8 °C Budapest
Travel destination in Catalonia - Summer vacation in Spain

Mélyen a zsebébe kell nyúlnia annak, aki idén nyaralna: százezrekbe kerülhet a vakáció

2023. június 2. 18:31

A turisztikai szakértők szerint akár 15-20 százalékkal is többet kell majd költenie annak, aki külföldön nyaralna az idén. A Fókusznak most magyarok meséltek arról, hogy mennyivel kell többet költeni egy családi nyaralásra, mint egy évvel korábban.

A nyár beköszöntével elkezdődött a nyaralószezon is, azonban a szakértők szerint mélyen a zsebébe kell nyúlnia annak, aki az idén külföldre szeretne menni nyaralni a családjával. Az árak ugyanis akár 15-20 százalékot is emelkedhettek tavaly óta.

Dél-Szicíliában például az augusztus számít kiemelt nyári időszaknak, ekkor érkezik a legtöbb turista. Ekkor emelkednek a legjobban az árak.

Augusztus elején, egy apartman egy hétre, egy 4 fős családnak akár több mint 100 euróba is kerülhet

– mondta el az ottélő Szalai Nóra, aki szerint akár 21 százalékkal is többet kell idén fizetni egy nyaralásért, mint tavaly. 2021-hez képest pedig körülbelül 27 százalékkal emelkedtek az árak.


Ez nagyjából azt jelenti, hogy 800 euróval kerül többe a vakáció egy 4 fős családnak, 2 felnőttel és 2 gyerekkel számolva

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

– magyarázta.

Éppen ezért az utazók többsége inkább rövidebb időre megy nyaralni: átlagosan 2-3 nappal rövidítik meg a vakációt, hogy ugyanakkora költségből tudjanak gazdálkodni, mint egy évvel korábban.

Szalai Nórával pedig a szakértők is egyetértenek: Kiss Róbert Richárd turisztikai szakértő szerint is 15-20 százalék körüli átlagosan az áremelés, amit Termes Nóra, az IBUSZ Kft. hálózati és marketing igazgatója is alátámasztott. Ő az áremelést azzal indokolja, hogy mindennek felment az ára az elmúlt egy évben: hiszen drágább lett az üzemanyag, így a repülőjegy is, illetve a kinti szálláshelyeknek is felment az ára.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 26. péntek
Ervin
17. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem