8 °C Budapest

Támadnak a diákok! Mit akarnak?

Pénzcentrum
2006. augusztus 15. 08:45

Közeledik az egyetemi, főiskolai félév kezdete, mely egyértelműen maga után vonja a bérlakások iránti megnövekedett keresletet. Budapesten az önálló kiadó lakások ára 40-50 ezer forintnál kezdődik, ennél olcsóbban csak főbérlő, vagy társbérlők mellé lehet beköltözni.


A Duna House körképe szerint a kétszobás, központhoz közeli lakások bérleti díja 65-70 ezer Ft környékén kezdődik, a jó helyen fekvő, igényesebben bútorozott lakásokért azonban 100 ezer forintnál többet is elkérhetnek.

Nem meglepő, hogy a piacról igen nehéz hiteles statisztikát készíteni, hiszen az ingatlanok 85-90%-át számla nélkül adják ki. A tapasztalatok szerint a főbérlős lakások iránt meglehetősen kicsi a kereslet, a diákok sokkal szívesebben vesznek ki egy nagyobb lakást közösen.

A külföldi diákok külön kategóriát jelentenek a bérleti piacon, őket a Napi összeállítása szerint elsősorban az V., VI. és VII. kerületi lakások érdeklik, csakis teljes bútorzattal és konyhafelszereléssel, így elsősorban a 100-150 ezer forintos kategória iránt érdeklődnek.

Vidéken is elsősorban az egyetemi városokban élénk az albérleti piac, az árak azonban jóval nyomottabbak, mint a fővárosban, ahogy ez az alábbi körképünkből is kiderül.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 24. szerda
György
17. hét
Április 24.
A rendőrség napja
Április 24.
Zajvédelmi világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. április 24. 13:12
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem