24 °C Budapest

Körvonalazódnak a Fidesz lakáspolitikai elképzelései

Pénzcentrum
2010. április 14. 14:33

Az új kormány néhány hónapon belül olyan módosítást kezdeményez a lakástakarék-pénztári törvényhez, hogy az előtakarékoskodás a jelenleginél is előnyösebb legyen - mondta Bencsik János országgyűlési képviselő (Fidesz), a párt lakáspolitikusa szerdán a Construma szakkiállításon rendezett konferencián.

A Fidesz átalakítva folytatja a korábbi kormányzása alatt készített lakáspolitikát - tette hozzá. Bencsik János szerint a Társaság a Lakásépítésért Egyesület által szerkesztett Otthonteremtési Program beépíthető a választáson nyertes párt kormányprogramjába. Egy évtizeddel ezelőtt a Társaság a Lakásépítésért Szervezet - akkor így hívták - egy hasonló tanulmányt készíttetett, amely akkor a Fidesz lakásépítési- és finanszírozási programjának alapja lett. Annak a tanulmánynak az elkészítésében részt vállalt Matolcsy György.

A politikus arra buzdította az építőipar képviselőit, hogy egyeztessék érdekeiket, mert csak közösen léphetnek fel hatékonyan a politikai döntéshozóknál. Hozzátette, hogy a maga részéről egy építési kamarát képzel el érdekérvényesítőként.

Elmondta, hogy az új kormány egy komplex épületkorszerűsítési programot indít, és évente 40 ezer lakás építéséhez kíván hozzájárulni. A felújítandó lakások száma 3 millió 200 ezer Magyarországon, ezeket 10-15 év alatt úgy kell felújítani, hogy a végén a lakásállomány földgáz igénye 25-30 százalékkal csökkenjen. Ez a program is indokolja, hogy az új kormányban egy területet alkosson az építésügy és az energetika - hangsúlyozta.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 42 034 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 9,96%), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 42 083 forintos törlesztőt (THM 10,01%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Bencsik János megjegyezte, hogy az évi 40 ezer új lakás 20 százaléka bérlakás lesz. (MTI)

Ilyen egyszerűen keresheted rommá magad egy webshoppal: a profik így csinálják!

Az uniós tagállamok közül a második legnagyobb mértékben nőtt az internetet vásárlásra is használók aránya Magyarországon az elmúlt öt évben.

Érik a forradalom a magyar iskolákban: lépni kell, különben nincs jövője a gyerekeknek

Hova kerül a magyarok elektronikus hulladéka, milyen szemléletváltásra lenne szükség, és legfőképpen hogyan készül kincs a szemétből- erről kérdeztük a RoboKalandot.

Különleges kávék jelentek meg itthon: az elit már csak ezt issza, ez bennük az extra

Az otthoni kávézásnak is egyre inkább szeretjük megadni a módját, akár egy drágább kávégépről van szó, akár kávékülönlegességről.

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 27. péntek
Hella
21. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?