5 °C Budapest

Másfél milliós fizetés és luxuskörülmények: ilyen munka is van

2015. március 6. 11:03

Számos olyan szakma van, amivel sokat lehet utazni. Mivel munkáról van szó, korlátozott a szabadidő és az élvezeti faktor. Viszont az is biztos, hogy többet lehet látni így a világból, mint az otthoni munkával.

Pilóta és légiutas kísérő

Magától értetődik, hogy akinek az a feladata, hogy embereket utaztasson, maga is utazik. Bár nem ő szabja meg, hova, mikor és mennyi időre, illetve hogy az adott célországból valóban lát-e valamit. Akár egy évtizedbe és egy kisebb vagyonba is kerülhet, hogy valaki utasszállítón pilóta lehessen, utána viszont valószínűleg nem kell anyagi gondoktól tartania. Mivel a repülések között kötelező az előírt szünet betartása, valószínűleg jut ideje városnézésre is. Ugyanígy a légiutaskísérő is csak akkor nézelődhet, ha a célállomáson van erre ideje. De cserébe jól keres vele, külföldi bázisú cégeknél 1000-3000 euró fizetéssel lehet számolni.

Óceánjárós személyzet

Általában sokféle szakma képviselőjét várják az óceánjárókra. Keresnek vendéglátósokat, zenészeket és énekeseket, fotósokat, egészségügyi és takarítószemélyzetet például. Az egyik ilyen cég akár havi nettó 600 ezer forintos kereseti lehetőséget is biztosít úgy, hogy teljes ellátást kapsz, és minden kikötőben kiszállhatsz. Cserébe heti 7 napot kell dolgoznod, és napi 10 órát.

Hajóskapitány

Számos weboldal közvetít hajós feladatok ellátására munkavállalókat. Nyilván annál könnyebb elhelyezkedni, minél több a tapasztalatod. Vitorlások, yachtok, egészen kicsi hajók is vannak a kínálatban. Luxus kishajókat vezethetsz, vagy csak kisegítő személyzetként utazgathatsz így. Nyilván csak oda, ahová a hajó tulajdonosa, vagy bérlője is menni szeretne.

Animátor

Animátorként általában a munkavállalónak tavasztól őszig el kell köteleznie magát, és egy szezonban egy helyen kell dolgoznia, általában valamilyen tengerparti nyaralóövezetben. Havi nettó 6-700 eurós fizetéssel lehet kalkulálni. Sok esetben a kiutazás költségét nekünk kell állni, és csak utólag térítik azt meg, tehát indulótőkére szükség van. Utána viszont jó pár hónapot valamilyen egzotikus helyen tölthetünk, ami nem utolsó szempont.

Angoltanár

A világ számos távoli pontján keresnek angoltanárokat. Szöul, Abu Dzabi, Dubaj, és más egzotikus helyekre is lehet menni, akár matektanárként is. Az egyik ilyen álláslehetőségnél majdnem nettó másfél millió forintnak megfelelő összeg a fizetés, a kiutazást is ők állják úgy, hogy még a házastársét, és maximum 3 gyerekét is ők fizetik. Emellett ét hónap a fizetett szabadság, és az egész családnak jár egészségügyi biztosítás.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 54 087 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az MKB Bank 54 721 forintos törlesztőt (THM 14,57%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Biofarmer

Szállást és ételt kaphatsz például az Egyesült Királyság számos pontján, ha segítesz a helyi biogazdáknak a farmjukon. Elsajátíthatod az organikus gazdálkodás alapelveit. Nem elvárás, hogy szaktudásod legyen, viszont az igen, hogy érdeklődő és nyitott légy, meg akard ismerni ezt a fajta életmódot és termelési struktúrát. Az Egyesült Királyság mellett a világ más pontjain is vannak ilyen farmok, Spanyolországba, Portugáliába, Új-Zélandra, vagy Franciaországba is mehetsz így. Bár konkrétan pénzt nem keresel a munkáddal, de tető lesz a fejed felett, és nem fogsz éhezni. A kiutazási költségek is téged terhelnek.

Utazóblogger

Vannak olyan pályázatok, amikkel különböző céllal utazgathatsz egy-két hétig, vagy akár egy hónapig. Lehetsz így például utazóblogger - ahová általában talpraesett, nyitott embereket keresnek-, akik úti beszámolókat, fényképeket készítenek a cég által szponzorált nyaraláson. Például van egy olyan utazás, ami átszámítva majdnem 28 millió forintba kerülne. Hawaii-on kell lézengeni 14 napig, első osztályon reptetnek oda-vissza, és a szigetek között, programokat szerveznek a nyertesnek és még költőpénzt is adnak, több mint 6 millió forintnak megfelelő dollárt. Az egyetlen bökkenő, hogy csak amerikaiak jelentkezhetnek. De szerényebb díjazású utazások európaiak számára is pályázhatók a neten.

Idegenvezető

Telepített idegenvezetőként egy-egy olyan helyen élhetsz, ahová mások csak nyaralni jutnak el. Sok esetben szállás és ellátás jár a munkával. Az egyik utazási cég helyi képviselőit ingyen utaztatja a nyári nyaralóhelyekről a téli úticélokhoz, és mivel a világ minden táján vannak irodái, gondoskodik arról is, hogy a munkavállaló világot lásson. Az már csak bónusz, hogy például az új helyen minden fakultatív programot, kirándulást végig kell járni, hogy az ember nyugodt szívvel ajánlhassa azokat a vendégeknek. 

 

NEKED AJÁNLJUK
Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Zubreczki Dávid: teljesen abszurd, hogy erről végleg lemondtak a budapestiek

A könyv szerzőjét, Zubreczki Dávidot kérdeztük a balatoni fejlesztésekről, a városnézésről, építészetről és hogy mitől lenne élhetőbb Budapest. Interjú.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. február 4. szombat
Ráhel, Csenge
5. hét
Február 4.
Rákellenes világnap
KONFERENCIA
Tovább
Digital Transformation 2023
Innovatív technologiák a hatékonyságnövelésért!
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap!
Biztosítás 2023
A tavasz meghatározó pénzügyi konferenciája március 8-án!
EZT OLVASTAD MÁR?