2020. augusztus 7. péntek Ibolya

Egy millió szájmaszkra lenne szükség a fővárosban: Budapest megteszi, amit tud


Karácsony Gergely főpolgármester elmondta mai sajtótájékoztatójaán: nem csak Budapesten, az ország számos pontján összehívták a védelmi bizottságokat, azonban egyelőre nagy az információhiány. Legalább 5 millió sebészeti szájmaszkra és 1 millió ffp2-es maszkra lenne szükség a főpolgármester szerint, remélik, hogy ezek a védőfelszerelések hamarosan rendelkezésre fognak állni, ezért mindent megtesz a főváros, a kerületek.

A parkolásról is folyamatosan zajlanak az egyeztetések - Budapesten már az Aréna és a MOM is megnyitotta parkolóit a lakosság számára. Budapesten közel 1,5 ezer polgárőr végzi a munkáját, több százan segítik az idősellátásban a kerületeket. A MOL Limo felajánlása is nagy segítséget jelent az idősek segítésében. 

A kis- és középvállalkozásokak, amelyek a fővárostól bérlik a helységeiket, azzal segítik, hogy márciustól július hónapokig nem számláznak ki bérleti díjat. Azoknak pedig, akik nem bocsátanak el munkavállalókat, későbbiekben sem kell fizetniük. 

Egy új honlap is létrejött az informálás, és az önkéntes felajánlások koordinálása érdekében. Eddig is már nagyon sok felajánlás érkezett, ezért is volt szükség egy új felületre, mert igyekeznek 24 órán belül reagálni a megkeresésekre, felvenni a kapcsolatot, eljuttatni a felajánlásokat az érintettekhez. 

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

A koronavírus-járvány negatív gazdasági hatásainak csökkentése érdekében a kormány 2020. március 19-től - többek között - maximalizálta a fogyasztási hitelek teljes hiteldíj mutatóját (THM). Érdemes azonban körültekintően választani, mivel a kedvezményes személyi kölcsön kamata a legtöbb banknál 2021-től megváltozik, és az új, jellemzően magasabb kamatszint miatt megugrik a törlesztőrészlet is. Ha például 2 millió forintra lenne szükséged, akkor az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt 60 hónapos futamidővel a kedvezményes időszakban 38414 forintos törlesztőre, míg 2021-től 40219 forintos törlesztőre számíthatsz. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, szintén 60 hónapos futamidő esetén, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS


Portfolio HR Revolution 2020 Konferencia

Vörös riadó! A munkaerőpiac aktuális kérdései, kihívásai, és természetesen a lehetséges megoldások.

Sustainable World 2020 Konferencia

A jövő vállalata konferenciát, melyen a fenntarthatóságról, zöld finanszírozásról és befektetésekről, az energiatársaságok aktuális helyzetéről, és a zöld vállalatok kihívásairól, lehetőségeiről lesz szó.