2021. január 28. csütörtök Károly, Karola

Egy millió szájmaszkra lenne szükség a fővárosban: Budapest megteszi, amit tud


Karácsony Gergely főpolgármester elmondta mai sajtótájékoztatójaán: nem csak Budapesten, az ország számos pontján összehívták a védelmi bizottságokat, azonban egyelőre nagy az információhiány. Legalább 5 millió sebészeti szájmaszkra és 1 millió ffp2-es maszkra lenne szükség a főpolgármester szerint, remélik, hogy ezek a védőfelszerelések hamarosan rendelkezésre fognak állni, ezért mindent megtesz a főváros, a kerületek.

A parkolásról is folyamatosan zajlanak az egyeztetések - Budapesten már az Aréna és a MOM is megnyitotta parkolóit a lakosság számára. Budapesten közel 1,5 ezer polgárőr végzi a munkáját, több százan segítik az idősellátásban a kerületeket. A MOL Limo felajánlása is nagy segítséget jelent az idősek segítésében. 

A kis- és középvállalkozásokak, amelyek a fővárostól bérlik a helységeiket, azzal segítik, hogy márciustól július hónapokig nem számláznak ki bérleti díjat. Azoknak pedig, akik nem bocsátanak el munkavállalókat, későbbiekben sem kell fizetniük. 

Egy új honlap is létrejött az informálás, és az önkéntes felajánlások koordinálása érdekében. Eddig is már nagyon sok felajánlás érkezett, ezért is volt szükség egy új felületre, mert igyekeznek 24 órán belül reagálni a megkeresésekre, felvenni a kapcsolatot, eljuttatni a felajánlásokat az érintettekhez. 

MOST ÉRHETI MEG IGAZÁN LAKÁST, HÁZAT VENNI!

Ha tervezed, hogy ingatlant vásárolsz, akkor most jött el a Te időd! Egyrészt azért, mert a lakáspiaci mutatók szerint egyértelműen megtört az elmúlt évek brutális áremelkedése. Jelenleg leginkább stagnálnak az árak, de van, ahol már árcsökkenést is tapasztalhatunk. Mindeközben a finanszírozási költségek még rekord alacsony szinten vannak. Nem hiszed? Nos, a Pénzcentrum megújult lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,74 százalékos THM-el, és havi 81 188 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 3,03% a THM; a Budapest Banknál 3,10%; az MKB Banknál 3,12%; míg az OTP Banknál 3,23%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS


Private Investor Day 2021

Mibe fektessünk 2021-ben? Tippek, elemzések, befektetési ötletek profiktól, Neked