22 °C Budapest
Facebook application icon on Apple iPhone 13 Pro, smartphone with login home page facebook logo icon on the screen popular social media network from Meta : Bangkok, Thailand - June 3 2022

Újabb adatbotrány érik a Facebooknál: rengeteg magyar felhasználót érint, ezt nem láttuk jönni

2024. június 6. 15:16

A NOYB érdekvédelmi csoport arra szólította fel Európa adatvédelmi hatóságait, hogy lépjenek fel a Meta ellen, mivel a vállalat beleegyezés nélkül kívánja felhasználni a személyes adatokat mesterséges intelligencia modelljeinek fejlesztéséhez.

A Meta, amely a Facebook tulajdonosa, tervei szerint a felhasználók beleegyezése nélkül kívánja felhasználni személyes adataikat mesterséges intelligencia (AI) modelljeinek fejlesztésére. Ezt követően a NOYB érdekvédelmi csoport bírálta a vállalatot és felszólította az európai adatvédelmi hatóságokat, hogy lépjenek fel  ez ellen. A NOYB szerint a Meta június 26-án életbe lépő lépő adatvédelmi szabályzat-módosításai lehetővé teszik a személyes bejegyzések, privát képek és online nyomkövető adatok AI technológiákhoz való felhasználását.

A csoport 11 panaszt nyújtott be a Meta ellen és sürgősségi eljárásra szólított fel több ország adatvédelmi hatóságait. A vállalat viszont visszautasította ezeket az állításokat, mondván, hogy csak nyilvánosan elérhető vagy engedélyezett információkat használ AI képzéshez. Ugyanakkor elismerték, hogy olyan emberek adatait is feldolgozzák, akik nem használják termékeiket vagy szolgáltatásaikat, ha azok megjelennek mások által megosztott tartalmakban - írja a Reuters.

A Meta álláspontja szerint tevékenységük összhangban van az adatvédelmi törvényekkel és hasonló technológiai vállalatok gyakorlatával Európában. Azonban korábban is voltak panaszok a vállalattal szemben az EU általános adatvédelmi rendelete (GDPR) megsértése miatt. A Meta azt is hangoztatta, hogy jogos érdeke van felhasználni a felhasználók adatait generatív AI-modellek és más AI-eszközök fejlesztéséhez, amelyek harmadik felekkel is megoszthatók.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Tini unokájával közösen ad ki könyvet a 77 éves, Pulitzer-emlékdíjas fotóművész (x)

Révész Tamás 20 évnyi amerikai élet után visszatért Magyarországra és az újabb könyve már itthon, Budapesten készült.

Ezen a szőnyegen jógázva már semmi sem választ el a természettől (x)

Gombából és növényi szálakból fejlesztett újgenerációs jógamatracot egy fiatal magyar csapat.

Tücsökfehérjéből készít proteinszeletet a magyar orvostanhallgató, a Cápák között befektetője is beszállt az üzletbe (x)

Ennek nincs is tücsök íze, ez a leggyakoribb visszajelzés a többféle ízesítéssel gyártott, tücsökfehérjével dúsított proteinszelet, snack és shake kapcsán.

A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

NAPTÁR
Tovább
2024. július 25. csütörtök
Kristóf, Jakab
30. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm