17 °C Budapest

Bankautomata vakoknak, külföldieknek, éjszakai pénzfelvevőknek

Pénzcentrum
2005. december 13. 08:54

A K&H Bank a vakok és gyengénlátók számára kialakított készpénzkiadó automatát működtet. A fővárosban átadott ATM egész évben, a nap 24 órájában üzemel. A Bank másik újdonsága a Ferihegy I. terminálon felállított eurós ATM, mely Magyarországon egyedülálló módon - bármely hazai és külföldi bank kártyáját elfogadja euró felvételéhez.

A K&H Bank a vakok és gyengénlátók számára kialakított készpénzkiadó automatát működtet. A fővárosban átadott ATM egész évben, a nap 24 órájában üzemel. A Bank másik újdonsága a Ferihegy I. terminálon felállított eurós ATM, mely Magyarországon egyedülálló módon - bármely hazai és külföldi bank kártyáját elfogadja euró felvételéhez.
Az Európai Unióhoz való csatlakozás és a társadalmi elvárások is egyre komolyabban igénylik a látásukban korlátozott emberek önálló életviteléhez szükséges épített környezet minőségének az újragondolását. A hazai pénzintézetek között a K&H Bank élen járva, a látásukban korlátozott ügyfeleknek is azt az „egészséges embereknek” járó kényelmes ügyintézést kívánja nyújtani, amely Európa több országában már-már természetes. A budapesti Ajtósi Dürer sor 10. sz. alatti fiókjában található a K&H Bank első, speciálisan a vakok és gyengénlátók igényeihez igazított készpénzkiadó automatája.
A billentyűzet a hagyományos klaviatúra mellett vakírással is ellátott, ezen kívül a könnyebb ügyintézés érdekében fejhallgatós csatlakozás is található a gépen, amellyel az egyes menüpontok között lehet választani. Mindezt egy speciális szoftver teszi lehetővé, amely bármilyen szöveget képes megfelelő intonációjú beszéddé alakítani. A „beszélő” ATM a Vakok Állami Intézetének közelében található, és sikeresen használják hónapok óta.
A Bank a jövőben vidéken, nagyobb megyeszékhelyeken tervez hasonló ATM-eket üzembe helyezni – erősítette meg Orosz András, a K&H Bank értékesítésirányítási és -támogatási ügyvezető igazgatója. Ezen felül a K&H Bank e-bank szolgáltatása – az internetes bankolás – szintén olvasható a látásukban korlátozott emberek számára kifejlesztett szoftverrel, amely az ATM-hez hasonlóan a web-oldalak információit beszédhangként jeleníti meg.
 
A K&H Bank – Magyarországon ez idáig egyedülálló módon - eurós ATM-et állított fel a budapesti Ferihegy I. terminálon, melynél a nap 24 órájában bármely bank kártyájával lehetséges euró felvétele, így például külföldi utunkat megelőzően akár az utolsó pillanatra is hagyhatjuk a valutavásárlást.

A K&H Bank 280 ATM-je áll az ügyfelek rendelkezésére Magyarországon. A Bank a következő évben dinamikusan bővíteni kívánja ATM-jeinek számát, mivel szolgáltatásai és termékportfóliója fókuszában továbbra is az ügyfelek igényeinek kielégítése áll.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 28. csütörtök
Gedeon, Johanna
13. hét
Március 28.
Nagycsütörtök
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum Retail Day 2024
Magyarország legfontosabb kiskereskedelmi rendezvénye - Inspiráló előadók, izgalmas előadások, gyakorlati tudás.
Most nem