22 °C Budapest
Shanghai,China-July 30th 2023: X (new Twitter), Threads, Facebook, YouTube, Instagram, WeChat, WhatsApp. Douyin(TikTok) and Sina Weibo app icons. Assorted online social media software brands

Óriási változás érik a Facebookon: rengeteg magyar felhasználót érint, sokan nem fognak örülni

2024. június 4. 14:44

A Meta új stratégiája a Facebook platformon a fiatal felnőttek, különösen a Gen Z célközönségének megnyerésére irányul, többek között olyan funkciók kiemelésével, mint a Marketplace, az Események és a Csoportok, miközben figyelembe veszi az alkalmazásnak a tinédzserek mentális egészségére gyakorolt hatásait.

A Meta a napokban bejelentette a Facebook új stratégiáját, amelynek célja a Gen Z demográfiai csoport elérésére irányul. Ez meglepő lépésnek tűnhet, tekintettel arra, hogy a platformot egyre gyakrabban az idősebb generációkhoz kötik - írja a Business Insider.

A Pew Research Center 2023-as felmérése szerint a 13-17 éves amerikai tizenévesek csupán egyharmada használja a Facebookot, ami jelentős csökkenést mutat a 2014-es adatokhoz képest, amikor még a tizenévesek 71%-a volt aktív a platformon.

A Meta új megközelítése két fő elemre épül: több ajánlott tartalom bevezetése a hírfolyamban és különféle szolgáltatások - mint például a Piactér, Randi, Csoportok és Események - népszerűsítése. Az első pontban említett változtatás jelentős eltérést jelent az eddigi gyakorlattól, amely elsősorban a barátok és családtagok bejegyzéseire összpontosított. A második stratégiai elemmel pedig inkább a fiatal felnőtteket célozzák meg, részben azért, mert a Meta óvakodik attól, hogy túlságosan közvetlen módon célozza meg a tinédzsereket az őket érintő mentális egészségügyi aggályok miatt.

A Facebook új irányvonalának egyik kulcseleme lehet a Marketplace, amely egyre népszerűbbé válik a különböző korosztályok körében is - sokan csak emiatt regisztrálnak vagy maradnak aktívak a platformon. A szakértők megjegyzik, hogy bár néhány tervezett változtatás túlzottan optimistának tűnhet, nem szabad alábecsülni azt sem, hogy mennyire jól működik maga az oldal. Versenytársaihoz képest - mint például a Craigslist vagy a Reddit - sokkal felhasználóbarátabb alternatívát kínálhat.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Az Instagram példája pedig azt is mutatja, hogy lehetséges visszanyerni egy platform népszerűségét még olyan erős versenytársakkal szemben is mint a TikTok. Mark Zuckerbergnek sikerült javítania saját és vállalata hírnevén is - bár elsőre valószínűtlennek tűnhet, hogy a Facebook képes lesz megszólítani és megtartani a Z generációt is, ez nem kizárható lehetőség.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Tini unokájával közösen ad ki könyvet a 77 éves, Pulitzer-emlékdíjas fotóművész (x)

Révész Tamás 20 évnyi amerikai élet után visszatért Magyarországra és az újabb könyve már itthon, Budapesten készült.

Ezen a szőnyegen jógázva már semmi sem választ el a természettől (x)

Gombából és növényi szálakból fejlesztett újgenerációs jógamatracot egy fiatal magyar csapat.

Tücsökfehérjéből készít proteinszeletet a magyar orvostanhallgató, a Cápák között befektetője is beszállt az üzletbe (x)

Ennek nincs is tücsök íze, ez a leggyakoribb visszajelzés a többféle ízesítéssel gyártott, tücsökfehérjével dúsított proteinszelet, snack és shake kapcsán.

A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

NAPTÁR
Tovább
2024. július 25. csütörtök
Kristóf, Jakab
30. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm