6 °C Budapest

Bankautomata vakoknak, külföldieknek, éjszakai pénzfelvevőknek

Pénzcentrum
2005. december 13. 08:54

A K&H Bank a vakok és gyengénlátók számára kialakított készpénzkiadó automatát működtet. A fővárosban átadott ATM egész évben, a nap 24 órájában üzemel. A Bank másik újdonsága a Ferihegy I. terminálon felállított eurós ATM, mely Magyarországon egyedülálló módon - bármely hazai és külföldi bank kártyáját elfogadja euró felvételéhez.

A K&H Bank a vakok és gyengénlátók számára kialakított készpénzkiadó automatát működtet. A fővárosban átadott ATM egész évben, a nap 24 órájában üzemel. A Bank másik újdonsága a Ferihegy I. terminálon felállított eurós ATM, mely Magyarországon egyedülálló módon - bármely hazai és külföldi bank kártyáját elfogadja euró felvételéhez.
Az Európai Unióhoz való csatlakozás és a társadalmi elvárások is egyre komolyabban igénylik a látásukban korlátozott emberek önálló életviteléhez szükséges épített környezet minőségének az újragondolását. A hazai pénzintézetek között a K&H Bank élen járva, a látásukban korlátozott ügyfeleknek is azt az „egészséges embereknek” járó kényelmes ügyintézést kívánja nyújtani, amely Európa több országában már-már természetes. A budapesti Ajtósi Dürer sor 10. sz. alatti fiókjában található a K&H Bank első, speciálisan a vakok és gyengénlátók igényeihez igazított készpénzkiadó automatája.
A billentyűzet a hagyományos klaviatúra mellett vakírással is ellátott, ezen kívül a könnyebb ügyintézés érdekében fejhallgatós csatlakozás is található a gépen, amellyel az egyes menüpontok között lehet választani. Mindezt egy speciális szoftver teszi lehetővé, amely bármilyen szöveget képes megfelelő intonációjú beszéddé alakítani. A „beszélő” ATM a Vakok Állami Intézetének közelében található, és sikeresen használják hónapok óta.
A Bank a jövőben vidéken, nagyobb megyeszékhelyeken tervez hasonló ATM-eket üzembe helyezni – erősítette meg Orosz András, a K&H Bank értékesítésirányítási és -támogatási ügyvezető igazgatója. Ezen felül a K&H Bank e-bank szolgáltatása – az internetes bankolás – szintén olvasható a látásukban korlátozott emberek számára kifejlesztett szoftverrel, amely az ATM-hez hasonlóan a web-oldalak információit beszédhangként jeleníti meg.
 
A K&H Bank – Magyarországon ez idáig egyedülálló módon - eurós ATM-et állított fel a budapesti Ferihegy I. terminálon, melynél a nap 24 órájában bármely bank kártyájával lehetséges euró felvétele, így például külföldi utunkat megelőzően akár az utolsó pillanatra is hagyhatjuk a valutavásárlást.

A K&H Bank 280 ATM-je áll az ügyfelek rendelkezésére Magyarországon. A Bank a következő évben dinamikusan bővíteni kívánja ATM-jeinek számát, mivel szolgáltatásai és termékportfóliója fókuszában továbbra is az ügyfelek igényeinek kielégítése áll.

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Zubreczki Dávid: teljesen abszurd, hogy erről végleg lemondtak a budapestiek

A könyv szerzőjét, Zubreczki Dávidot kérdeztük a balatoni fejlesztésekről, a városnézésről, építészetről és hogy mitől lenne élhetőbb Budapest. Interjú.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. február 2. csütörtök
Karolina, Aida
5. hét
KONFERENCIA
Tovább
Digital Transformation 2023
Innovatív technologiák a hatékonyságnövelésért!
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap!
Biztosítás 2023
A tavasz meghatározó pénzügyi konferenciája március 8-án!
EZT OLVASTAD MÁR?