Ennyire veszélyes hely Magyarország: itt a jelentés

Ennyire veszélyes hely Magyarország: itt a jelentés

2015. július 11. 14:30

Az IEP nemzetközi kutatóintézet idén is elkészítette szokásos tanulmányát, amelyben a világ 162 országát értékelik veszélyességi szintjük szerint. Az összesítés szerint Magyarország meglepően jó pontszámot kapott.

A Pénzcentrum is többször hívta fel korábban a figyelmet, mennyire körültekintően is kell úti célt választani, ha külföldi utazásra adjuk a fejünket. Egyes országok ugyanis rendkívül veszélyesek; a legproblémásabbakról a Külgazdasági és Külügyminisztérium honlapján kaphatunk tájékoztatást az "utazásra nem javasolt térségek" fül alatt.

Legutóbb például a mostanra lecsengőben lévő MERS-járvány kapcsán hívtuk fel a figyelmet Dél-Korea veszélyeire, de írtunk a tunéziai vérengzésről is. De nemcsak a Külügyminisztérium foglalkozik a rizikós desztinációkkal, nemzetközi tanulmányok is gyakran vizsgálják, melyek a legveszélyesebb területek a Földön.

Nemrég az IEP (Institute for Economics & Peace) nemzetközi kutatóintézet jött elő szokásos tanulmányával (Global Peace Index), amelyben a világ 162 országát értékelik veszélyességi szintjük szerint. A 2007 óta folyamatosan publikált kutatásban idén is 23 minőségi és mennyiségi mutató alapján vizsgálták a külső és belső viszonyokat, mint például a biztonságérzet, a hazai- és nemzetközi konfliktusok, illetve felfegyverkezés mértéke.

A felmérés egyértelműen rávilágított, hogy a térségbeli országok nagy része a lista első huszonöt helyezettje között szerepel. Ezek az államok fejlett védelmi- és biztonsági színvonalon állnak, messzemenően “harmonikus", konfliktusoktól mentes társadalmakkal. A 162 ország elemzése alapján Magyarország is előkelő helyen szerepel a listán.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 42 034 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 9,96%), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 42 083 forintos törlesztőt (THM 10,01%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

NEKED AJÁNLJUK
Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

NAPTÁR
Tovább
2022. május 26. csütörtök
Fülöp, Evelin
21. hét
Május 26.
A régészet napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?