1 °C Budapest

Ennyire veszélyes hely Magyarország: itt a jelentés

2015. július 11. 14:30

Az IEP nemzetközi kutatóintézet idén is elkészítette szokásos tanulmányát, amelyben a világ 162 országát értékelik veszélyességi szintjük szerint. Az összesítés szerint Magyarország meglepően jó pontszámot kapott.

A Pénzcentrum is többször hívta fel korábban a figyelmet, mennyire körültekintően is kell úti célt választani, ha külföldi utazásra adjuk a fejünket. Egyes országok ugyanis rendkívül veszélyesek; a legproblémásabbakról a Külgazdasági és Külügyminisztérium honlapján kaphatunk tájékoztatást az "utazásra nem javasolt térségek" fül alatt.

Legutóbb például a mostanra lecsengőben lévő MERS-járvány kapcsán hívtuk fel a figyelmet Dél-Korea veszélyeire, de írtunk a tunéziai vérengzésről is. De nemcsak a Külügyminisztérium foglalkozik a rizikós desztinációkkal, nemzetközi tanulmányok is gyakran vizsgálják, melyek a legveszélyesebb területek a Földön.

Nemrég az IEP (Institute for Economics & Peace) nemzetközi kutatóintézet jött elő szokásos tanulmányával (Global Peace Index), amelyben a világ 162 országát értékelik veszélyességi szintjük szerint. A 2007 óta folyamatosan publikált kutatásban idén is 23 minőségi és mennyiségi mutató alapján vizsgálták a külső és belső viszonyokat, mint például a biztonságérzet, a hazai- és nemzetközi konfliktusok, illetve felfegyverkezés mértéke.

A felmérés egyértelműen rávilágított, hogy a térségbeli országok nagy része a lista első huszonöt helyezettje között szerepel. Ezek az államok fejlett védelmi- és biztonsági színvonalon állnak, messzemenően “harmonikus", konfliktusoktól mentes társadalmakkal. A 162 ország elemzése alapján Magyarország is előkelő helyen szerepel a listán.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 12 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 8,02 százalékos THM-el, és havi 98 070 forintos törlesztővel fel lehet venni az Erste Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a Raiffeisen Banknál 8,09% a THM; az UniCredit Banknál 8,11%; a MagNet Banknál 8,27%,  a K&H Banknál 8,28%; míg az OTP Banknál 8,29%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

 

NEKED AJÁNLJUK
Vége az iskolai bántalmazásoknak? Magyar innováció segíthet megelőzni az ilyen eseteket

A zárkózott kamaszok ventilációjában segíthet egy, a mentális jóllétet támogató új hazai mobilapp, a Healmindset, amelyben a felhasználók chaten, anonim módon kaphatna támogatást.

Most bárki fillérekért lecsaphat Magyarország egyik legnagyobb kincsére: érdemes sietni, hamar elkapkodják

Bár a 20 ezer magyar méhész 1,2 millió méhcsaládja évente 25 ezer tonna mézet termel, Magyarországon az egy főre jutó mézfogyasztás mindössze 1 kg/év.

Ismered a Ferit? Milyen Ferit? Vadiúj főzelékbár hódíthatja meg Budapestet

Újabb gasztronómiai témájú sikersztori a Brancsnál: közösségi előfinanszírozásból nyithatja meg főzelékbárját az ötletgazda Szatmári Ferenc, azaz Főzelékes Feri.

Súlyos rendellenesség ütötte fel a fejét a magyar iskolákban: minden tizedik gyerek érintett

Október a figyelemhiányos hiperaktivitás-zavar, azaz az ADHD rendellenesség tudatosításának hónapja, amiben Magyarországon az iskoláskorú gyerekek 8-10 százaléka érintett.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. december 4. hétfő
Borbála, Barbara
49. hét
December 4.
A cookie napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2023
Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Mi lesz veled magyar élelmiszer?
Ingyenes Signature rendezvény
EZT OLVASTAD MÁR?
OTTHONTEREMTÉS 2024-BEN
Jelzáloghitelek, CSOK Plusz, Babaváró és ingatlanpiaci trendek
Most nem