14 °C Budapest

Bankautomata vakoknak, külföldieknek, éjszakai pénzfelvevőknek

Pénzcentrum
2005. december 13. 08:54

A K&H Bank a vakok és gyengénlátók számára kialakított készpénzkiadó automatát működtet. A fővárosban átadott ATM egész évben, a nap 24 órájában üzemel. A Bank másik újdonsága a Ferihegy I. terminálon felállított eurós ATM, mely Magyarországon egyedülálló módon - bármely hazai és külföldi bank kártyáját elfogadja euró felvételéhez.

A K&H Bank a vakok és gyengénlátók számára kialakított készpénzkiadó automatát működtet. A fővárosban átadott ATM egész évben, a nap 24 órájában üzemel. A Bank másik újdonsága a Ferihegy I. terminálon felállított eurós ATM, mely Magyarországon egyedülálló módon - bármely hazai és külföldi bank kártyáját elfogadja euró felvételéhez.
Az Európai Unióhoz való csatlakozás és a társadalmi elvárások is egyre komolyabban igénylik a látásukban korlátozott emberek önálló életviteléhez szükséges épített környezet minőségének az újragondolását. A hazai pénzintézetek között a K&H Bank élen járva, a látásukban korlátozott ügyfeleknek is azt az „egészséges embereknek” járó kényelmes ügyintézést kívánja nyújtani, amely Európa több országában már-már természetes. A budapesti Ajtósi Dürer sor 10. sz. alatti fiókjában található a K&H Bank első, speciálisan a vakok és gyengénlátók igényeihez igazított készpénzkiadó automatája.
A billentyűzet a hagyományos klaviatúra mellett vakírással is ellátott, ezen kívül a könnyebb ügyintézés érdekében fejhallgatós csatlakozás is található a gépen, amellyel az egyes menüpontok között lehet választani. Mindezt egy speciális szoftver teszi lehetővé, amely bármilyen szöveget képes megfelelő intonációjú beszéddé alakítani. A „beszélő” ATM a Vakok Állami Intézetének közelében található, és sikeresen használják hónapok óta.
A Bank a jövőben vidéken, nagyobb megyeszékhelyeken tervez hasonló ATM-eket üzembe helyezni – erősítette meg Orosz András, a K&H Bank értékesítésirányítási és -támogatási ügyvezető igazgatója. Ezen felül a K&H Bank e-bank szolgáltatása – az internetes bankolás – szintén olvasható a látásukban korlátozott emberek számára kifejlesztett szoftverrel, amely az ATM-hez hasonlóan a web-oldalak információit beszédhangként jeleníti meg.
 
A K&H Bank – Magyarországon ez idáig egyedülálló módon - eurós ATM-et állított fel a budapesti Ferihegy I. terminálon, melynél a nap 24 órájában bármely bank kártyájával lehetséges euró felvétele, így például külföldi utunkat megelőzően akár az utolsó pillanatra is hagyhatjuk a valutavásárlást.

A K&H Bank 280 ATM-je áll az ügyfelek rendelkezésére Magyarországon. A Bank a következő évben dinamikusan bővíteni kívánja ATM-jeinek számát, mivel szolgáltatásai és termékportfóliója fókuszában továbbra is az ügyfelek igényeinek kielégítése áll.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 20. szombat
Tivadar
16. hét
Április 20.
Cirkuszok világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem