16 °C Budapest
Unrecognizable police officer puts handcuffs on a man for drunk driving. The man is standing next to the car.

Börtönbe küldenék a magyar lottónyertest: csúnyán átvágta feleségét

2022. június 14. 14:31

Két év börtönbüntetést, két év közügyektől eltiltást és 1,5 millió forint pénzbüntetést szabott ki a Szegedi Törvényszék arra a férfira, aki eltitkolta a lottónyereménye egy részét a felesége elől. A házaspár még 2016 novemberében közel 900 millió forintot hozó telitalálatot ért el a lottón.

Két év börtönbüntetést, két év közügyektől eltiltást és 1,5 millió forint pénzbüntetést szabott ki másodfokon a Szegedi Törvényszék arra a férfira, aki eltitkolta a lottónyereménye egy részét a felesége elől.

Az esetről a 444 is beszámolt, 2019-ben, amikor is az ügyészség vádat emelt a szegedi férfi ellen. A házaspár még 2016 novemberében közel 900 millió forintot hozó telitalálatot ért el a lottón, de ez nemhogy nem hozott nekik szerencsét, hanem végképp tönkretette a házasságukat.

A feleség beadta a válópert, és a közösen szerzett vagyon megosztását kérte. A férj alá is írta a szerződést arról, hogy átutalja neki a nyeremény maradványának a felét - a Szerencsejáték Zrt. a nyereményt annak idején a férj által kezelt számlákra utalta.

A nő megkapott 150 millió forintot, de később megtudta: volt férje csúnyán átverte, mivel nem 300, hanem 820 millió maradt az összegből, így neki 410 millió járt volna. Az ügy mostanra jutott el a másodfokig, de ezzel sincs vége, mivel a vádlott és védője fellebbezést jelentett be. A végső döntést a Szegedi Ítélőtábla hozza meg.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
A Hatoslottó nyerőszámai a 37. héten

Kihúzták a Hatoslottó 2022/37. heti nyerőszámait. Ezen a játékhéten nem volt telitalálat, így a 38. héten 260 millió forintért játszhatnak majd a szerencsevadászok a hatos...

Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

Rengeteg magyar kedvenc terméke tűnhet el a boltok polcairól: óriási a baj, ennek nem látni a végét

Papírhiány, munkaerőhiány, az adózási rend változása mind hozzájárul ahhoz, hogy egyre nehezebb kiadni könyveket.

Lenullázhatja a magyar családokat a rezsiemelés: ide menekítsd a pénzed, amíg megteheted

Sokan a téltől félnek, mondván nehéz lesz kikalkulálni a megemelkedett rezsiárakat, de a lakásárak, albérlet árak is az egekben.

Megvan a válasz a brutális piadrágulásra? Ez az ital lehet a magyarok új kedvence

Az üzletek beszámolói alapján a kereslet elmarad még a járvány előtti időszaktól, azonban a melegnek hála lényegesen több alkoholos ital fogyott, mint az előző évben.

NAPTÁR
Tovább
2022. szeptember 24. szombat
Gellért, Mercédesz
38. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
Ingyenes régiós fórum a helyi kkv-knak szakértőkkel.
Megújuló energia workshop a Lakás kiállításon
3 napig ingyenesen a LAKÁS KIÁLLÍTÁSON szeptember 23-25 között!
EZT OLVASTAD MÁR?