4 °C Budapest

Támadnak a diákok! Mit akarnak?

Pénzcentrum
2006. augusztus 15. 08:45

Közeledik az egyetemi, főiskolai félév kezdete, mely egyértelműen maga után vonja a bérlakások iránti megnövekedett keresletet. Budapesten az önálló kiadó lakások ára 40-50 ezer forintnál kezdődik, ennél olcsóbban csak főbérlő, vagy társbérlők mellé lehet beköltözni.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.


A Duna House körképe szerint a kétszobás, központhoz közeli lakások bérleti díja 65-70 ezer Ft környékén kezdődik, a jó helyen fekvő, igényesebben bútorozott lakásokért azonban 100 ezer forintnál többet is elkérhetnek.

Nem meglepő, hogy a piacról igen nehéz hiteles statisztikát készíteni, hiszen az ingatlanok 85-90%-át számla nélkül adják ki. A tapasztalatok szerint a főbérlős lakások iránt meglehetősen kicsi a kereslet, a diákok sokkal szívesebben vesznek ki egy nagyobb lakást közösen.

A külföldi diákok külön kategóriát jelentenek a bérleti piacon, őket a Napi összeállítása szerint elsősorban az V., VI. és VII. kerületi lakások érdeklik, csakis teljes bútorzattal és konyhafelszereléssel, így elsősorban a 100-150 ezer forintos kategória iránt érdeklődnek.

Vidéken is elsősorban az egyetemi városokban élénk az albérleti piac, az árak azonban jóval nyomottabbak, mint a fővárosban, ahogy ez az alábbi körképünkből is kiderül.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. november 30. kedd
András, Andor
48. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?