következő hónapokban

Az infláció miatt a szülőknek a zsebpénz politikájukat is át kell gondolniuk, hiszen minden drágul, így bizony a zsebpénzt is emelni kellene.

Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

Rengeteg magyar kedvenc terméke tűnhet el a boltok polcairól: óriási a baj, ennek nem látni a végét

Papírhiány, munkaerőhiány, az adózási rend változása mind hozzájárul ahhoz, hogy egyre nehezebb kiadni könyveket.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. október 4. kedd
Ferenc
40. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
Ingyenes régiós fórum a helyi kkv-knak szakértőkkel.
Megújuló energia workshop a Lakás kiállításon
3 napig ingyenesen a LAKÁS KIÁLLÍTÁSON szeptember 23-25 között!
EZT OLVASTAD MÁR?