2021. január 26. kedd Vanda, Paula

Sok a pozitív eset: rengetegen tesztelték magukat az új drive in koronavírus-szűrőállomáson


Egy parkolóba állítottak be egy szűrőbuszt Csepelen, ahova a háziorvosok küldhetik fertőzésgyanús pácienseiket. Ezzel tehermentesítenék a kerületben dolgozó tesztelőket.

Első körben csütörtöktől vasárnapig működik az a koronavírus-tesztállomás, amely a Csepeli Piac melletti parkolóban kapott helyet, és ahová a háziorvos beutalójával tudnak elmenni az enyhébb tünetekkel rendelkező betegek. A szűrőbusz a tervek szerint később - akár minden héten - visszatér, attól függően, hogy kell-e a tehermentesítés a Csepelen dolgozó tesztelőknek - értesült a Csepel.info.

A szűrésen azok vehetnek részt, akiknek a háziorvosa megrendelte a COVID tesztet, nem súlyosak a tüneteik, azonban a Mentőszolgálat még nem jutott el a lakcímre a mintavétel miatt. Ezen személyek körét a Mentőszolgálat munkatársai a rendelkezésükre álló adatbázisból látni fogják, tehát a helyszínen a személyazonosság igazolására (személyi igazolvány, lakcímkártya, TAJ kártya) van szükség - írják.

A Csepel.info úgy tudja, hogy csütörtökön, nem sokkal délután egy óra után már közel hatvanan vettek részt a tesztelésen, és a gyorsteszt többüknél kimutatta a fertőzést. Akiknél az első teszt negatív lett, a csepeli mentősök végezték el a gyorstesztnél jóval drágább, de az eredményt is jóval később kimutató PCR tesztet. Így biztosítják, hogy az olcsóbb gyorsteszt 50-60 százalékos megbízhatósága ne okozzon problémát.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS


Private Investor Day 2021

Mibe fektessünk 2021-ben? Tippek, elemzések, befektetési ötletek profiktól, Neked