23 °C Budapest

Már nem érdeklik a pesti lakások a pénzes külföldieket

Pénzcentrum
2009. november 10. 09:02

Egyelőre nem tűnik úgy, hogy visszatérnének a külföldi befektetők a budapesti lakáspiacra. Korábban fővárosunk - olcsónak számító - piaca elsősorban ír, brit és spanyol befektetőket érdekelte- írja a Napi Gazdaság.

Rövid távon nem várható, hogy visszatérnek a budapesti lakáspiacra a válság kitörése előtt nagy számban itt vásárló ír, brit és spanyol kisbefektetők, mivel tranzakcióikat elsősorban nem a viszonylag alacsony árak motiválták - nyilatkozta a Napinak Péter Ágnes, a külföldi vásárlókra specializálódott One2one Property Management Kft. ügyvezetője.

A közelmúlt külföldi lakásvásárlói főleg a pénzbőség miatt kerestek befektetési célpontot, a finanszírozást a hazájukban végbement lakásdrágulás nyomán saját ingatlanaik terhére felvett szabad felhasználású jelzáloghitelek biztosították.

A régióban meglehetősen olcsónak számító budapesti lakáspiac épp e források elköltésére mutatkozott jó célpontnak. A válság azonban az ír, a spanyol és a brit piacon is lenyomta a lakásárakat, s ezzel elvágta a forrásteremtés útját még akkor is, ha a bankok finanszírozási hajlandósága már helyreállt volna.

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 23. hétfő
Dezső
21. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?